Connect with us

Svijet

RASPETLJAVA SE SLUČAJ ANE VOLŠ! U podrumu kuće nestale Beograđanke pronađen krvav nož

U podrumu kuće nestale Beograđanke Ane Volš (39) pronađeni su krv i krvavi nož, saopštila je kancelarija tužioca u Norfolku.

Kako su naveli, njen suprug, Brajan Volš (46) je samo dan nakon što je Ana nestala kupio sredstva za čišćenje vrijedna 450 dolara, kao i najlon, kofu i ljepljivu traku, prenosi NBC Boston.

Vlasti su ranije saopštile da je Brajan uhapšen.

Hapšenje je uslijedilo dan nakon što je policija saopštila da obustavlja dvodnevnu pretragu terena, koju su vršili u saradnji sa državnom policijom u šumovitom području u blizini njihove kuće, izvijestio je En-Bi-Si Boston.

Ana Volš porijeklom iz Beograda, majka je troje djece, a njen su nestanak prošle nedjelje prijavili muž i poslodavac, tri dana nakon što je navodno posljednji put viđena.

Okolnosti nestanka Ane Volš su nejasne. Policija je navela da je ona navodno posljednji put viđena u svojoj kući 1. januara, prije nego što je trebalo da ode do bostonskog aerodroma Logan kako bi se ukrcala na avion za Vašington, gdje radi kao menadžer u agenciji za nekretnine.

Policija nije precizirala ko je posljednji put video Anu Volš, navodeći da je to bio „član porodice”.

Takođe je navedeno da je njen muž spavao u vrijeme kada je ona navodno izašla iz kuće oko četiri ujutru.

Policija, međutim, vjeruje da je njen suprug Brajan Volš doveo policijske istražitelje u zabludu i zadržan je uz kauciju od 500.000 dolara, saopštila je kancelarija tužioca.

Svijet

OGLASILE SE SIRENE! Vazdušna opasnost širom Ukrajine

Vazdušna opasnost proglašena je danas u svim ukrajinskim regionima, prenose lokalni mediji.

Uzbuna je proglašena u 16.48 časova po lokalnom vremenu, a prvo upozorenje izdato je u regionu Dnjipropetrovsk, javlja Srna.

Ovo je druga vazdušna opasnost koja je proglašena tokom dana u Ukrajini, prenio je TASS.

Srpska Cafe

Nastavi čitati

Svijet

FRANCUSKA SMIRUJE JAVNOST “NATO nije u sukobu sa Rusijom”

NATO nije u ratu sa Rusijom, rekla je danas portparol francuskog Ministarstva spoljnih poslova An-Kler Ležandre i dodala da su isporuke oružja zemlji koja koristi pravo na samoodbranu dozvoljene Poveljom UN.
“Mi nismo u ratu sa Rusijom. NATO nije u ratu sa Rusijom. Niko od naših evropskih i američkih partnera nije u ratu sa Rusijom. Isporuke oružja zemlji koja je u samoodbrani dozvoljene su članom 51 Povelje UN i ne predstavljaju učešće u neprijateljstvima”, rekla je Ležandreova stanici RTVI.

Ona je dodala da se, bez obzira na vrstu isporučenog oružja, takve isporuke ne kvalifikuju kao učešće u neprijateljstvima.

Komentarišući prijavu Ukrajine za članstvo u NATO savezu, ona je napomenula da to pitanje “danas nije na dnevnom redu”, prenio je “Sputnjik”.

Ona je dodala da se Pariz zalaže za održavanje kanala komunikacije sa Moskvom, prvenstveno između predsjednika Emanuela Makrona i Vladimira Putina.

“Znamo veoma dobro da pozivi Makrona Putinu nisu donijeli odgovore kakve smo svi željeli, ali je važna činjenica da je ovaj kanal komunikacije otvoren i da pokušavamo da ostvarimo napredak u vezi sa nekim pitanjima koja pokreću Ukrajinci”, rekla je Ležandreova.

Moskva je u aprilu 2022. poslala notu članicama NATO saveza i osudila njihovo slanje vojne pomoći Kijevu nakon što je Rusija pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini.

Nastavi čitati

Svijet

UŽAS U AUSTRALIJI! Tinejdžerku usmrtila ajkula

Šesnaestogodišnju djevojku napala je i usmrtila ajkula dok je plivala u rijeci u Zapadnoj Australiji, saopštila je danas australijska policija.

Djevojka je proglašena mrtvom nakon što je izvučena iz rijeke Svon, u predrgrađu Perta.

Vjeruje se da je tinejdžerka prethodno koristila skuter za vodu sa prijateljima.

Inspektor Pol Robinson izjavio je da je moguće da je tinejdžerka skočila u vodu da bi plivala sa delfinima koji su viđeni u blizini, prenio je Bi-Bi-Si.

Stručnjaci za vodeni svijet kažu da je neobično da ajkula uđe u ovaj dio rijeke.

U Australiji se bilježi dvadesetak napada ajkula na ljude godišnje, a većina se desi u Novom Južnom Velsu i Zapadnoj Australiji.

U 2021. godini zabilježena su dva fatalna napada ajkula, a tokom 2020. sedam.

Srpska Cafe

Nastavi čitati

Aktuleno