Connect with us

Hronika

Radnici iz Prnjavora pretukli vlasnika firme jer im je kasnila plata: Radili i pištolji

Reklamni prostor


Radnici prnjavorske firme, N. R. iz Laktaša, N. R. iz Banja Luke i D. D. iz Prnjavora, osumnjičeni su da su napali G. B., vlasnika firme u stečaju zbog potraživanja duga prema njihovoj firmi, a tom prilikom su mu naneli su mu teške povrede, a došlo je i do pucnjave.

G. B. je povređen i od njemu je oduzet pištolj kao i od jednog od osumnjičenih koji je tokom sukoba ispalio hitac u vazduh.

Sve se desilo juče, a pripadnici Policijske stanice Bosanska Dubica su dobili prijavu da je ispred kuće G. B. u Bosanskoj Dubici došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa N. R. iz Laktaša, N. R. iz Banja Luke i D. D. iz Prnjavora i da je jedno lice upotrebilo vatreno oružje.

– Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su kriminalističku obradu nad N. R., N. R. i D. D. zbog sumnje da su počinili krivično delo iznuda u pokušaju, ugrožavanje sigurnosti i telesna povreda – navode iz policije.

Dodaju da je kriminalističkom obradom uvrđeno da su osumnjičeni došli do kuće oštećenog u Bosanskoj Dubici sa namerom da regulišu dugove koje firma iz Prnjavora čiji su radnici osumnjičeni, ima prema firmi koja je vlasništvo oštećenog.

Nakon verbalne svađe, fizički su napali Dubičanina, nanevši mu telesne povrede.

– Tokom sukoba osumnjičeni N. R. iz Banja Luke upotrebio je vatreno oružje ispalivši jedan hitac u vazduh – navodi se u saopštenju.

Nakon obaveštavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor od osumnjičenog N. R. privremeno je oduzet pištolj Glock, kalibra 9 milimetara sa 13 komada pripadajućih metaka. Takođe, i od oštećenog G. B. oduzet je pištolj Bereta, kalibra 7,65 milimetara sa sedam metaka.

– U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N. R., N. R. i D. D. biti dostavljen izveštaj za počinjena krivična dela – navode iz policije, pišu Nezavisne, a prenosi Buka.

(Telegraf.rs)

Hronika

Vozilo Hitne pomoći udarilo auto koje je “odjetjelo” na pješačko ostrvo

Reklamni prostor


Teška saobraćajna nezgoda dogodila se danas oko 17 časova kod jednog marketa u Kragujevcu.

Naime, u nezgodi u kojoj su pokošena dva pješaka, učestvovali su vozilo hitne pomoći i automobil „alfa romeo“, piše @ucentar.rs.

Na putu su vidni tragovi krvi, a povrijeđeni su prevezeni u UKC u Kragujevcu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema pisanju portala iKragujevac, vozilo Hitne pomoći pod intervencijom, udarilo je u drugo vozilo koje je “odletjelo“ na pješačko ostrvo i tom prilikom oborilo nekoliko pješaka.

Njihovo stanje za sada nije poznato.

Nastavi čitati

Hronika

PRESUDA BIVŠEM DIREKTORU UIO! Čauševiću za primanje mita 5,5 godina zatvora

Reklamni prostor

Apelaciono odjeljenje Suda BiH pravosnažno je osudilo Kemala Čauševića, bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje na 5,5 godina zatvora za prvu tačku optužnice Tužilaštva BiH kojom se teretio za primanje mita.

U prvostepenoj presudi za ovu tačku dobio je ukupno četiri godine, čime mu je sada pravosnažno ova kazna povećana.

Kada je u pitanju druga tačka optužnice za krivično djelo pranja novca, presuda je ukinuta kako bi se pred Apelacionim vijećem utvrdilo koja imovina će se oduzeti od Čausevica s obzirom da su neke nekretnine pripadale supruzi i maloljetnom djetetu.

Pravosnažnom presudom, Anes Sadiković, kojem se sudilo s Čauševićem, osuđen je na dvije godine zatvora.

Čaušević je uhapšen u junu 2014. zajedno sa još 53 osobe u akciji “Pandora”. Među uhapšenima su bili i uposlenici UIO, kao i carinskih terminala. Sadiković se predao dan poslije. U septembru 2014. je pušten iz pritvora, ali su mu određene pojedine mjere zabrane.

Nastavi čitati

Hronika

Prijeti mu do 10 godina robije: Novitović prebačen u Okružni sud u Banjaluci

Reklamni prostor


Milan Novitović v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite RS prebačen je u Okružni sud u Banjaluci koji će nakon saslušanja osumnjičenog donijeti konačnu odluku po zahtjevu Republičkog javnog tužilaštva za određivanje jednomjesečnog pritvora.

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Milana Novitovića, v.d. direktora u Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske, zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Republički javni tužilac mjeru pritvora predložio je zbog okolnosti koje upućuju na bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, korištenjem svog službenog položaja i funkcije koju obavlja, mogao preduzeti radnje kojima bi ometao krivični postupak uticajem na svjedoke u cilju prilagođavanja njihovih iskaza interesima svoje odbrane, a sve u namjeri da izbjegne ili umanji svoju krivičnu odgovornost.

Mjeru pritvora tužilac je predložio i zbog težine krivičnog djela, odnosno činjenice da se istom na teret stavlja kvalifikovani oblik krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja za koje je propisana kazna zatvora od jedne do deset godina.

Novitović je uhapšen u ponedjeljak, a tokom istrage pretresene su i prostorije civilne zaštite u zgradi Vlade RS.

Nebojša Pantić, advokat Novitovića izjavio je ranije da se njegov branjenik tereti za nezakonito zapošljavanje Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS protiv koga je u međuvremenu podignuta optužnica zbog milionske zloupotrebe u postupcima javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije virusa korona.

Izvor: Srpskainfo

Nastavi čitati

Aktuleno