Connect with us

Politika

Radnici tvrde: Centar za socijalni rad Banjaluka zloupotrebljava se u stranačke svrhe!

Reklamni prostor


Direktorica banjalučkog Centra za socijalni rad, svakodnevno, od početka kampanje angažuje određen broj radnika te javne ustanove u predizbornoj kampanji. To tvrde radnici koji su pisali redakciji Gerila info. Direktorica Centra je Irena Joldžić i ona je kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. U ovoj ustanovi demantuju ovakve tvrdnje.

U toku radnog vremena radnici se pozivaju na sastanke u kancelariju direktorice gdje dobijaju zadatke i zaduženja u vezi sa njenom političkom kampanjom kao i organizacijom odlazaka na političke skupove koje organizuje SNSD“, tvrde radnici ove javne ustanove koji su pisali našoj redakciji a koji, iz razumljivih razloga, mole za anonimnost.

Ekipa radnika redovno učestvuje na političkim skupovima SNSD-a, tvrde radnici koji su nam se obratili. Prema istim tvrdnjama svi pomenuti radnici, koji angažovani politički, zaposleni su u posljendjih nekoliko mjeseci a njihov prijem nije u skladu sa trenutno važećim Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta ili izmjenama i dopuni jer saglasnost nije dao gradonačelnik Banjaluke.

Radnici, u pismu Gerili, tvrde da u Centru za socijalni rad na mjesta šefova Odjeljenja bivaju imenovani samo lica bliska SNSD-u. Tako je, navode, za šefa Odjeljenja Porodično-pravne zaštite imenovana Mirjana Perišić, supruga Ostoje Peričića bivšeg šefa Odjeljenja kadrovske službe grada Banjaluka.

Za zamjenika direktora postavljen je Duško Cvijić koji je diplomirani pravnik ali je, takođe, godinama blizak SNSD-u i redovan je na skupovima te političke organizacije.

U Centru za socijalni rad Banjaluka demantuju tvrdnje dijela radnika. Navode da nijedan radnik nije angažovan za potrebe političke kampanje.

“Slobodna volja radnika je da u svoje slobodno vrijeme mogu raditi šta žele, pa tako i pratiti predizbornu kampanju one partije prema kojoj su simpatizeri”, odgovaraju u Centru za socijalni rad.

U ovoj javnoj ustanovi tvrde i da za vrjeme radnog vremena u ovoj ustanovi nema održavanja stranačkih sastanaka.

Tvrde i da su svi radnici zaposleni u skladu sa važećim Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta koji je od strane Upravnog odbora usvojen u decembru prošle godine “a po nalogu inspektora za socijalnu zaštitu republičkog Inspektorata u skladu sa Pravilnikom o uslovima za osnivanje ustanova socijalne zaštite i obavljanja djelatnosti socijalne zaštite koji je donesen od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite”.

U Centru za socijalni rad Banjaluka navode da je u posljednjih nekoliko mjeseci primljeno deset pripravnika po projektu Vlade Rs i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

GERILA info

Politika

Nešić: Glas za DNS je glas da poljoprivrednici ne budu više taoci loše politike već domaćini koji mogu da žive od svog rada

Reklamni prostor


“U programu DNS poljoprivreda je razvojna šansa a ne zadnja rupa na svirali. Republika Srpska ne smije strahovati za hranu i namirnice niti ih plaćati po nenormalnim cijenama pored plodne Semberije i drugih plodnih krajeva naše zemlje” rekao je u Bijeljini kandidat za člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić.

Nešić je istakao da DNS gleda na prirodne resurse kao na mogućnost a očuvanje prirodne sredine kao zavjet te da je plan DNS

“Investicija u prehrambenu industriju, u podršku malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima, u organsku proizvodnju – to je plan DNS. Kada kažemo da ćemo izdvojiti 100 miliona KM za subvencionisanje pokretanja biznisa to se odnosi i na poljoprivredu, ali ne samo to. Naš program predviđa mjere pametnog razvoja, ulaganja u modernu opremu i mašine koje štede energiju i donose veće prinose, u proizvodnju namirnica sa kojima možemo biti konkurentni u regionu. Nismo mi gori od drugih, samo smo imali goru crno bijelu politiku čiji su taoci poljoprivrednici već godinama. Glas za DNS je glas da poljoprivrednici više ne budu taoci loše politike već domaćini koji žive od svog rada”, rekao je predsjednik DNS.

Nastavi čitati

Politika

SRAMAN POTEZ: Izetbegović gurao djeda sa bine (VIDEO)

Reklamni prostor


Najednom od predizbornih skupova SDA, predsjednik te stranke, Bakir Izetbegović na sraman način, gurao je djeda sa bine.
Kako se može vidjeti na snimku koji je isplivao u javnost, djed je pokušao da zagrli Izetbegovića, ali mu ovaj to nije dozvolio, gurajući ga od sebe.

@bosnaihercegovina22 #fyp #viral #trending #bakirizetbegovic #sarajevo #zenica #tuzla #bosna #bosna_i_hercegovina ♬ original sound – BiH

Nastavi čitati

Politika

Dodik najavio veto: BiH niko i ne pita da li će priznati referendume u Ukrajini

Reklamni prostor


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH niko ne pita da li će priznati referendume u Ukrajini.
“Ja mislim da svi imaju pravo na tu vrstu referenduma. Mislim da je Zapad posijao tu vrstu neizvjesnosti, ako je prihvatio da na bazi odluke skupštine ili jedne grupe ljudi u Kosovu prizna nezavisnost, zašto onda ne bi moglo na bazi referenduma”, rekao je Dodik komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da BiH neće priznati referendume u Ukrajini.

On je dodao da se za to pita Predsjedništvo i da Džaferović može da govori šta hoće.

“Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome. BiH niko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati”, izjavio je Dodik za “Nezavisne novine”.

Dodik je ocijenio da Predsjedništvo BiH neće biti u prilici da odbije te referendume, barem ne u periodu u mjesec i nešto dana, dok ne dođe novo, a da ne vjeruje da će to učiniti ni novi saziv.

“Ja ću uložiti svaku vrstu veta, jer smatram da BiH nema s tim ništa. On (Džaferović) se boji ovog našeg referenduma, koji mu visi za glavom”, rekao je Dodik.

Od 23. do 27. septembra u Donjeckoj Narodnoj Republici i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj oblasti i oslobođenim teritorijama u Zaporoškoj oblasti, održani su referendumi o pripajanju Rusiji.

Ogromna većina birača u ovim oblastima podržala je priključenje Rusiji, a među posmatračima na ovim referendumima bili su i posmatrači iz Republike Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno