Connect with us

Društvo

PRIJATNO IZNENAĐENJE: Veliki pad cijena goriva na pumpama, POGLEDAJTE NOVE CIJENE

Published

on

Na pojedinim benzinskim pumpama u Republici Srpskoj litar dizela trenutno košta 3,13 KM, što je, u odnosu na prije par dana, jeftinije za 14 feninga.

Međutim, na nekim pumpama, koje inače slove za skuplje, litar ovog goriva ide i do 3,38 KM, tako da dizel, u prosjeku, košta 3,24 KM.

Kad je riječ o benzinu, najjeftiniji litar se prodaje po 2,99 KM, a cijena BMB 95 u prosjeku se kreće oko 3,09 KM.

– Do prije par dana litar dizela sam na jednoj pumpi plaćao 3,27 KM. Međutim, danas sam ovo gorivo natočio po 3,13 KM i prijatno sam iznenađen. Naime, svaki put kad idem na pumpu, očekujem da cijena može biti samo viša, jer se od marta konstantno suočavamo sa poskupljenjima – kaže Milan K. iz Banjaluke.

U poređenju sa periodom od prije nešto više od dvije sedmice, litar dizela je pojeftinio za 25, a litar benzina za 30 feninga. Naime, tada su ova goriva u prosjeku koštala 3,49, odnosno 3,39 KM.

Gorivo je u Srpskoj počelo da pojeftinjuje negdje u drugoj polovini jula, kao reakcija na pad cijena sirove nafte u svijetu. S druge strane, početkom jula, litar dizela je na pumpama išao i do 3,63 KM.

Prema zvaničnoj statistici, u julu prošle godine dizel je na benzinskim pumpama u Srpskoj u prosjeku koštao 2,1, a benzin 2,13 KM po litru.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavi čitati

Društvo

DOBRA VIJEST Evo za koliko će narednih dana u Srpskoj pojeftiniti benzin, a koliko dizel

Published

on

By

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga po litru.

To kažu u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori Srpske, naglasivši da je unazad mjesec dana benzin u RS u prosjeku pojeftinio za oko  45, a dizel za oko 35 feninga.

–  Trenutno, cijena benzina kreće se 2,99-3,19, a dizela 3,13-3,29 KM, u zavisnosti od regije i distributera. Očekuje se da narednih dana bude nastavljen blagi pad cijena goriva u Srpskoj. Riječ je o periodu do 10 dana, nakon čega će cijene goriva u RS zavisiti od berzanskih kretanja, odnosno nabavnih cijena – kaže za Srpskainfo predsjednik ove grupacije Dragan Trišić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavi čitati

Društvo

UDOMI LJUBAV IZ AZILA Pogledajte divne pse koji čekaju svoje vlasnike

Published

on

By

Prihvatilište za napuštene pse grada Banjaluke je smješteno na Manjači. O napuštenim i izgubljenim psima se vodi briga, pruža odgovarajuća veterinarska zaštita, a svi psi – koji se daju na usvajanje – prolaze, osim veterinarskog pregleda i vakcinisanja, i test procjene karaktera.

Pozivaju građane da pruže novi dom nekom od napuštenih ljubimaca, koji se sada nalaze u prihvatilištu.

Sve potrebne informacije možete da dobijete na brojeve telefona: 051/244-526 i 065/690-857.

Opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, a akcija “Udomi ljubav” ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila.

Pogledajte na linku neke od pasa koji čekaju svog vlasnika.

Izvor: Blink.ba

Nastavi čitati

Društvo

NAJRADOSNIJE VIJESTI Republika Srpska bogatija za 18 beba

Published

on

By

U porodilištima Republike Srpske u posljednja 24 časa rođeno je 18 beba.

UBanjaluci je rođeno 11 beba, dok je Doboj bogatiji za tri bebe.

U Bijeljini i Gradiškoj rođene su po dvije bebe.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavi čitati

Aktuleno