Connect with us

Banjaluka

Pri kraju sanacija na mostu u Trapistima

Stari most u Trapistima bi uskoro mogao da zasja u novom izdanju, s obzirom na to da se najavljeni radovi na njegovoj sanaciji privode kraju, kazali su za “Nezavisne novine” iz Gradske uprave.

“Radovi na mostu su pri kraju, a u narednom periodu radiće se na postavljanju rasvjete”, navode oni.

Kako dodaju, trenutno se fokusiraju na sređivanje područja oko mosta, a tu misle na uređenje prilaznih puteva i zelenila kako bi upotpunili ambijent oko mosta.

“Želimo da ulažemo u Trapiste, odnosno želimo da valorizujemo ovo područje grada”, ističu oni.

Kako su ranije istakli iz Gradske uprave, ovo naselje je treća najposjećenija destinacija u Banjaluci, te je stoga potrebno više ulagati u nju, a zbog ovoga su upućivali i apel republičkim institucijama.

Pored novog izgleda mosta u ovom naselju, u toku je izrada projekta za izgradnju rekreativne zone u ovom naselju.

“Pored mosta planiramo da izgradimo park, a plan je da se uredi i obala”, kazali su oni.

Prema njihovim riječima, nisu zanemarili ni bicikliste, jer planiraju i izgradnju biciklističke staze koja će voditi do ovog naselja.

Gradska administracija očekuje podršku i od Poljoprivrednog instituta, koji raspolaže zemljištem koje se nalazi pored mosta, te je upućena inicijativa da se gradu ustupi ova parcela za izgradnju i uređenje rekreativne zone.

Projekat sanacije mosta u Trapista obuhvaćen je rebalansom budžeta za 2022. godinu, kada su najavljeni radovi na saobraćajnicama u Kuljanima i Debeljacima, kao i novi projekti mostova u Dervišima i Trapistima.

Podsjećamo da su radovi na rekonstrukciji starog mosta počeli sredinom prošle godine, a za sanaciju i novo osvjetljenje ovog mosta izdvojeno je pola miliona KM.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je na početku radova kazao da ovaj most i ovo naselje imaju istorijski značaj.

“Neophodno je vratiti značaj Trapistima”, kazao je on, dodavši da planiraju kroz par godina ulaganjima napraviti od ovog naselja najposjećenije mjesto u gradu.

Banjaluka

PARASTOS STRADALIM SRBIMA! Organizovan besplatan prevoz u Drakulić 5. februara

Grad Banja Luka će, u nedjelju 5. februara, organizovati besplatan prevoz građana u Drakulić, gdje će biti održan parastos stradalim Srbima u ustaškom zločinu 1942. godine.

Na odredište će voziti dva autobusa, a raspored polazaka je sljedeći:

-Polazak prvog autobusa sa parkinga kod Galerije (Vidovdanska ulica) u 8.15 časova do Spomen hrama Svetog velikomučenika Georgija – Drakulić.

-Polazak drugog autobusa sa parkinga kod Galerije (Vidovdanska ulica) u 11.15 časova do Spomen kosturnice na Drakuliću.

Isti autobusi će po završetku parastosa vratiti putnike na polaznu stanicu oko 13.00 časova.

Grad Banjaluka

Nastavi čitati

Banjaluka

Grad će OBEZBIJEDITI SREDSTVA za rekonstrukciju igrališta, rukovodstvo centra mora preuzeti ODGOVORNOST

Svakodnevno smo izloženi napadima skupštinske većine, ponekad osnovano, ali najčešće su kritike pogrešno adresirane i većina propusta rezultat je maćehinskog odnosa vladajuće stranke prema Banjaluci.

Poručila je ovo narodni poslanik PDP-a, Mirna Savić – Banjac, komentarišući situaciju sa zapuštenim terenima SC „Nikola Tesla“.

-U javnosti su se pojavile fotografije košarkaškog igrališta SC “Nikola Tesla” i ovo je, nažalost, pravi primjer kako je teško održavati samo jedno, svoje dvorište, dok se na sav glas kritikuje održavanje Grada sa sredstvima koja su nekoliko puta umanjena u odnosu na to kada je gradonačelnik bio iz redova vladajuće stranke.Svakako apelujemo i na nesavjesne sugrađane da čuvaju ono što je naše, što treba da služi svima, a na policiju da ćešće obilazi pomenutu lokaciju – rekla je ona.

Dodala je kako Grad nastoji da sačuva, unaprijedi i izgradi nove sadržaje, a smatramo da rukovodstvo srednjoškolskog centra mora preuzeti odgovornost za jedino igralište koje je u njihovoj nadležnosti.

-Grad će obezbijediti sredstva za rekonstrukciju i igralište će biti obnovljeno iako je u vlasništvu SC “Nikola Tesla”. Ne možemo dozvoliti da se uništi i propadne, ali smatram da se iz redovnih sredstava mora nastojati održavati bar ono osnovno, uredno i čisto – rekla je ona.

Poručila je kako odbornici ne bi trebalo da se bave populističkim mjerama ili jednokratnim davanjima za penzionere, nego svojom nadležnosti, ali, kako kaže –očigledno je mnogo jednostavnije i popularnije tražiti trn u oku drugog, a ne vidjeti balvan u svom.

Nastavi čitati

Banjaluka

VUČEVIĆ NAKON SASTANAK SA STANIVUKOVIĆEM Ugostio sam prije svega prijatelja

Gradonačelnik Draško Stanivuković boravio je danas u prestonici Srbije, u Beogradu, gdje se sastao sa potpredsjednikom Vlade Republike Srbije i ministrom odbrane, Milošem Vučevićem.

Vučićević je fotografije sa sastanka podijelio na svom Fejsbuk nalogu i napisao:

– Ugostio sam danas, prije svega prijatelja, gradonačelnika meni drage Banjaluke, Draška Stanivukovića.

Stanivuković je rekao kako je razgovarano o saradnji i mnogim izazovima sa kojima se susreće naš narod.

Nastavi čitati

Aktuleno