Connect with us

Svijet

Pročitajte šta piše u pismu Ane Volš o svom mužu

Beograđanka Ana Volš, kojoj se 1. januara gubi svaki trag, u junu prošle godine poslala je pismo sudu, kada je njenom suprugu trebalo da se izrekne presuda zbog prevare povezane sa prodajom slika.

Tokom suđenja prošlog juna, Ana Volš je poslala pismo sudiji u kom je željela da pruži podršku suprugu dok je bio u kućnom pritvoru.

Sadržaj pisma, koji su objavili američki mediji prenosimo u cijelosti:

– Tokom ovih osam mjeseci, naša porodica nije bila u mogućnosti da zajedno proživi mnoge bitne događaje. Naš najmlađi sin je tek napunio godinu dana, srednji sin je progovorio, a najstariji je sada krenuo u vrtić. Uskoro treba da krene u školu, a izgubio je i prvi zubić. Brajan mi je bio od velike pomoći kada je moja majka imala aneurizmu na mozgu u decebru 2021. godine. Ne samo da joj je spasao život, već je pružio udobnost cijeloj porodici tokom njene bolesti. Dok je pomagao svojoj svekrvi, Brajan je nastavio da se brine i o svojoj bolesnoj majci, a bio je svakog dana i uz naše sinove. Bilo da se radilo o šetnji za Svjetski dan mira u Dorčesteru, ili o nošenju hrane i ostalih potrepština, Brajan je sve vrijeme učio naše dječake koliko je bitno da pomažu. Brajan je glavni kada je u pitanju briga o našoj djeci, dok ja dosta vremena provodim u Vašingtonu gde radim u jednoj firmi koja se bavi nekretninama. On je vaspitavao našu djecu i radio je sa njima kako bi otklonili sve loše navike. Svi se zajedno radujemo novom poglavlju u našim životima – napisala je Ana.

Američki mediji su u međuvremenu prenijeli i dijelove Aninog pisma koje je ona sudu poslala godinu dana ranije.

– Brajanu su roditelji rekli da nikada nije trebalo da se rodi, da nema nikakve šanse da uspe u životu. Zbog toga se dosta pogubio – napisala je Ana u pomenutom pismu.

Već je bio u pritvoru
Anin suprug Brajan uhapšen je u nedjelju uveče zbog obmanjivanja policije u vršenju istrage, međutim, ovo nije prvi put da je on imao probleme sa zakonom.

Sudski dokumenti pokazuju da se Brajan Volš 2021. godine izjasnio krivim za federalne optužbe za prevaru. Prema sudskim dokumentima, istražitelji veruju da je uzeo autentične slike od prijatelja i koristio njihove fotografije i njihovu dokumentaciju da pokuša da proda replike na platformi e-Bay.

Sve je počelo 2016. godine kada je kupac video dve slike Endija Vorhola na prodaju na e-Bay. Listing je, prema tužiocima, uključivao fotografije pečata za potvrdu autentičnosti. Kupac se dogovorio da te slike, dio serije “Sjenke”, kupi za 80.000 dolara. Međutim, nakon što je pomoćnik preuzeo slike, kupac je otkrio da nema markica za potvrdu autentičnosti i da je platno izgledalo novo. Ovo je na kraju dovelo do istrage FBI.

Brajan Volš je dobio pristup slikama tako što je prijatelju, koji je bio zakoniti vlasnik slika, rekao da može da pomogne da se prodaju po povoljnoj cijeni, navodi se u sudskim dokumentima. Međutim, taj prijatelj je rekao istražiteljima da nakon što je Brajan preuzeo umjetnine, nije mogao da ga kontaktira. Umjetnine su procijenjene na stotine hiljada dolara.

Brajan Volš uhapšen je u okviru istrage 2018. godine, a na kraju se izjasnio krivim po jednoj tački za prevaru, međudržavni prevoz za šemu prevare, posjedovanje krivotvorene robe i nezakonite novčane transakcije.

U sudskim dokumentima koji detaljno opisuju istragu, bilo je i pozivanja na Anu Knip, koja je identifikovana kao supruga Brajana Volša.

NBC10 Boston je kontaktirao advokata Brajana Volša prije njegovog hapšenja. Trejsi Majner je potvrdila da ga zastupa, ali je rekla da nema komentar.

Anin suprug Brajan Volš izveden je juče pred tužioca gde se izjasnio da nije kriv i povezan sa nestankom njegove supruge Ane Volš.

