Connect with us

Banjaluka

Pronašao posao iz snova! ĐAJIĆ IMA NOVO ZANIMANJE, postaje organizator KONCERATA za maloljetnike!

Dva koncerta regionalne zvijezde Breskvice biće održana sutra u Banjaluci. Prvi od pet časova je namijenjen maloljetnicima, dok drugi koji počinje u 21 čas namijenjen je punoljetnim licima.
Organizator koncerta Breskvice u Banjaluci je Daun sindrom centar Banjaluka, a direktor Zoran Jelić poručio je da su odlučili “da počaste Banjaluku”.

Pjevačica Breskvica kaže za ATV da rado dođe u Banjaluku i da je na prvom mjestu oduševi hrana.

“Želimo da se zahvalim Vama na pozivu i doktoru Vladi Đajiću koji je ovo organizovao, zvao me i što me je dočekao ovdje lijepo”, rekla je Breskvica.

Ona je istakla da svaki svoj nastup otvara najpopularnijom pjesmom u tom momentu. Govoreći o karijeri i izboru pjesama, kaže da joj pomaže tim saradnika.

“Ukoliko mi u Generaciji ZED ne pravimo pjesmu nego je dobijemo od drugih izvođača, onda svi biramo”, poručuje Breskvica i ističe da pjesma “S anđelima” nema posvetu i da je tu pjesmu radio Rasta.

Kako je dobila nadimak, ne sjeća se. Pamti ga iz osnovne škole, a tako je sada i roditelji zove. Za važnu saradnju u posljednje vrijeme ističe duet sa MC Stojanom.

“Svaka je obilježila svoj period. Prvi duet sa MC Stojanom koji mi je mnogo pomogao u životu i ta mi je saradnja bila najdraža. Moje kolege obraćaju pažnju na pjesmu, a meni je važno da spot bude podjednako dobar. Što se tiče mojih spotova, ja učestvujem tako što dam ideju, pa moji ljudi dalje to prave”, kaže Breskvica.

Ulaz je slobodan, to je bio uslov kada smo razgovarali sa našim ambasadorom. Da se mi proveselimo i da se svi oko nas provesele. Muzika je put do sreće. Hvala Breskvici koja je pristala da dođe.

Organizator Zoran Jelić iz Daun sindrom centra Banjaluka kaže da su se na ovaj potez odlučili jer se ambasador Centra doktor Vlado Đajić odrekao poslaničke naknade i donirao je Daun sindrom centru.

Na taj potez su se odlučili jer se ambasador Centra doktor Vlado Đajić odrekao poslaničke naknade i donirao je Daun sindrom centru.

“Napravili smo da bude jedan koncert za maloljetnike u 17, a drugi za odrasle u 20 sati. To je sve dogovoreno u saradnji s našim ambasadorom. Imali smo vijećanje koga da pozovemo i jednoglasno je odlučeno da to bude Breskvica”, kroz smijeh priča Jelić.

Ponovio je da koncert Banjaluci poklanjaju osobe s Daunovim sindromom.

“Mi do sada nismo mogli da vidimo osobu s Daunovim sindromom da prisustvuju, a ne da organizuju koncert. Na koncertu će se održati veliki socijalni kontakt – osobe s Daunovim sindromom će biti pomiješane s ostalima. Moramo da shvatimo da su te osobe najprije ljudi, a tek onda osobe s Daunovim sindromom”, kaže Jelić.

Objasnio je da na koncertu neće biti alkohola, ali da je zabava zagarantovana.

Odbacio je kritike na račun doktora Vlade Đajića.

“Iznenađen sam kada sam vidio da je gubitnik dana proglašen čovjek koji iza ovog svega stoji, koji je sve dao. Dr Vlado Đajić vam pomaže i za uzvrat ne traži ništa. Može sve da obmane, ali ne i osobe s Daunovim sindromom, one su ga prihvatile. Daje puno sebe, u svakom smislu. Nema gdje nismo bili pod pokroviteljstvom tog čovjeka”, rekao je Jelić.

Za kraj je rekao da je ulaz na koncert slobodan.

“To je bio uslov kada smo razgovarali s našim ambasadorom da se mi proveselimo i da se svi u Banjaluci provesele. Muzika je put do sreće i ja želim da se zahvalim Breskvici koja, kada je čula, rekla da će naći termin”, istakao je Jelić.

Kritike na račun koncerta
U Banjaluci su osvanuli bilbordi u kojima se javnost obavještava da se u Multimedijalnoj sali u Krugu Čajaveca organizuje novogodišnja žurka za omladinu na kojem nastupa „Breskvica“, a ulaz je besplatan. Koncert za maloljetna lica počinje u 17 časova, a za punoljetna počinje u 20 časova.

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, reagovala je na najavljen nastup „Breskvice“ i napisala je: „Novogodišnja žurka?! Maloljetna lica?! Ma bravo, em sre GrO BL pretvorili u kafanu, em sad i žurke za maloljetnike. Nadam se da će se sa ovim prestati što prije“.
RANIJE ŽURKE ZA MATURANTE
Ovo nije prva žurka za mlade koja je održana u ovoj sali. Podsjetimo da je u aprilu prošle godine u istoj sali održana žurka za maturante, tada je, na ulaznici koje su dijeljene mladima i u prostorijama škola postavljana pitanja mladima: datum i godina rođenja, broj telefona, e mail kao i daljni planovi za budućnost, prenosi BUKA.

