Connect with us

Svijet

Samo Brajan zna istinu o 3 KOBNA SATA u domu Volšovih

Ana i Brajan Volš 31. decembra priredili su novogodišnju zabavu za prijatelje u gradu Kohaset u Masačusetsu.

Niko od njih koji su te večeri bili tamo vjerovatno nije mogao ni da pretpostavi da će 18 dana kasnije čuti ono što je danas izrečeno na sudu: Brajan je optužen da je ubio suprugu, njeno tijelo raskomadao i kako se sumnja, bacio na đubrište.

Prema detaljima istrage koji su se danas mogli čuti, zabava u domu Volšovih završila se oko 1.30 ujutru 1. januara.

Potraga počela u 4.55
Kako je policija utvrdila, Brajan je već u 4.55 ujutru počeo grozomornu potragu na ajpedu svog sina i prvo što je tražio bilo je “koliko dugo vremena treba da prođe prije nego što tijelo počne da smrdi?”.

Šta se desilo od trenutka kada su ispratili goste do momenta kada je započelo traženje “pomoći” na internetu, sa sigurnošću zna samo Brajan.

Da li mu je Ana rekla da želi da se razvede i odvede djecu u Vašington, na šta je on burno reagovao i pretukao je do smrti, kao što su prenijeli pojedini mediji? Da li je motiv ubistva bio novac koji bi Brajan eventualno naslijedio nakon Anine smrti? (među stvarima koje je pretraživao bilo je i koliko vremena je potrebno da prođe od nečijeg nestanka da bi ga neko naslijedio)? Da li su te noći njihova djeca nešto vidjela ili posumnjala da se nešto loše dogodilo njihovoj majci? Na ova pitanja za sada nema odgovor ni policija, budući da je Brajan juče na sudu rekao samo kratko da razumije optužbe i da poriče ono što mu se stavlja na teret.

Da li će ikada progovoriti o detaljima kobne noći ili će riješiti da poriče uprkos dokazima, pokazaće se tokom daljeg toka procesa koji se vodi protiv njega.

Krv na papučama
Upravo na tim dokazima, tačnije na papučama koje je policija pronašla otkrivena je i Anina i Brajanova krv, što bi, kako su naveli pojedini eksperti moglo da znači dvije stvari: da se Brajan povrijedio dok je ubijao Anu, ili da su se njih dvoje potukli i da ga je Ana tom prilikom povrijedila.

Rečenica “koliko dugo treba da prođe vremena prije nego što tijelo počne da smrdi” bila je samo uvod u niz jezivih stvari koje je tog i naredna dva dana Brajan pokušao da sazna na internetu. Od 5 časova ujutru do jedan popodne 1. januara tražio je i kako da veže tijelo, 10 načina kako da se riješi tijela, kako da očisti krv sa drvenog poda…

Pretraga na istu temu nastavila se i 2. januara, ali sa određenim izmenama, koje sugerišu da je Brajan tada odlučio da raskomada tijelo svoje žene. Naime, on je tražio “testera najbolji alat za komadanje”, kao i da li neko može biti optužen za ubistvo bez tijela.

Dalja pretraga koju je policija otkrila na ajpedu Brajanovog sina, a koja datira od 3. januara upućuje na to da se Brajan tada već riješio tijela žene jer je tražio odgovor na pitanje kolika je stopa raspadanja tijela pronađenog u plastičnoj kesi u odnosu na površinu u šumi.

Ubistvo umjesto razvoda
Nadležni su naveli da je Brajan snimljen narednih dana u blizini dva otpada, i to pored kuće njihove majke.

Tužioci ga terete da je raskomadao tijelo svoje supruge prije nego što ga je bacio. Naveli su i da je sprovedeno DNK testiranje predmeta pronađenih u kontejneru za smeće, uključujući papuče, maramice i skafander.

– Umjesto da zatraži razvod, vjeruje se da je Brajan Volš raskomadao Anu Volš i odbacio njeno tijelo – rekao je državni tužilac tokom saslušanja.

Naveo je da su torbe sa Aninim stvarima, kao i sredstva za čišćenje bačeni u kontejner, ali i DNK ostaci, a da je pretresom 10 kesa za smeće koje su bačene u Svampskotu pronađeni peškiri, tepisi, testera, dio ogrlice koju je Ana ranije nosila, dokaz o vakcinaciji protiv kovida 19.

