Connect with us

Politika

RAME UZ RAME! Dodik poručio: Timovi, republički i gradski, zajedno mogu da rade

Kažu da nema ništa veličanstvenije i značajnije što čovjek u svom životnom nagonu može da gradi od mostova. Danas gradimo ono što će spojiti dvije obale našeg grada, Kumsale sa Česmom, danas počinjemo da gradimo ono što naši sugrađani čekaju godinama.

Poručio je gradonačelnik Draško Staniviković iz Česme gdje je počela dugoočekivana izgradnja mosta.

Poručio je da će to biti  najduži i najljepši u gradu. Biće dugačak blizu 200 metara, sa osam stubova, dvije saobraćajne trake, pješačkim stazama, te istakao kako nije bilo jednostavno riješiti imovinsko-pravne odnose.

“Čim se nešto čeka osam godina, znači nije jednostavno. Trebalo je riješiti imovinsko-pravne odnose, finansije, projekat. Nekada je lakaše naći novac, nego riješiti te imovinske odnose i svu potrebnu dokumentaciju”, rekao je on.

U planu je i nastavak gradnje puta kroz Česmu.

“Grad će u ovom dijelu grada napraviti i jednu promenadu, odnosno stazu za šetanje od mosta u Česmi do budućeg mosta, a za koju predviđeno izdvajanje od 700.000 KM iz grdaskog budžeta”, poručio je gradonačelnik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je kako ovaj projkat pokazuje da se zajednički može dosta toga uraditi.

“Svi sa svojim zadacima ovdje smo reagovali na potrebe građana ovog dijela Banjaluke. Most graditi nije nimalo jednostavno, ali u svakom slučaju krećemo da to završimo. Ukupno preko osam miliona KM zajedno Reublika i Grad će izdvojiti za ovaj značajan projekat”, istakao je on i dodao  da su planovi za grad veliki, navodeći nastavak gradnje novih odjeljenja u UKC RS  gdje će biti smješteni i Medicinska škola i fakultet.

“Najavljujem i svojim prisustvom potvrđujem da timovi, republički i gradski, zajedno mogu da rade i tako jedino grad može da napreduje na dodbrobit građana”, istakao je Dodik.

Vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Davor Kostrešević kazao je da je vrijednost radova novog mosta preko rijeke Vrbas iznosi 6,6 miliona KM a rok za njegov završetak je 36 mjeseci.

“Prema projektno-planskoj dokumentaciji novi most u Česmi biće armirano-betonske konstrukcije temeljen na šipovima ukupne dužine 172,7 metara i širine 16 metara sa dvije saobraćajne trake, dvije pješačke staze i dvije biciklističke staze”, istakao je Kostrešević.

Današnjem početku radova na novom mostu prisustvovao je i predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić, odbornici u Skupštini Grada, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i mještani naselja koja gravitiraju budućem mostu, prenosi Srpskainfo/gradska uprava.

Podsjećamo, most u naselju Česma uništen je u katastrofalnim poplavama koje su Banjaluku zadesile 2014. godine i od tada je značajno otežana komunikacija u ovom dijelu grada, a samim im i u Banjaluci.

Izvođač radova je grupa ponuđača koju čine: “Mrkonjić putevi” iz Mrkonjić Grada, “Struktura” iz Jajca i “MG Mind” iz Mrkonjić Grad.

Politika

„ZA SRPSKU NEPRIHVATLJIVO ČLANSTVO U NATO-u“ Ilić oštro reagovao na izjavu Podžića

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić izjavio je danas Srni da je za Srpsku neprihvatljiv ulazak BiH u NATO, ali da to ne iskuljčuje saradnju sa ovom, ali i ostalim organizacijama.

Ilić je rekao da svi zvaničnici Republike Srpske jasno mogu da iznesu stav naroda – da nije za ulazak u NATO, koji je isti bez obzira da li ih pitali na ulici ili kroz referendum.

– Republika Srpska i njeni predstavnici neće dozvoliti da upadnu u bilo kakvu zamku kada je riječ o pitanju članstva u NATO-u. Nemamo problem kada kažemo da smo za saradnju, znamo tačno do koje granice to može ići i na koji način to funkcioniše – istakao je Ilić.

Reagujući na izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića da će u BiH, najvjerovatnije, biti referendum o pitanju članstva u NATO-u, Ilić je rekao da takve izjave pojedinaca i zvaničnika iz političkog Sarajeva ili nekog drugog dijela BiH doživljava kao njihov pokušaj da ostvare neke lične poene u okviru svojih političkih organizacija, a ne kao konkretna i konstruktivna rješenja.
novosti.ba

Nastavi čitati

Politika

SNSD-u četiri delegata u PD PS BiH

SNSD je obezbijedio četiri delegata u u Klubu Srba u Domu naroda PD PS BiH, saznaje ATV.

Nastavi čitati

Politika

MILETIĆ ČESTITAO VULINU! “Odličan izbor za direktora BIA”

Predsjednik GO SPS Prijedor i direktor Toplane AD Prijedor Duško Miletić čestitao je Aleksandru Vulinu imenovanje na mjesto direktora BIA.
” Čestitam Vam na imenovanju i siguran sam da ćete odlično obavljati svoj posao, kao što ste to radili i do sada”, poručio je Miletić.
Aleksandar Vulin u Republici Srpskoj uvijek je rado viđen gost, a poznato je da je u bliskim prijateljskim odnosima sa vrhom SPS-a.

Nastavi čitati

Aktuleno