Connect with us

Region

Policiji sumnjiv način na koji se trudnica opekla: Ivana (31) pokušala samoubistvo, komšije kažu da je trpila nasilje u porodici

Reklamni prostor


Trudnica Ivana G. (31) iz Čačka, koja je, kako je ispričala, navodno pokušala da se ubije tako što se polila benzinom, nalazi se u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, a kako kažu ljekari njeno zdravstveno stanje je stabilno, kao i da je sa bebom sve u redu.

Njoj je izgorjelo dvanaest odsto kože, a inače, Ivani je ovo četvrta trudnoća.

Ivana G. (31) rodom je iz sela Cvetke kod Kraljeva, ali je još prije desetak godina napustila porodični dom, i udala se u okolini Vrnjačke Banje. Sa prvim mužem ima troje djece. Prošle godine se odselila i otišla da živi u selu Bresnica kod Čačka sa muškarcem koji je dosta stariji od nje. I sa njim je zatrudnila i čekala dijete prije nezgode koja se dogodila.

Mještani iz ovog sela kažu da je imala problema sa obojicom muškaraca sa kojima je živjela. Ali, prema svedočenju pojedinih, više problema je imala sa drugim partnerom.

-Čuo sam da je taj muškarac iz Bresnice, koji ima blizu 70 godina, zlostavljao i mučio. Mislim da je sa njim imala ozbiljne probleme. A dogodilo se i da je zatrudnila s njim. Ali, koliko znam i sa prvim suprugom je imala probleme – kaže jedan od meštana Cvetaka.

A onda se dogodilo da Ivana G. u petak bude hospitalizovana, jer je zadobila opekotine po tijelu. Iako su mediji prvo prenijeli informaciju da se polila benzinom i zapalila, jer je trudnica tako rekla policiji pokušavši na taj način da izvrši samoubistvo, kasnije se pojavila informacija iz istrage da se žena polila vrućom vodom sa šporeta.

Policija je u kući zatekla veliki, prazan lonac na šporetu na drva i pretpostavlja se da se u njemu nalazila vrela tečnost.

Policiji je čudan i način na koji se ona opekla, jer je najveći obim opekotina uočen na donjem dijelu tijela, stopalima i potkolenicama, a po butinama i stomaku ih ima sporadično.

I pored teškog života, Ivana nijednog trenutka policiji nije dala informacije koje bi ukazale na nasilje u porodici.

Iz čačanskog tužilaštva kažu da njen sadašnji nevjenčani suprug, ranije nije bio prijavljivan za nasilje u porodici, prenosi Blic.

srpska info

Region

NEVJEROVATNA NESREĆA Čovjeka ujela osa u vožnji, doživio anafilaktički šok, pa se zakucao u betonski stub

Reklamni prostor


Ovakva nesreća dešava se jednom u milion, muškarca je ujela osa dok je bio za volanom i na licu mjesta je doživeo anafilaktički šok i sletio sa puta, “opelom” se zakucao u betonski stub.

Na lokalnom putu u selu Prislonica kod Čačka došlo je do saobraćajne nesreće, kada je vozač putničkog automobila “opel” izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo sa puta i udario u betonski stub za rasvjetu. Kako se nesreća dogodila u naseljenom mjestu, mještani su odmah pritrčali da pomognu vozaču.

– Vozač je samo odjednom skrenuo i udario u banderu, pomislili smo da je izgubio kontrolu jer je možda popio malo više ili je proklizao. Međutim, ono što se desilo ostavilo nas je bez teksta. Vozaču je u kola uletjela osa i ujela ga, a čovjek je alergičan i na licu mjesta doživeo je anafilaktički šok, zato je i sletio sa puta – kaže za RINU jedan od očevidaca.

Nastavi čitati

Region

Vučić očekuje da Rusija pripoji ukrajinske oblasti, Srbija neće priznati odluku

Reklamni prostor


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne može i neće priznati očekivanu odluku Državne dume Rusije o prijemu teritorija Ukrajine na kojima su održani regerendumi, u sastav Rusije.

“Mi štititmo sopstveni teritorijalni integritet i u našem je najboljem interesu da štitimo teritorijalni integritet međunarodno priznatih zemalja i to je jedino što sigurno ne može da se menja, to su stvari koje su za nas od presudnog značaja”, istakao je Vučić, prenio je Tanjug.

Dodao je da Srbija u tom slučaju više ne bi imala nikakvu poziciju ne samo kada je riječ o Kosovu već i oko poštovanja koje danas zaslužuje u međunarodnoj zajednici.

Nastavi čitati

Region

SKANDAL! Informer objavio intervju sa serijskim silovateljem! Reagovala potpredsjednica srpske vlade

Reklamni prostor


“Serijskim silovateljima i nasilnicima nikada nije i neće biti mjesto u medijima, jer mediji treba da budu partneri u borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, a ne podstrekači istog”, kaže za Danas Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka energetike, povodom intervjua objavljenog u medijima sa osuđivanim silovateljem Igorom Miloševićem.
Beogradski “Informer” sinoć je objavio intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem koji je mnoge ostavio bez teksta. To je bio presedan u srpskom novinarstvu, gdje je silovatelj-povratnik govorio o svojim krivičnim djelima iznoseći uznemirujuće detalje.

Prema riječima Mihajlovićeve, umjesto što se mediji bave širenjem straha i panike radi senzacionalističkog izvještavanja, treba da otvore pitanja bezbjednosti žena na javnim mjestima i sprečavanja seksualnog napada na žene.

“Širenjem straha, čini se korak unazad za sav trud i rad koji smo do sada uložili kada je u pitanju bilo koja vrsta nasilja nad ženama i djevojčicama. Pored zaštite i pružanja pomoći žrtvama nasilja, potrebno je raditi i sa počiniocima nasilja, da pokušamo da ih integrišemo u društvo, ali i rad sa najmlađima i edukacija građana i građanki šta je sve nasilje i kako u tim situacijama reagovati”, objašnjava Mihajlovićeva u izjavi za Danas.

Šokantan iskaz koji je serijski silovatelj Igor Milošević dao Informeru potvrđuje da je riječ o duboko problematičnoj osobi koja je uživala u napastvovanju žena i hranila se njihovim strahom.

“Strah kod tih žena i moja sloboda i uzbuđenje da mogu da radim šta hoću sa njima, zato sam to radio. Kajanje dolazi kasnije… Tada, dok napadam, nema kajanja, već samo hoću da ispunim svoje želje i da vidim njihovu nemoć. Ako me pita: ‘Šta želiš?’, ja izgubim želju, ali ako vidim strah, idem do kraja. Bilo je slučajeva da uđem u radnju, pokažem nož i tražim pare, a radnica mi zalepi šamar i ja kažem: ‘Izvini’ i izađem”, rekao je Milošević.

Puštanje serijskog silovatelja na slobodu i davanje istima prostora u medijima još je jedna u nizu dehumanizujućih i mizoginih praksi kojima svjedočimo u javnom prostoru, navode iz feminističkog kolektiva „Ženska solidarnost“ reagujući na intervju koji je Informer sinoć objavio sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem.

Ovaj pokret zahtjeva da se ženama objezbedi osnovna potreba za fizičkom sigurnošću u privatnom i javnom prostoru i da se nijedan tabloid nikada više ne usudi da eksploatiše ženski strah od muškog nasilja. Za danas su najavili protest ispred redakcije “Informera” u Beogradu zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem koji je nedavno pušten na slobodu.

Nastavi čitati

Aktuleno