Porijeklom Beograđanka, koja je 2005. godine otišla u potragu za boljim životom u Ameriku i tamo se udala za Brajana, Ana Volš bila je, prema riječima njihovih prijatelja, veoma uspješna poslovna žena i divna majka trojice dječaka koje je dobila u braku sa Brajanom.

Kako su govorili, Ana je imala velike planove, htjela je da se preseli u Vašington, gdje je i radila kao agent za nekretnine. Kada je njen nestanak prijavljen 4. januara, Brajan je rekao policiji da je upravo tamo otišla 1. januara rano ujutru, kako bi riješila hitan problem koji je imala na poslu. Kako se ispostavilo, slagao je policiju, prenosi Blic.

Tokom istrage otkriveno je i da je signal njenog telefona posljednji put lociran u blizini njihove kuće 2. januara, nakon čega je ugašen. Tri dana koja su prošla od, kako je utvrđeno, Brajan ubio Anu dok je njen nestanak prijavljen, 4. januara po svemu suedeći, poslužila su mu da se otarasi njenog tijela.

Svijet

OGLASILE SE SIRENE! Vazdušna opasnost širom Ukrajine

Vazdušna opasnost proglašena je danas u svim ukrajinskim regionima, prenose lokalni mediji.

Uzbuna je proglašena u 16.48 časova po lokalnom vremenu, a prvo upozorenje izdato je u regionu Dnjipropetrovsk, javlja Srna.

Ovo je druga vazdušna opasnost koja je proglašena tokom dana u Ukrajini, prenio je TASS.

Srpska Cafe

Nastavi čitati

Svijet

FRANCUSKA SMIRUJE JAVNOST “NATO nije u sukobu sa Rusijom”

NATO nije u ratu sa Rusijom, rekla je danas portparol francuskog Ministarstva spoljnih poslova An-Kler Ležandre i dodala da su isporuke oružja zemlji koja koristi pravo na samoodbranu dozvoljene Poveljom UN.
“Mi nismo u ratu sa Rusijom. NATO nije u ratu sa Rusijom. Niko od naših evropskih i američkih partnera nije u ratu sa Rusijom. Isporuke oružja zemlji koja je u samoodbrani dozvoljene su članom 51 Povelje UN i ne predstavljaju učešće u neprijateljstvima”, rekla je Ležandreova stanici RTVI.

Ona je dodala da se, bez obzira na vrstu isporučenog oružja, takve isporuke ne kvalifikuju kao učešće u neprijateljstvima.

Komentarišući prijavu Ukrajine za članstvo u NATO savezu, ona je napomenula da to pitanje “danas nije na dnevnom redu”, prenio je “Sputnjik”.

Ona je dodala da se Pariz zalaže za održavanje kanala komunikacije sa Moskvom, prvenstveno između predsjednika Emanuela Makrona i Vladimira Putina.

“Znamo veoma dobro da pozivi Makrona Putinu nisu donijeli odgovore kakve smo svi željeli, ali je važna činjenica da je ovaj kanal komunikacije otvoren i da pokušavamo da ostvarimo napredak u vezi sa nekim pitanjima koja pokreću Ukrajinci”, rekla je Ležandreova.

Moskva je u aprilu 2022. poslala notu članicama NATO saveza i osudila njihovo slanje vojne pomoći Kijevu nakon što je Rusija pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini.

Nastavi čitati

Svijet

UŽAS U AUSTRALIJI! Tinejdžerku usmrtila ajkula

Šesnaestogodišnju djevojku napala je i usmrtila ajkula dok je plivala u rijeci u Zapadnoj Australiji, saopštila je danas australijska policija.

Djevojka je proglašena mrtvom nakon što je izvučena iz rijeke Svon, u predrgrađu Perta.

Vjeruje se da je tinejdžerka prethodno koristila skuter za vodu sa prijateljima.

Inspektor Pol Robinson izjavio je da je moguće da je tinejdžerka skočila u vodu da bi plivala sa delfinima koji su viđeni u blizini, prenio je Bi-Bi-Si.

Stručnjaci za vodeni svijet kažu da je neobično da ajkula uđe u ovaj dio rijeke.

U Australiji se bilježi dvadesetak napada ajkula na ljude godišnje, a većina se desi u Novom Južnom Velsu i Zapadnoj Australiji.

U 2021. godini zabilježena su dva fatalna napada ajkula, a tokom 2020. sedam.

Srpska Cafe

Nastavi čitati

Aktuleno