Connect with us

Svijet

POLICIJA PRETRAŽUJE DEPONIJU Istražitelji sa psima tragačima traže tragove o nestanku Ane Volš (VIDEO)

Inspektori pretražuju lokalnu deponiju u Pibodiju, dok američki mediji tvrde da su pronađeni i dokazi u vezi sa nestankon Beograđanke Ane Volš, kojoj se 1. januara gubi svaki trag.

Na snimku koji su objavili lokalni mediji vidi se kako istražitelji u zaštitnim odijelima i policajci sa psima tragačima pretražuju deponiju Njuberi u Pibodiju. Takođe se spekuliše i da su proneđeni određeni dokazi, ali nije navedeno šta tačno.

Policija je u nedelju uveče saopštila da je Anin suprug Brajan uhapšen zbog obmanjivanja policije tokom istrage.

Na jučerašnjem saslušanju Brajana Volša, supruge nestale Ane Volš, majke troje djece rodom iz Beograda, sud je saopštio da je u podrumu kuće pronađen oštećeni krvavi nož. On je uhapšen i optužen za obmanjivanje policijskih službenika tokom istrage.

Tužilac Lin Beland je dovela u sumnje izjave Brajana Volša policiji o njegovom kretanju nakon nestanka Ane Volš kojoj se gubi svaki trag 1. januara.

On je rekao da je poslednji put vidio Anu u svom domu u Kohasetu rano ujutru 1. januara kada je uzela vozilo Uber ili Lift do aerodroma kako bi odletjela za Vašington gdje radi. Takođe je rekao da je 1. januara otišao u prodavnicu, udaljenu 55 kilometara vožnje od Кohaseta, a sledećeg dana odveo svoje dijete po sladoled.

Međutim, policijska istraga otkrila je da nije bilo vožnje Uberom ili Liftom na Novu godinu i da Ana Volš nije stigla na let ili u Vašington, a njen mobilni telefon je lociran u njenoj kući kasnije tokom dana, rekla je Beland.

Istražitelji su pregledali i sigurnosne kamere sa prodavnice gdje je Volš navodno otišao u istom periodu i nisu ga primjetili, navodi se u sudskim spisima.

Utvrđeno je, međutim, da je 2. januara kupio sredstava za čišćenje, krpe, kantu i cirade u vrijednosti od 450 dolara.

Policija je dobila nalog za pretres i pronašla krv i oštećen krvav nož u podrumu kuće.

– Ove različite izjave doprinjele su kašnjenju u istrazi do te mjere da je Brajan, kako se sumnja, u navedenom vremenskom okviru kada je davao različite izjave, imao vremena da očisti ili ukloni dokaze – rekla je tužiteljka Lin Beland.

Volš je inače na uslovnoj slobodi zbog odvojenog federalnog slučaja prevare i zato je dužan da zatraži dozvolu za napuštanje svog doma uz navođenje određenog vremena, lokacije i razloga. Njegov odlazak u prodavnicu gdje je nosio masku i rukavice i platio gotovinom, poklapa se sa vremenom kada mu je dozvoljeno da pokupi djecu iz škole, koja nije bila otvorena tog dana,navodi se u sudskim spisima.

-Namjerni i direktni odgovori na pitanja o njegovom boravištu u nedelju 1. januara 2023. i ponedeljak, 2. januara 2023. godine, bili su jasan pokušaj da se istražitelji dovedu u zabludu i odugovlači istraga – navodi se dokumentu.

– Činjenica da mu je postavljeno konkretno pitanje i da je on dao neistinit odgovor koji je odveo istražitelje van područja izazvala je jasno odlaganje u potrazi za nestalom osobom, Anom Volš – rekla je tužiteljka, prenosi Telegraf.

Brajanu Volšu određena je kaucija od pola miliona dolara. On se izjasnio da nije kriv.

Svijet

JAK ZEMLJOTRES U KINI! Tlo ne miruje

Zemljotres magnitude 5,5 stepeni po Rihterovoj skali dogodio se u pokrajini Ćinghaj na sjeveru Kine, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Usaopštenju se navodi da je zemljotres bio na dubini od 10 kilometara, javio je Rojters.

Za sada nema izvještaja o potencijalnim žrtvama niti o materijalnoj šteti.

Nastavi čitati

Svijet

ITALIJANSKI POLITIKOLOG ” Zapad želi produženi sukob u Ukrajini”

Zapadne zemlje očigledno žele produženi sukob u Ukrajini u kojem nijedna strana neće ostvariti odlučujući uspjeh, izjavio je italijanski politikolog Roberto Rosi za španski list “Vangardija”.
Rosi vjeruje da će se sukob produžiti, da se neće završiti u 2023. godini i da će primiti oblik “pozicionog ratovanja”, koji nije mnogo drugačiji od Prvog svjetskog rata.

“Čini se da Zapad podržava scenario u kojem će rat trajati nekoliko godina bez odlučujućih rezultata, jer /ruski predsjednik Vladimir/ Putin neće stići do Kijeva niti će /ukrajinski predsjednik Vladimir/ Zelenski vratiti Krim”, ocijenio je Rosi.

Prema njegovim viđenju, čini se da se zapadne zemlje “plaše odlučujuće pobjede Kijeva”, prenio je TASS.

Rosi je skrenuo pažnju na to da je Ukrajina bila “zemlja u padu”, ali da je ojačala nakon početka sukoba.

Nastavi čitati

Svijet

Živu ženu poslali u mrtvačnicu

Živu ženu iz SAD-a poslali su u mrtvačnicu u vreći za leševe, da bi je radnici tog odjeljenja otkrili kako pokušava da “uhvati” vazduh, stoji u izvještaju.

Ustanova u SAD-u kažnjena je s 10.000 američkih dolara nakon što su zdravstveni radnici greškom proglasili ženu o kojoj su pazili, mrtvom.

Žena je, prema izvještaju Odjela za inspekcije i žalbe Ajove, otkrivena živa više od dva sata kasnije u vreći za leševe u pogrebnom preduzeću.

66-godišnja žena je 28. decembra primljena u odjel za njegu Centra za specijalnu njegu za Alchajmerovu bolest Glen Ouks u Urbandejlu “zbog senilne degeneracije mozga”, stoji u izvještaju podnesenom u srijedu, 1. februara.

Kako se stanje pacijentice pogoršavalo, član osoblja primijetio je znakove da je umrla u ranim jutarnjim satima 3. januara.

“Radnica je prijavila da su oči žene bile otvorene. Opipala je vrat na karotidnoj arteriji i poslušala prsa. Nije osjetila puls, a štićenik u to vrijeme nije disao. Osjetila je da je specijalizant preminuo i obavijestila je medicinsku sestru.”

U 6 ujutro medicinska sestra je pet minuta procjenjivala stanje žene i takođe vjerovala da je umrla. Ustanova je potom pozvala ženinu porodicu i pogrebno preduzeće”, navodi se u izvještaju inspektora.

Direktor pogrebnog preduzeća stigao je u 7.38 ujutro i stavio ženu “u platnenu vreću i zatvorio ju”, stoji u izvještaju.

Ali kad su radnici pogrebnog prduzeća otkopčali vreću s tijelom u 8.26 ujutro, otkrili su da se ženina prsa miču i da hvata vazduh, rekao je inspektor, prenosi “Stuff”.

Nastavi čitati

Aktuleno