Connect with us

Hronika

Poznanika pretukao metalnom cijevi zbog novca od kartanja

Tužilaštvo Brčkog podiglo je optužnicu protiv I.M. koja ga tereti da je zbog novca od kartanja pretukao F.M., nakon što je iz gepeka automobila izvadio metalnu cijev kojom ga je više puta udario u tijelo.

Prema navodima optužnice, sve se desilo 24. maja 2021. godine, nakon boravka u kafiću u Dubravama kod Brčkog.

Kako se navodi, u lokalu je bio oštećeni F.M., koji je na sto stavio oko 560 KM, pripremljenih za kartanje sa drugim gostima.

“Optuženi je iznenada prišao njegovom stolu, te svjestan radnje koju preduzima, sa stola protivpravno uzeo 560 KM, vrativši F.M. samo deset KM. Nakon toga je stupio u verbalni sukob i fizičko naguravanje s njim”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je smatrao da je tim novcem namirio svoj novac koji mu je F.M. u ranijem periodu, tokom kartanja u njegovoj kući, tada na silu oduzeo, tvrdeći da ga je I.M varao na kartama.

“Kada je krenuo iz lokala prema svojim kolima, a F.M. nastavio insistirati da mu vrati njegov protivpravno uzeti novac, svjestan radnje koju preduzima i s namjerom da ga lako tjelesno povrijedi, iz gepeka svoga vozila izvadio je metalnu cijev. Njom je više puta udario F.M. po tijela, nanijevši mu tako laku tjelesnu povredu”, navodi se u optužnici.

Radi se o nagnječenju i oguljotini kože na lijevom ramenu i desnom koljenu.

“Dakle, upotrebom sile pribavio je neko svoje pravo za koje je smatrao da mu pripada, te drugog lako tjelesno povrijedio, čime je učinio krivično djelo samovlašće u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda”, navodi se u optužnici.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno