Connect with us

Banjaluka

ŠAHISTI BANJALUČKE OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” pobjednici Malih olimpijskih igara RS

Osnovna škola “Vuk Stefanović Karadžić” pobjednik je gradskog takmičenja u šahu u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske.

Nakon veoma dramatičnog i neizvjesnog finalna slavili su nakon razigravanja 4:0, jer je nakon prvog meča protiv OŠ “Ivo Andrić” rezultat bio 2:2.

Polufinale: “Ivo Andrić” – “Dositej Obradović” 3:1 (Petar Gazić -Matija Burgić 1:0, Strahinja Bundalo- Filip Stošić 1:0 , Andrej Mikulić -Nikša Bulatović 0:1, Lazar Mitrović -Danilo Račić 1:0)

“Vuk S. Karadžić”- “Branko Radičević” 2.5:1.5 ( Luka Forić -Vuk Kršić 0.5 : 0.5, Aleksej Banjac-Marija Vukoje 1:0, Luka Daničić – Vukašin Bajrić 1:0 Stefan Nenadić- Uroš Bojanić 0:1)

Finale: “Ivo Andrić” -“Vuk S. Karadžić” 2:2 ( Petar Gazić -Luka Forić 1:0, Strahinja Bundalo-Aleksej Banjac 0:1, Andrej Mikulić – Luka Daničić 0:1, Lazar Mitrović -Stefan Nenadić 1:0)

Razigravanje: “Ivo Andrić” -“Vuk S. Karadžić” 0:4 (Petar Gazić -Luka Forić 0:1, Strahinja Bundalo-Aleksej Banjac 0:1 , Andrej Mikulić – Luka Daničić 0:1, Lazar Mitrović -Stefan Nenadić 0:1.

U finalnoj završnici sjajno su odigrali, uz sve pobjede, (100% učinak 3 pobjede u 3 partije) Aleksej Banjac i Luka Daničić obojica iz “GAMBIT-a”, dvojac koji je sigurno i najzaslužniji za ekipnu šampionsku titulu svoje škole “Vuk S. Karadžić” a treba istaći i 100% učinak Nikše Bulatovića sa dve pobjede u dva meča.

Planirani kalendar Lige: Regionalno finale: 17. mart (petak 12.00) OŠ “Jovan Cvijić” Banjaluka, Republičko finale: 01. april (subota) OŠ “Petar Petrović Njegoš” Istočna Ilidža.

Agencije

Banjaluka

IZMJENE saobraćaja zbog Dana policije

Zbog obilježavanja Dana policije Republike Srpske u Banjaluci će narednih dana doći do izmjena u saobraćaju, saopšteno je iz Gradske uprave.

– Zbog održavanja ‘Taktičko-tehničkog zbora’ na Trgu Krajine u nedjelju 2. aprila u periodu od 10 do 15 časova, te u ponedjeljak 2. aprila u periodu od osam do 15 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, navedeno je u saopštenju.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, izvršiće se preusmjeravanje autobusa u ulice Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

– Takođe, u utorak, 4. aprila u periodu od osam do 11 časova, biće obustavljen saobraćaj u sljedećim ulicama: Bulevar Desanke Maksimović, na dijelu od Bulevara vojvode Stepe Stepanovića do Ulice majke Jugovića, Ulica Jug Bogdana, na dijelu od Ulice majke Jugovića do Ulice Josifa Pančića i ulica pored OŠ ‘Branko Radičević’ koja povezuje Bulevar Desanke Maksimović i Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, navedeno je u saopštenju.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na liniji javnog gradskog prevoza 14B Autobuska stanica – Borik – Starčevica, izvršiće se preusmjeravanje autobusa iz smjera Starčevice iz Ulice majke Jugovića, Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, pa Bulevarom vojvode Petra Bojovića i dalje postojećom trasom, u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom.

– Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način od strane pripadnika službenih lica MUP-a, navodi se u saopštenju.

Nastavi čitati

Banjaluka

Poslije ATP turnira, nema više ni STAROG PALASA

Izabran je izvođač radova koji će uskoro rušiti hotel “Palas”, a sa rušenjem ćemo krenuti nakon završetka ATP turnira u Banjaluci, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Dodao je da je kompletnu javnu nabavku sprovela kompanija “Cepter”.

– Nakon sprovođenja internih javnih nabavki, kompanija ‘Cepter’ je izabrala izvođača koji će rušiti hotel ‘Palas’. Nama ostaje da se zajedno sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, te Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju posvetimo izdavanju građevinske dozvole, istakao je on.


Poručio je da je to korak koji je potreban kako bi se krenulo u rušenje, a nakon toga u gradnju najsavremenijeg hotela “Palas”.

Nastavi čitati

Banjaluka

FUDBALSKI KLUB BORAC: o predsjedniku iza zatvorenih vrata

Vanredna izborna skupština FK Borac biće održana 3. aprila sa početkom u 18 časova. Sjednica izborne skupštine biće zatvorena za javnost, a konferencija za novinare planirana je za 19 časova u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjaluci. Predstavnicima medijskih kuća ulazak na Gradski stadion (službeni ulaz) biće omogućen od 18.45 – saopšteno je iz Borca.

Da podsjetimo, kandidati za predsjednika kluba su Milan Tegeltija, Slobodan Stanarević i Vedran Pušić, a za Srpskainfo je dana potvrđeno da je samo Tegeltijina prijava stigla u klub.

Borac je bez rukovodstva od 16. marta kada je kompletna uprava podnijela ostavke.

Nastavi čitati

Aktuleno