Connect with us

Društvo

POSTIGNUT DOGOVOR! Prevoznici prekidaju protest

Published

on

Već sutra će biti formirana radna grupa koja će prikupiti relevantne informacije i tražiti najbolji način da se pomogne prevoznicima, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je nakon sastanka sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraća i veza RS, rekao da su dogovorili da će prevoznici prekinuti bojkot, te da će se tražiti modaliteti kako da se prevoznicima pomogne.

Ćorić je rekao da je Vlada RS već imala neka rješenja kao što je ukidanje akciza na gorivo, ali da ovaj prijedlog nije usvojen na nivou BiH.

“Sutra ćemo formirati radnu grupu koja će da prikupi sve relevantne informacije kako da pomognemo prevoznicima”, rekaoje Ćorić.

Dodao je da nije uredu da gorivo u RS ima veće cijene nego neke druge države u okruženju.

Ćorić je dodao da su pokušali apelovati prema nadležnim institucijama i insistirati da se održi hitan sastanak u vezi sa problemimana graničnim prelazima.

Srna

Nastavi čitati

Društvo

Amidžićeva supruga najbolji kandidat za poziciju na kojoj već radi u Inspektoratu

Published

on

By

Inspektorat Republike Srpske je zbog povećanog obima posla prije nekoliko mjeseci angažovao na određeno Vanju Amidžić, suprugu odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđana Amidžića.

Ona je svoje radne zadatke obavljala u Odjeljenju za savjetovanje mikroprivrednih subjekata, a ispostavilo se kako direktor Inspektorata RS Milovan Krčo, inače partijski kolega njenog muža nije pogriješio kada joj je pružio šansu.

Naime, na konkursu koji je okončan juče za poziciju na kojoj je ona radila posljednjih nekoliko mjeseci Amidžićeva je bila prva, odnosno osvojila najviše bodova od devet kandidata koliko se pojavilo na intrevjuu.

Amidžićeva je imala 48 od mogućih 50 bodova sa čime je dokazala kako je za upražnjeno mjesto koje popunjava do raspisivanja konkursa, ona idealan kandidat.

Isti broj bodova imala je i Drinić Zorana koja bi takođe trebala biti primljena jer već radi u Inspektoratu. Napominjemo, konkursom su za ovu poziciju su otvorena dva radna mjesta.

To su potvrdili članovi konkursne komisije Milica Matijašević, Aleksandra Tešanović i Ivana Malešević iz Inspektorata RS, te Zoran Govedar i Slobodan Antić sa liste članova konkursnih komisija za izbor državnih službenika.

Podsjećamo, nakon što su mediji prije nekoliko mjeseci objelodanili kako je Amidžićeva žena “pojačala” Inspektorat Srpske, iz ove ustanove su se pravdali nuždom.

Takođe na njihovoj stani bio je i Zakon o državnim službenicima koji propisuje da se radni odnos može zasnovati na određeno vrijeme zbog privremeno povećanog obima posla.

Taj radni odnos ne može, međutim, prerasti u radni odnos na neodređeno. U slučaju takvog angažovanja nije neophodno raspisivanje javnog konkursa ali kandidati moraju ispunjavati propisane uslove”, objasnili su tada iz Inspektorata Srpske portalu gerila.info.

Izvor: Capital

Nastavi čitati

Društvo

DOBRA VIJEST Evo za koliko će narednih dana u Srpskoj pojeftiniti benzin, a koliko dizel

Published

on

By

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga po litru.

To kažu u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori Srpske, naglasivši da je unazad mjesec dana benzin u RS u prosjeku pojeftinio za oko  45, a dizel za oko 35 feninga.

–  Trenutno, cijena benzina kreće se 2,99-3,19, a dizela 3,13-3,29 KM, u zavisnosti od regije i distributera. Očekuje se da narednih dana bude nastavljen blagi pad cijena goriva u Srpskoj. Riječ je o periodu do 10 dana, nakon čega će cijene goriva u RS zavisiti od berzanskih kretanja, odnosno nabavnih cijena – kaže za Srpskainfo predsjednik ove grupacije Dragan Trišić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavi čitati

Društvo

UDOMI LJUBAV IZ AZILA Pogledajte divne pse koji čekaju svoje vlasnike

Published

on

By

Prihvatilište za napuštene pse grada Banjaluke je smješteno na Manjači. O napuštenim i izgubljenim psima se vodi briga, pruža odgovarajuća veterinarska zaštita, a svi psi – koji se daju na usvajanje – prolaze, osim veterinarskog pregleda i vakcinisanja, i test procjene karaktera.

Pozivaju građane da pruže novi dom nekom od napuštenih ljubimaca, koji se sada nalaze u prihvatilištu.

Sve potrebne informacije možete da dobijete na brojeve telefona: 051/244-526 i 065/690-857.

Opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, a akcija “Udomi ljubav” ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila.

Pogledajte na linku neke od pasa koji čekaju svog vlasnika.

Izvor: Blink.ba

Nastavi čitati

Aktuleno