U porodičnoj kući u podrumu je nađen krvavi nož i na kamerama je viđen kako za keš kupuje sredstvo za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara.

Inače, Brajan Volš se sumnjiči da je ometao istragu.

Podsjetimo, nestanak Ane Volš (39), majke troje djece, istovremeno su prijavili i njen muž i poslodavac u srijedu, tri dana nakon što je navodno poslednji put viđena.

Članovi porodice posljednji put su je vidjeli oko 4 sata ujutru 1. januara, kada je trebalo da ode na aerodrom “Logan” u Bostonu, odakle je hvatala let za Vašington, u kome radi u agenciji za nekretnine.

Ona, međutim, nije stigla do aerodroma, a lokalni šef policije je rekao da nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do aerodroma.

Kako su naveli u policiji, Ana Volš je veoma aktivna na društvenim mrežama, ali nije koristila svoj mobilni telefon od Nove godine.

Nezavisne

Svijet

OGLASILE SE SIRENE! Vazdušna opasnost širom Ukrajine

Vazdušna opasnost proglašena je danas u svim ukrajinskim regionima, prenose lokalni mediji.

Uzbuna je proglašena u 16.48 časova po lokalnom vremenu, a prvo upozorenje izdato je u regionu Dnjipropetrovsk, javlja Srna.

Ovo je druga vazdušna opasnost koja je proglašena tokom dana u Ukrajini, prenio je TASS.

Srpska Cafe

Nastavi čitati

Svijet

FRANCUSKA SMIRUJE JAVNOST “NATO nije u sukobu sa Rusijom”

NATO nije u ratu sa Rusijom, rekla je danas portparol francuskog Ministarstva spoljnih poslova An-Kler Ležandre i dodala da su isporuke oružja zemlji koja koristi pravo na samoodbranu dozvoljene Poveljom UN.
“Mi nismo u ratu sa Rusijom. NATO nije u ratu sa Rusijom. Niko od naših evropskih i američkih partnera nije u ratu sa Rusijom. Isporuke oružja zemlji koja je u samoodbrani dozvoljene su članom 51 Povelje UN i ne predstavljaju učešće u neprijateljstvima”, rekla je Ležandreova stanici RTVI.

Ona je dodala da se, bez obzira na vrstu isporučenog oružja, takve isporuke ne kvalifikuju kao učešće u neprijateljstvima.

Komentarišući prijavu Ukrajine za članstvo u NATO savezu, ona je napomenula da to pitanje “danas nije na dnevnom redu”, prenio je “Sputnjik”.

Ona je dodala da se Pariz zalaže za održavanje kanala komunikacije sa Moskvom, prvenstveno između predsjednika Emanuela Makrona i Vladimira Putina.

“Znamo veoma dobro da pozivi Makrona Putinu nisu donijeli odgovore kakve smo svi željeli, ali je važna činjenica da je ovaj kanal komunikacije otvoren i da pokušavamo da ostvarimo napredak u vezi sa nekim pitanjima koja pokreću Ukrajinci”, rekla je Ležandreova.

Moskva je u aprilu 2022. poslala notu članicama NATO saveza i osudila njihovo slanje vojne pomoći Kijevu nakon što je Rusija pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini.

Nastavi čitati

Svijet

UŽAS U AUSTRALIJI! Tinejdžerku usmrtila ajkula

Šesnaestogodišnju djevojku napala je i usmrtila ajkula dok je plivala u rijeci u Zapadnoj Australiji, saopštila je danas australijska policija.

Djevojka je proglašena mrtvom nakon što je izvučena iz rijeke Svon, u predrgrađu Perta.

Vjeruje se da je tinejdžerka prethodno koristila skuter za vodu sa prijateljima.

Inspektor Pol Robinson izjavio je da je moguće da je tinejdžerka skočila u vodu da bi plivala sa delfinima koji su viđeni u blizini, prenio je Bi-Bi-Si.

Stručnjaci za vodeni svijet kažu da je neobično da ajkula uđe u ovaj dio rijeke.

U Australiji se bilježi dvadesetak napada ajkula na ljude godišnje, a većina se desi u Novom Južnom Velsu i Zapadnoj Australiji.

U 2021. godini zabilježena su dva fatalna napada ajkula, a tokom 2020. sedam.

Srpska Cafe

Nastavi čitati

Aktuleno