Connect with us

Region

POLICIJA PONOVO PRAVI PROBLEME NA KOSOVU! Zadržali hitnu pomoć, pustili ih tek nakon sat i po

Kosovska policija pustila je danas, poslije više od sat vremena zadržavanja, sanitetsko vozilo sa sjevera Kosovske Mitrovice, koje je zaustavila na prelazu Јarinje uz obrazloženje da nema ispravnu KM registraciju, prenosi Kosovo onlajn.
Kako se navodi, kosovska policija je vozaču saniteta rekla da registracija koja je produžena 26. novembra ne važi, jer je dogovor u Briselu postignut nekoliko dana ranije.

Policajci su, navodno, poslali dokumenta u Ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini i “ministar je dao zeleno svjetlo da se pusti sanitet”.

U ambulantnom vozilu je, kako navodi Kosovo onlajn, bila kardiološka pacijentkinja kojoj su ugrađena dva stenta, a krenuli su iz Valjeva za Sjevernu Mitrovicu.

Srbi sa sjevera koji voze automobile s KM tablicama, po dogovoru iz Brisela od 23. novembra, mogu bez problema da produžavaju važenje registarskih oznaka.

Prema ranije danas objavljenim informacijama sa prelaza, oni sada ne prihvataju nijedno vozilo sa KM oznakama čija registracija je produžena poslije 23. novembra.

Dogovor je bio da Beograd ne izdaje nove registarske oznake, a da Priština do daljeg zaustavi sprovođenje odluke o obaveznoj preregistraciji na RKS.

U ovom momentu, na sjeveru je smanjen saobraćaj sa KM tablicama.

Na Јarinju se takvi automobili pojavljuju u jako malom broju, jer je nastala velika konfuzija i ljudi ne znaju kako će kosovska policija dalje da reaguje, pošto su u posljednjih nekoliko dana nekoliko puta mijenjali “pravila”.

Region

MOLITVA IZ HILANDARA! Vučiću, izdrži iskušenja i pritiske

Besjedi za slavskom trpezom u manastiru Hilandar na Svetoj Gori, iguman Metodije pozvao je juče okupljene vjernike i sav vjerni narod da se pomole za sudbinu Kosova i Metohije, kao i za one koji će odlučivati o sudbini južne srpske pokrajine.

Na slavi su po tradiciji prisustvovali i monasi svetogorskog manastira Grigorijat, a među njima i otac Siluan, koji je, inače, rodom sa Kosova i Metohije.

Pozivam sav narod srpski i pravoslavni da se pomole za našeg predsjednika Aleksandra Vučića da izdrži sva iskušenja koja se pred njim nalaze u ovim teškim trenucima. Pomolimo se zajedno i za sve one koji vode Srbiju da izdrže i sve pritiske kojim su izloženi, i da im Sveti Sava bude na pomoći – kazao nam je otac Siluan.

U manastiru Hilandar, na proslavi crkvene slave Savindana okupio se veliki broj vjernika iz cijelog regiona. Slavom počinje i obilježavanje jubileja Hilandara – 825 godina postojanja, prenose Večernje novosti.

Nastavi čitati

Region

HRVATI U DVORIŠTU KUĆE ISTUKLI POZNANIKA IZ BiH: Čovjek završio sa teškim povredama

Zadarski policajci završili su kriminalističku obradu dvojice hrvatskih državljana starih 51 i 49 godina, koji se sumnjiče da su 25. januara u večernjim časovima u Viru, u dvorištu kuće, fizički napali 53-godišnjeg poznanika, državljanina Bosne i Hercegovine.
Oni se sumnjiče za krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede.

Povrijeđenom je pružena ljekarska pomoć u štoj bolnici Zadar, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je nadležnom tužilaštvu podnesena kaznena prijav, prenosi Index.hr.

Nastavi čitati

Region

UŽAS! Mrtav srpski sveštenik pronađen u Vučitrnu

Tijelo srpskog sveštenika Sime Čumburovića pronađeno je u porti crkve u centru Vučitrna, rekao je i predsjednik privremenog organa Vučitrna Milan Kostić.

Kostić je rekao da je tijelo pronađeno sinoć oko 22.30 časova u porti Crkve Svetog Ilije.

Na lice mjesta odmah potom je izašla policija koja 24 časa obezbjeđuje ovu crkvu i započela uviđaj.

– Ekipa Hitne pomoći koji je došla na lice mjesta samo je konstatovala smrt – rekao je Kostić.

Čumburović je sa suprugom živio u konaku u porti crkve i bili su jedino dvoje Srba od oko 4.500 koliko ih je živjelo do 1999. godine u gradu poznatijem po Vojinovića mostu.

SRNA

Nastavi čitati

Aktuleno