Connect with us

Banjaluka

ROBERT DACEŠIN OSVOJIO NAGRADU: Njegov turistički film najbolji na svijetu

Video Roberta Dacešina rađen na temu, zašto Bosna i Hercegovina može biti broj jedan turistička destinacija na svijetu, proglašen je za najbolji turistički video od strane Međunarodnog komiteta turističkih filmova CIFFT.
-Ono što nekako daje posebnu draž ovoj nagradi je što znam da iza nje ne stoje nikakve institucije ni reklame, već je video rađen potpuno u našoj režiji i sa našim budžetom. Doduše, nije da nisam od pojedinih institucija tražio novac, ali dobro, već znate kakav sam odgovor dobio od njih. Ako sam ga i dobio – kaže Dacešin.
Dodaje da ga je jedann drug prije par godina pitao šta je njegova misija u životu, te da je da tad počeo razmišljati o tom šta bi volio da bude u životu.
Moja misija, hmm, nikada nisam razmišljao o životu na taj način. Došao sam tada kući i počeo da razmišljam o tome, šta bih volio da bude moj život i po čemu bih volio da me ljudi prepoznaju, a iako mnogo volim putovanja i uživam u obilasku svih dijelova svijeta, htio bih da budem upamćen kao neko ko je promovisao svoju zemlju. Dakle, moja misija, od sada pa na dalje, biće da promovišem sve ono lijepo što Bosna i Hercegovina nudi, jer vjerujem da na taj način, barem malo pomažem životu ovdje. Možda to sada nekome zvuči smješno, ali zaista vjerujem da ako neko pogleda moj video i zbog njega posjeti neki naš grad, tamošnji konobari, taksisti i hotelijeri, će barem malo bolje živjeti – naveo je on.

Dodao je da je to njegov cilj za naredni period, a ovu nagradu koju je dobio, posvećujem upravo svim ljudima u svojoj zemlji koji su ga podržali i koji ga podržavaju već dugi niz godina.
Svečana dodjela nagrada biće 24.novembra u Valensiji.

Banjaluka

FUDBALSKA GROZNICA NIKOG NIJE ZAOBIŠLA! Stanivuković se našalio “SUTRA LETIM ZA KATAR”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana najavio je produženu pauzu za sve radnike Gradske uprave kako bi mogli pratiti sljedeći meč Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Danas se ponovo dotakao fudbala te objavio sljedeći post

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVI KONCEPT SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA Velika jednosmjerna ulica, kilometri biciklističkih staza

Velika jednosmjerna ulica kroz širi centar grada je novi koncept saobraćaja u Banjaluci, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat trebalo da doprinese rasterećenju saobraćajnih gužvi u centru grada, te da unaprijedi biciklistički saobraćaj.

U narednom periodu uslijediće javna rasprava po ovom pitanju.

Ovaj projekat obuhvata preko tri kilometra novih biciklističkih staza, dvije saobraćajne trake za automobile i traku za javni gradski prevoz i taksi vozila – poručio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

Novo dječije igralište dobili i mališani u Šargovcu

Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići

Mnogobrojni mališani Šargovca, ali i najmlađi sugrađani koji su u blizini ovog naselja, dobili su novo dječije igralište za zdravo i kvalitetno odrastanje.

Novoizgrađeno mjesto za igru je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da je ovo osmo po redu dječije igralište, koje je izgrađeno u toku ove godine.

– Mališani naselja Šargovac dobili su novo mjesto za okupljanje, igru i srećno djetinjstvo. Naša obaveza je da im to pružimo i to činimo u svakom trenutku – poručio je gradonačelnik.

Novo igralište u Šargovcu, koje je sagrađeno uz Osnovnu škola „Đura Jakšić“, otvorena je uređena površina sa spravama za igru, poput ljuljaški, njihalica, piramida, tobogana, klackalica, a sve ispunjavaju potrebne bezbjednosne zahtjeve.

Inače, ove godine u više naselja sagrađena su nova igrališta. Tako su vesela i sigurna mjesta za igru dobili mališani u naseljima: Dragočaj, Kuljani, Kočićev vijenac, Centar, Petrićevac, Racune, kao i Bulevar. Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići, za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.

Nastavi čitati

Aktuleno