Connect with us

Društvo

PRIJEDORSKE SLUŽBE ZAKAZALE! Okolina grada zatrpana snijegom, PUTEVI NEPROHODNI! (FOTO)

U najudaljenijoj mjesnoj zajednici od Prijedora, Gornjoj Ravskoj protekle noći zapadalo je oko 30 cm snijega koji je onemogućio putnu komunikaciju te mjesne zajednice sa gradom Prijedorom.

“Nadležne službe nisu intervenisale na čišćenju snijega, a na telefon se niko ne javlja”, priča jedan od mještana ove mjesne zajednice.

I do sada je bilo problema prilikom snijega i sniježnih nanosa budući da je Grmeč planina u neposrednoj blizini tog ali i drugih sela ljubijske regije, a nadležne službe, kažu mještani, po ustaljenoj praksi ne reaguju.

Većina stanovnika u tom selu je stara i nemoćna, a odlazak kod ljekara im je onemogućen zbog nečije nemarnosti.

“Juče Hitna pomoć nije mogla da dođe po mog oca jer snijeg nije bio očišćen, pa sam autom jedva došao do obližnje Ljubije gdje ga je preuzelo sanitetsko vozilo”, kaže jedan od mještana.

Fotografije koje su nam poslali mještani, kako sami kažu, predstavljaju ogledalo gradskih vlasti u Prijedoru.

(BN Foto: Ustupljene fotografije)

Društvo

Počinje isplata uvećanih penzija u Srpskoj

Za isplatu januarskih penzija potrebno je 133,97 miliona KM.

Na račune penzionera u Republici Srpskoj danas će biti uplaćena uvećana januarska penzija, rekao je direktor Fonda PIO Mladen Milić.

Milić je istakao da je Republika Srpska imala najveće godišnje usklađivanje u odnosu na region.
Za isplatu januarskih penzija potrebno je 133,97 miliona KM, što je za 16,22 miliona KM više u odnosu na decembarske penzije.
U Republici Srpskoj januarske penzije će biti veće za 13,5 odsto.

Nastavi čitati

Društvo

U subotu u Trebinju Praznik mimoze

Trebinje će u subotu 11. februara obilježiti Praznik mimoze.

Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Trebinja, karavan mimoze iz Herceg Novog će se pobrinuti da donese dašak Jadrana na trebinjske ulice, kako se to decenijama unazad dešavalo u ovom gradu.

Defile karavana sa uličnom gradskom muzikom, ansamblom mažoretkinja i trombonjerima, krenuće u 11 časova ispred hotela “Leotar”, preko Kamenog mosta i Dučićeve ulice do platoa ispred Kulturnog centra u Gradskom parku, gdje će biti održan prigodan program.

Nastavi čitati

Društvo

Vremenska prognoza: Pretežno oblačno sa slabim snijegom

U Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na jugu do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0°C, na jugu do 6°C.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -8°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko -4°C.

Nastavi čitati

Aktuleno