Organizator je tada bio, kako se moglo zaključiti iz objava na društvenim mrežama, Gradski odbor partije SNSD-a iz Banjaluke, jer se o ovoj temi u tom trenutku oglasila i Gorica Dodik.

Ona je twitteru napisala: „ne mogu vjerovati da nekome ovako nešto pada na pamet. Kada već organizujete koncert da se ta djeca provedu, čemu zahtjev za njihove lične podatke, bez obzira što pripadam ovoj stranci meni je kao roditelju ovo neprihvatljivo”.

Žurke na kojima se besplatno točio i alkohol su su nastavile i u maju, a stranka se počela ograđivati od organizacije iako je na video snimcima zabilježeno da se na jednoj žurci mladima obratio i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić, koji je i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Đajić je u govoru, koji po njegovim riječima nije politički, rekao:”ovdje nema politike, kada su me zamolili da podržim ovo bio sam srećan, čestitam vam na trudu, postali ste ljudi”, rekao je Đajić tada.

Žurke za maturante u prostorijama SNSD-a: Besplatno se toči alkohol, obratio se i Đajić!

Prema pisanju medija iza koncerta u maju stajala je Agencija za digitalni marketing i organizovanje događaja “Arbitrium”. U saopštenju koje su poslali javnosti istakli su da su oni organizatori zabave koja je, po njihovim navodima okupila oko 2000 maturanata.

„Na taj način našim banjalučkim srednjoškolcima dodatno smo uljepšali i uveličali posljednji dan škole koji već godinama tradicionalno proslavljaju, sa željom da uspješno nastave svoje školovanje“, saopštili su tada organizatori.

Posljednja u nizu proslava bila je novogodišnja žurka organizovana za radnike UKC-a RS u Banjaluci na kojoj je nastupala Sandra Afrika.
bl-portal

Banjaluka

BANJALUKA PIŠE ISTORIJU Gradonačelnik poručio da je naš grad rame uz rame sa najvećim svjetskim teniskim turnirima

Banja Luka se i zvanično nalazi na ATP kalendaru i to u aprilu, kada se odigravaju najveći svjetski teniski turniri.

Banja Luka je među najvećim svjetskim turnirima i gradovima, uz turnir u Monte Karlu, Madridu i Barseloni, u mjesecu aprilu igra se turnir u našem gradu, što se sada može vidjeti na zvaničnom sajtu i ATP kalenadaru – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako svi zajedno treba da budemo ponosni na projekat, koji će naš grad pozicionirati na evropskoj, ali i svjetskoj teniskoj listi.

-Radimo najveću sportsku i turističku priču u našem Gradu i Republici Srpskoj i zato je ovo vrijeme kada svi treba da budemo ponosni i da zajedno damo svoj doprinos, ako ništa, bar pozitivnim mislima – poručio je Stanivuković.

Podsjećamo, Banja Luka će biti domaćin ATP 250 turnira, koji će se igrati u periodu od 17. do 23. aprila, kada u naš grad dolazi i najbolji svjetski teniser, Novak Đoković.

Nastavi čitati

Banjaluka

“JAZAVAC” POKLANJA POPUST OD 50 ODSTO na cijenu ulaznica za februarski repertoar

Gradsko pozorište “Jazavac” i ATOS BANK a.d. Banjaluka poštovaocima pozorišne umjetnosti poklanjaju popust na ulaznice za predstave na februarskom repertoaru.

– Svi koji dođu da kupe karte u petak, 10. februara od 16 do 20 časova na biletarnici Gradskog pozorišta ‘Jazavac’ ostvaruju pravo na popust od 50 odsto za sve predstave koje su na repetoaru od 12. do 26. februara – pojasnili su iz “Jazavca”.

Repertoar
12. februar (nedjelja) u 20 časova – “Banjaluka”

15. februar (srijeda) u 20 časova – “Vitez iz Vilsonove” (predstava za djecu)

16. februar (četvrtak) u 20 časova – “Bog masakra”

18. februar (subota) u 20 časova – “Malo blago”

23. februar (četvrtak) u 20 časova – “Celo telo tu me boli”

24. februar (petak) u 20 časova – “Neka ostane među nama” Kabare Nebojše Kuruzovića

25. februar (subota) u 20 časova – “Istina”

26. februar (nedjelja) u 20 časova – “Pastorala” Gradsko pozorište Gradiška

Nezavisne

Nastavi čitati

Banjaluka

ODLIČNA SARADNJA Kresojević se sastao sa menadžerom Beograda Miroslavom Čučkovićem

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević boravi u Beogradu, gdje se sastao sa gradskim menadžerom ovog grada, Miroslavom Čučkovićem a tema za razgovor bilo je mnogo.

– Bratski gradovi Banjaluka i Beograd imaju odličnu saradnju na svim poljima. Kao regionalna metropola Beograd se već ranije susreo sa brojnim izazovima koji su ispred nas i njihova podrška za nas je dragocjena.Na sastanku sa gradskim menadžerom Beograda, Miroslavom Čučkovićem, dogovoreno je da će saradnja biti dodatno osnažena na operativnom nivou. Na taj način će se održavati kvartalni sastanci sa konkretnim projektima i aktuelnim temama koji će omogućiti prenos iskustava i efikasnije funkcionisanje našeg grada – poručio je Kresojević.

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

– Važno je podsjetiti da je prije godinu dana Beograd i finansijski podržao infrastrukturni razvoj našeg grada sa 3 miliona evra – zaključio je gradski menadžer.

Nastavi čitati

Aktuleno