Connect with us

Banjaluka

REAGOVALI PLIVAČI Vukanović bez razloga napao Stanivukovića na Bogojavljenje

I plivači tvrde da je Đajić upao nepozvan

Sinoć je Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, ponovo optužio gradonačelnika Banjaluke da je “prevrtljiv” i da “iza kulise” odlično sarađuje sa Vladom Đajićem, predsjednikom Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

Kao dokaz je naveo snimak koji je nastao juče tokom ručka sa plivačima za Časni krst u Banjaluci, na kojem se, kako navodi Vukanović, vidi njihova bliskost i saradnja.

Stanivuković je ove tvrdnje demantovao te rekao da je Đajić bukvalno upao na ručak koji je Grad pripremio za učesnike plivanja za Časni krst i počeo da priča svoje viceve.

Na pisanja Vukanovića reagovali su brojni plivači koji su prisustvovali ručku, te potvrdili da je istina da je Vlado Đajić nepozvan došao, te se ponašao nepkladno za praznik koji se praznovao taj dan, Bogojavljenje.

Prisustvovao sam ručku koji je Grad organizovao za plivače, a gdje su bili Stanivuković i Đajić. Đajić je ušao nepozvan, ponašao se kao kabadahija, više puta opsovao Boga onako “u žargonu” i ispričao par glupih viceva – napisao je na svom Tviter nalogu urednik portala Banjaluka.net te dodao da je zbog toga i sam otišao sa ručka.

Ispod Vukanovićeve objave na društvenoj mreži Fejsbuk mogu se vidjeti razni komentari, od onih koji ga podržavaju, do komentara plivača koji su prisustvovali ručku a koji potvrđuju da je prisustvo Vlade Đajića bilo nepoželjno.

Banjaluka

BANJALUKA PIŠE ISTORIJU Gradonačelnik poručio da je naš grad rame uz rame sa najvećim svjetskim teniskim turnirima

Banja Luka se i zvanično nalazi na ATP kalendaru i to u aprilu, kada se odigravaju najveći svjetski teniski turniri.

Banja Luka je među najvećim svjetskim turnirima i gradovima, uz turnir u Monte Karlu, Madridu i Barseloni, u mjesecu aprilu igra se turnir u našem gradu, što se sada može vidjeti na zvaničnom sajtu i ATP kalenadaru – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako svi zajedno treba da budemo ponosni na projekat, koji će naš grad pozicionirati na evropskoj, ali i svjetskoj teniskoj listi.

-Radimo najveću sportsku i turističku priču u našem Gradu i Republici Srpskoj i zato je ovo vrijeme kada svi treba da budemo ponosni i da zajedno damo svoj doprinos, ako ništa, bar pozitivnim mislima – poručio je Stanivuković.

Podsjećamo, Banja Luka će biti domaćin ATP 250 turnira, koji će se igrati u periodu od 17. do 23. aprila, kada u naš grad dolazi i najbolji svjetski teniser, Novak Đoković.

Nastavi čitati

Banjaluka

“JAZAVAC” POKLANJA POPUST OD 50 ODSTO na cijenu ulaznica za februarski repertoar

Gradsko pozorište “Jazavac” i ATOS BANK a.d. Banjaluka poštovaocima pozorišne umjetnosti poklanjaju popust na ulaznice za predstave na februarskom repertoaru.

– Svi koji dođu da kupe karte u petak, 10. februara od 16 do 20 časova na biletarnici Gradskog pozorišta ‘Jazavac’ ostvaruju pravo na popust od 50 odsto za sve predstave koje su na repetoaru od 12. do 26. februara – pojasnili su iz “Jazavca”.

Repertoar
12. februar (nedjelja) u 20 časova – “Banjaluka”

15. februar (srijeda) u 20 časova – “Vitez iz Vilsonove” (predstava za djecu)

16. februar (četvrtak) u 20 časova – “Bog masakra”

18. februar (subota) u 20 časova – “Malo blago”

23. februar (četvrtak) u 20 časova – “Celo telo tu me boli”

24. februar (petak) u 20 časova – “Neka ostane među nama” Kabare Nebojše Kuruzovića

25. februar (subota) u 20 časova – “Istina”

26. februar (nedjelja) u 20 časova – “Pastorala” Gradsko pozorište Gradiška

Nezavisne

Nastavi čitati

Banjaluka

ODLIČNA SARADNJA Kresojević se sastao sa menadžerom Beograda Miroslavom Čučkovićem

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević boravi u Beogradu, gdje se sastao sa gradskim menadžerom ovog grada, Miroslavom Čučkovićem a tema za razgovor bilo je mnogo.

– Bratski gradovi Banjaluka i Beograd imaju odličnu saradnju na svim poljima. Kao regionalna metropola Beograd se već ranije susreo sa brojnim izazovima koji su ispred nas i njihova podrška za nas je dragocjena.Na sastanku sa gradskim menadžerom Beograda, Miroslavom Čučkovićem, dogovoreno je da će saradnja biti dodatno osnažena na operativnom nivou. Na taj način će se održavati kvartalni sastanci sa konkretnim projektima i aktuelnim temama koji će omogućiti prenos iskustava i efikasnije funkcionisanje našeg grada – poručio je Kresojević.

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

– Važno je podsjetiti da je prije godinu dana Beograd i finansijski podržao infrastrukturni razvoj našeg grada sa 3 miliona evra – zaključio je gradski menadžer.

Nastavi čitati

Aktuleno