Connect with us

Politika

Pogledajte šta sve posjeduje direktor Pošta Srpske, STEVANDIĆEV KADAR STEKAO BOGATSTVO ZA PAR GODINA

Published

on

Kako sam i najavio, danas objavljujem luksuznu vilu sa bazenom koju je uz rijeku Drinu u mjestu Fakovići podigao direktor Pošta Srpske Miladin Radović, kadar Ujedinjene Srpske razjedinitelja Nenada Stevandića. Vila je, po običaju i tradiciji moćnika i političara na vlasti, ograđena visokim bedemima i ogradom, valjda da bi se ogradili od naroda i potlačenih kmetova, sačuvali intimu i uživali u raskoši i luksuzu.

Drug poštar i direktor Radović kupio je i skroman stančić, nešto manji od 100 kvadrata površine u novoj zgradi u centru Bratunca, ali ga nije uknjižio na sebe već na sestru Maju, bojeći se da ne pretjera, te je pojačao vozni park audijem A8.

Njegov prvi komšija je načelnik Bratunca Srđan Rankić, nekada koalicioni partner a sada ljuti politički protivnici koji jedni drugima lome glave. I dok je Rankić načelnik svega godinu i par mjeseci, poštar Radović je ranije zasjeo u fotelju, bez ikakvih referenci i obrazovanja, pa je logično da je prvi odabrao i pronašao dobru lokaciju uz Drinu, a da su mu se pridružili drugi kadrovi Partije i režima.

(nebojsavukanovic.info)

Nastavi čitati

Politika

Stanivuković: Za dvije godine sam ispunio 100% svojih predizbornih obećanja

Published

on

By

U Banjaluci će od narednog mjeseca biti potpuno besplatan javni prevoz za sve penzionere sa najnižom penzijom. Najavio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković.

Nastavi čitati

Politika

Gradonačelnik najavio: Od narednog mjeseca besplatan prevoz za penzionere sa najnižom penzijom

Published

on

By

U Banjoj Luci će od narednog mjeseca biti potpuno besplatan javni prevoz za sve penzionere sa najnižom penzijom. Najavio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je naveo, riječ je o sugrađanima sa penzijom do 285 KM, koji će se prvi put u istoriji voziti besplatno gradskim prevozom, a u narednim danima biće objavljen poziv sa svim detaljima u vezi sa prijavom za besplatne karte za prevoz.

-Grad Banja Luka je u proteklom periodu za javni prevoz izdvojio maksimalan iznos subvencija. I u okviru novog cjenovnika, nastavljamo da subvencionišemo javni prevoz kako za penzionere, tako i za studente i srednjoškolce iz porodica sa četvoro i više djece, a od narednog mjeseca prevoz za penzionere sa najnižom penzijom biće potpuno besplatan – kazao je gradonačelnik, koji je ovom novom mjerom ispunio još jedno dato obećanje.

Kako je rekao, uloženi su maksimalni napori da teret poskupljenja, izazvanog enormnim rastom cijena goriva, građani što manje osjete.

-Zahvaljujući upravo subvencijama koje izdvajamo za prevoz, penzioneri imaju povoljniji prevoz nego što je ikada bio i imaju najpovoljnije karte u regionu. Osim toga, srednjoškolci i studenti iz višečlanih porodica imaju potpuno besplatan prevoz – naveo je on.

Naime, aktuelna gradska administracija od početka je opredijeljena da Banju Luku učini ljepšim mjestom za život naših sugrađana, te da kroz različite vidove podrške stvori optimalnije uslove za sve stanovnike.

Osim besplatnog prevoza za penzionere sa najnižom penzijom, i ostali sugrađani iz ove populacije osjetiće podršku Grada koji priprema i neke nove olakšice.

Nastavi čitati

Politika

Rejting Mirka Šarovića u padu – evo šta je razlog

Published

on

By

Nedostatak energije u ključnom periodu kampanje, veliki problemi sa sastavljanjem liste i trzavice koje su nastale tokom sastavljana kompezacionih lista za NSRS i PDPS BiH uticale su na pad rejtinga lidera SDS-a Mirka Šarovića što je izazvalo nezadovoljstvo u stranci gdje sve veći broj pristalica da su postojali bolji kandidati, a najčešće pominjano ime je Milan Miličević, aktuelni načelnik Teslića.

-Mislim da je imalo uticaja, ali treba reći da je taj rejting u blagom padu već nekoliko mjeseci i zbog toga je ta nervoza i zato su svi motori upaljeni. Mislim da je zasigurno 5 do 7 posto manji od rezultata koje su objavili mediji bliski opoziciji – otkriva nam izvor iz vrha SDS-a.

Za razliku od prethodnih kampanja u najstarijom stranci u Srpskoj nedostaje euforija, a da li će pronaći rješenje za spas situacije vidjećemo u narednom periodu.

Izvor: Nacional.live

Nastavi čitati

Aktuleno