Connect with us

Hronika

PRIZNAO BRUTALNO UBISTVO! Prijeti mu doživotna robija

Ž.Z. (39) iz Prijedora priznao je ubistvo partnerke N.M. (44), ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

On je priznao brutalno ubistvo u prisustvu branioca tokom kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Prijedor.

Ukoliko osumnjičeni isto priznanje ponovi i pred tužiocem koji rukovodi istragom, moguće je da će se u slučaju koji je šokirao javnost ići na zaključivanje sporazuma o priznanju krivice, ali o tome će biti odlučeno naknadno.

Naime, prema Krivičnom zakoniku RS za ubistvo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo zaprijećena je kazna doživotnog zatvora.

Srpskainfo je još ranije objavila da su tokom istrage pronađena dva noža za koja se pretpostavlja da su korištena tokom ubistva N.M.

Na jednom od noževa uočena su oštećenja, a da li su ona nastala tokom zločina ili ranije utvrdiće vještačenja.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da je nesrećna žena prvo ubodena u potiljak, te da je jedna od rana bila toliko duboka da joj je oštećena kičmena moždina.

Ubodne rane su uglavnom bile u predjelu zadnjeg dijela vrata, glave, a otkrivene su i na rukama, što svjedoči o tome da se žrtva do posljednjih trenutaka pokušala odbraniti od pomahnitalog ubice.

Podsjetimo, tijelo nesrećne žene pronađeno je 20. januara ove godine u jutarnjim časovima. Pronašli su je vatrogasci nakon dojave da je u stanu žrtve izbio požar.

Ubrzo je utvrđeno da je požar podmetnut kako bi se prikrili tragovi zločina.

Komšije žrtve su noć uoči ubistva i jutro na dan ubistva čuli svađu iz stana nesrećne žene, što je istražiocima pomoglo u utvrđivanju identiteta osumnjičenog koji je lociran i uhapšen u rekordnom vremenu.
SrpskaInfo.com

Hronika

Zbog nepažnje umalo podletio pod voz, polomio polubranik u Vrbanji (VIDEO)

Juče je na pružnom prelazu “Vrbanja” izbjegnuta velika tragedija koju je mogao da izazove vozač automobila koji je ignorisano svejtlosna i zvučna upozorenja da dolazi voz, nevedeno je u objavio Željeznica Republike Srpske.

Kako je rečeno iz ŽRS, juče oko 14.30 časova nesavjesni vozač se nije zaustavio na propisanoj udaljenosti od putnog prelaza te je usljed spuštanja polubranika, došlo do loma i kvara na uređaju. Na sreću, voz se zaustavio prije prelaza.

“Odgovornošću i posvećenošću željezničkog osoblja, bezbednost željezničkog i drumskog saobraćaja niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Primijenjeni su svi zakonski propisi u okviru odvijanja željezničkog saobraćaja, kada je uređaj za obezbjeđivanje putnog prelaza privremeno u kvaru. Voz se zaustavio ispred putnog prelaza, nakon čega je ponovo nastavio opreznu vožnju“, navedeno je u objavi.

Željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez.

Kako kažu iz ŽRS, na lice mjesta pored nadležnih službi Željeznica Republike Srpske izašli su i pripadnici Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Banjaluka, koji su izvršili uviđaj.

“Brzom reakcijom nadležnih službi iz Sekcije za ETP Banjaluka i radovima na otklanjanju kvara, uređaj osiguranja na putnom prelazu ‘Vrbanja’ u 16.20 istog dana, pušten je u redovan rad“, navode iz Željeznica, prenosin ATV.

Iz ŽRS dodaju da su lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i nedozvoljeno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

“Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i vožnju prilagode uslovima puta i vremenskim prilikama. Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima. Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvek ima prednost!“, naglašavaju iz ŽRS.

Nastavi čitati

Hronika

Evo šta je ostalo iza Slobodana Stankovića

Vlasnik i direktor kompanije “Integral inženjering” Slobodan Stanković preminuo je danas u Banjaluci u 74. godini.
Slobodan Stanković rođen je 1. januara 1949. u Bosanskoj Krupi. Osnovnu i srednju Građevinsku školu završio je u Banjaluci, a Građevinski fakultet u Zagrebu 1975. godine.

Po završetku studija radio je kao građevinski inženjer u građevinskim firmama širom bivše Jugoslavije: Institut za puteve Beograd, Građevinsko preduzeće Hercegovina, Građevinsko preduzeće Mostar, Građevinsko preduzeće “Jedinstvo” Bosanska Gradiška, Građevinsko preduzeće “Put” Sarajevo i Građevinsko preduzeće “Vektor” LJubljana.

Firmu “Integral” d.o.o. osnovao je 1989. godine u Laktašima.

“Integral” je danas jedna od najvećih i najsavremenijih građevinskih firmi koja radi širom regiona, a na poslovima u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Sloveniji zapošljava oko 10.000 radnika.

Firma “Integral”, zahvaljujući viziji i vođstvu Slobodana Stankovića, izvela je neke od najvećih projekata u Republici Srpskoj, među kojima su auto-put Banjaluka – Gradiška i auto-put Banjaluka – Doboj, izgradila je Administrativni centar Republike Srpske u Banjaluci, zgradu Radio-televizije Republike Srpske.

Radila je i velike kapitalne projekte u Crnoj Gori, ali i najtežu dionicu auto-puta iz Beograda prema Atini i Sofiji kroz Grdeličku klisuru…

Već duži niz godina “Integral inženjering” je najveća kompanija u oblasti građevinarstva u BiH, ali i najveća po vrijednosti godišnjeg izvoza.

Slobodan Stanković bio je veliki dobrotvor i humanista, ali nikada nije želio da se objavljuju njegova darivanja, vodeći se onom “da ne zna ljevica, šta daje desnica”. Pomagao je zdravstvene ustanove, vjerske zajednice, porodice kojima je pomoć bila potrebna, te stipendirao veliki broj studenata.

Iza Slobodana Stanivukovića ostala je supruga, dvoje djece i unučad.

Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Nastavi čitati

Hronika

NAKON DUGE I TEŠKE BOLESTI preminuo Slobodan Stanković

Nakon duge i teške bolesti, preminuo je poznati banjalučki privrednik Slobodan Stanković, potvrđeno je za Banjaluka.net.

Stanković je rođen 1949. godine. Bio je vlasnik “Integral inženjeringa”, najveće građevinske kompanije u Republici Srpskoj, angažovane i na brojnim projektima u regionu.

Njegove komanije zapošljavale su značajan broj ljudi u Republici Srpskoj.

Osim po poslovnom angažmanu, bio je poznat i kao humanista i dobrotvor.

Više informacija o smrti Slobodana Stankovića kasnije.
banjaluka.net

Nastavi čitati

Aktuleno