Connect with us

Politika

PRIPREME ZA SLAVLJE! Stevandić čestitao krsnu slavu MUP-a- Aranđelovdan

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić u čestitki povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske – Aranđelovdana istakao je da su pripadnici policije bili i ostali garant bezbjednosti svih građana Republike Srpske i zaštite ustavnog poretka.

“Pripadnici MUP-a i Policije Republike Srpske, ličnim zalaganjem, posvećenošću i, odgovornim i profesionalnim radom bili su i ostali garant bezbjednosti svih građana Republike Srpske i zaštite ustavnog poretka. Ponosni smo na našu modernu, profesionalnu i odgovornu Policiju, koja je uvijek uz svoj narod i svoju Republiku Srpsku”, navodi se u čestitki.

Stevandić je u svoje i u ime Narodne skupštine čestitku uputio ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Policije Republike Srpske Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a, kojima je poželio mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u privatnom i profesionalnom životu, te da nastave da čuvaju mir i bezbjednost Republike.

“Obilježavanje krsne slave je prilika da se sa ponosom i poštovanjem sjetimo i odamo počast svim pripadnicima MUP-a koji su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu dali život za stvaranje Republike Srpske i odbranu slobode srpskog naroda”, dodao je Stevandić.

Povodom Dana Visoke škole unutrašnjih poslova, Stevandić je svim polaznicima ove ustanove i njihovim nastavnicima takođe uputio čestitke i poželio im uspješan rad u budućnosti, saopšteno je iz Odsjeka za odnose s javnošću parlamenta Srpske.

Politika

NE SMIJE BITI PROBLEMA! Dodik od nove VLADE OČEKUJE socijalnu i energetsku bezbjednost!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će zajednički rad predsjednika i Vlade Republike Srpske biti prioritet i da očekuje da Vlada odgovori na značajne političke izazove, ekonomska i socijalna pitanja, te da obezbijedi stabilnost i socijalnu i energetsku bezbjednost ljudi.

– U nedjelji iza nas obavio sam konsultacije s predstavnicima političkih partija i imenovao Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove vlade – napisao je Dodik na “Instagramu”.

On je naveo da je njegova prva zvanična posjeta po stupanju na dužnost predsjednika Srpske bila Srbiji, gdje se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– Upoznao sam ga sa složenom situacijom u BiH. Ponovio sam opredjeljenje Republike Srpske da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji – naglasio je Dodik.

On je dodao da je prisustvovao i slavi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i otvaranju novoizgrađenih objekata Policijske akademije i Centra za obuku.

– Otvaranjem nove zgrade Ustavnog suda Republike Srpske, izgrađen je još jedan u nizu reprezentativnih objekata koje želimo da gradimo – istakao je Dodik.

On je podsjetio da je razgovarao s ambasadorima Grčke i Rusije, Dimitriosom Papandreuom i Igorom Kalabuhovom, kao i sa direktorom Uprave Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujonom.

– Družio sam se i sa mladim članovima SNSD-a koji su budućnost SNSD-a – napisao je Dodik.

Nezavisne

Nastavi čitati

Politika

Fadil Novalić pao na planinarenju: Primljen u bolnicu na posmatranje

Premijer Federacije Fadil Novalić doživio je danas nesreću prilikom planinarenja saznaje klix.ba.

Kako je potvrđeno iz više izvora, Novalić se okliznuo prilikom planinarenja i pao, prilikom čega je zadobio tjelesne povrede.

Izvor portala je rekao da je Novalić nakon pada primljen u bolnicu na preventivno posmatranje.

“Visina s koje je pao nije bila velika, tako da je Novalić samo malo ugruhan. Zadobio je povrede desne šake, ali uglavnom nije ništa strašno”, kazao nam je naš izvor.

Iz Novalićevog kabineta su rekli da se premijer dobro osjeća i planira se vrlo brzo vratiti svojim radnim obavezama.

Podsjećamo, Novalić je inače strastveni palninar i često na društvenim mrežama dijeli fotografije sa brojnih bosanskohercegovačkih, ali i regionalnih planinskih destinacija.

Nastavi čitati

Politika

STEVANDIĆ ČESTITAO: Sara Ćirković je na najbolji način prikazala Srbe

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Sari Ćirković i njenom timu osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u boksu u Španiji, istakavši da su na najbolji mogući način predstavili i branili boje srpskog sporta.

– Pokazali ste da rad, upornost i predanost donose rezultat – naveo je Stevandić.

Sara Ćirković, reprezentativka Srbije i član Bokserskog kluba “Obilić” iz Zvornika, postala je svjetski šampion u boksu nakon što je u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Sofi Vinter Roshaug iz Danske.

(Agencije)

Nastavi čitati

Aktuleno