Connect with us

Hronika

ŠARIĆ još dva mjeseca u pritvoru

Viši sud u Beogradu produžio je za još 60 dana pritvor Darku Šariću i dvojici pripadnika njegove organizovane kriminalne grupe, koje optužnica tereti za krivična djela, među kojima i ubistvo.

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda – posebno odjeljenje za organizovani kriminal je rješenje o produženju pritvora Šariću i njegovim saradnicima čiji su inicijali D.S. i M.R. donijelo zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog bojazni da će optuženi u kratkom periodu ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal tereti Šarića da je bio organizator kriminalne grupe od 14 članova, koja je dvije godine djelovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Osim Šarića, optuženi su i advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić, saopštilo je Tužilaštvo.

Oni su optuženi da su od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, kada su neki od njih i uhapšeni, a Šarić bio u pritvoru, izvršili više krivičnih djela organizovanog kriminala.

Iz prikupljenih dokaza proizilazi da je vođa ove grupe Darko Šarić, te da je stvorio plan djelovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svjedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodi pred Višim sudom u Beogradu.

Kada u tome nisu uspjeli, Šarić je izdao nalog da se radi na diskreditaciji Joksovića s ciljem da izgubi status svjedoka saradnika.

U toku istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal je sarađivalo sa policijskim i pravosudnim organima više evropskih zemalja uz podršku Evrodžasta i Evropola.

U saopštenju se navodi da optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal iz oktobra prošle godine godine tereti Šarića za udruživanje radi vršenja krivičnih djela – teško ubistvo u saizvršilaštvu i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu.

Šarić je optužen i za dva krivična djela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, za zloupotrebu službenog položaja u podstrekavanju i lažno prijavljivanje.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno