Connect with us

Banjaluka

Sastanak Stanivukovića sa predstavnicima Borca DOGOVORENA PRAVNA POMOĆ I OTPIS DUGOVA

Iz uprave Borca su se zahvalili gradonačelniku što je odmah reagovao i što je zajedno sa svojim timom stavio javni interes ispred privatnog interesa.

Nekoliko stotina građana, sportista i sportskih radnika okupilo se juče u Banjaluci na protestu koji je organizovao RK Borac zbog otimanja imovine kluba.

Oni su protestnom šetnjom ulicama grada uputili podršku bivšem šampionu Evrope, a tokom okupljanja pročitano je i 10 zahtjeva upućenih republičkim i lokalnim vlastima i institucijama. Među okupljenima bio je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je danas održao sastanak sa predstavnicima kluba.

“Kao što je moja podrška bila neupitna juče na protestu, danas je dogovorena i pravna podrška RK “Borac” u borbi koju vodi za poslovni prostor koji im pripada”, saopštio je gradonačelnik Stanivuković.

Gradonačelnik je otkrio kako će Borcu, u skladu sa propisima, biti otpisan i dio dugovanja.

“Stavili smo se na raspolaganje da u skladu sa pravnim propisima otpišemo dugovanja, ona koje je moguće otpisati, kako bismo olakšali finansijsku situaciju u kojoj se nalazi RK ‘Borac’, a sve zarad podrške u budućim uspjesima i planovima”, naveo je Stanivuković.

Tokom današnjeg sastanka bilo je riječi i o uslovima za treniranje ovog kluba, te je rečeno da će se u budućnosti morati graditi nova dvorana i u tom pravcu grad je načelno dao saglanost da će uraditi ono što je u njegovoj nadležnosti.

“Razgovarali smo i o izgradnji rukometne dvorane, ali i o mnogim važnim temama, jer naše opredjeljenje je da činimo samo najbolje stvari za razvoj sporta u našem gradu, a ovaj sastanak nam pokazuje da smo na pravom putu”, poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Kako su naveli iz RK Borac – na sastanku sa gradonačelnikom i njegovim timom, na kojem su bili predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, uprava kluba i jedan od advokata RK Borac – pojašnjeno je i dokumentovani su svi detalji i činjenice, te ugovori koji, kako su istakli – “dokazuju da je poslovni prostor još od 1986. godine vlasništvo RK Borac, koji samo zbog sitnih proceduralnih grešaka nije upisan na RK Borac”.

“Gradonačelnik je zadužio svoj pravni tim da zajedno sa našim pravnim timom hitno preispitaju sve neophodne pravne radnje i ulože se žalbe svim organima uprave jer je ovo javni interes od koga zavisi egzistencija kluba. Takođe je poručeno da ukoliko RK Borac nađe interesantnu lokaciju za Arenu Borac da će Grad pomoći maksimalno sa svoje strane”, naveli su iz uprave Borca, uz zahvalnost gradonačelniku što je odmah reagovao i što je zajedno sa svojim timom istakao da je javni interes ispred privatnog interesa.

Banjaluka

“JAZAVAC” POKLANJA POPUST OD 50 ODSTO na cijenu ulaznica za februarski repertoar

Gradsko pozorište “Jazavac” i ATOS BANK a.d. Banjaluka poštovaocima pozorišne umjetnosti poklanjaju popust na ulaznice za predstave na februarskom repertoaru.

– Svi koji dođu da kupe karte u petak, 10. februara od 16 do 20 časova na biletarnici Gradskog pozorišta ‘Jazavac’ ostvaruju pravo na popust od 50 odsto za sve predstave koje su na repetoaru od 12. do 26. februara – pojasnili su iz “Jazavca”.

Repertoar
12. februar (nedjelja) u 20 časova – “Banjaluka”

15. februar (srijeda) u 20 časova – “Vitez iz Vilsonove” (predstava za djecu)

16. februar (četvrtak) u 20 časova – “Bog masakra”

18. februar (subota) u 20 časova – “Malo blago”

23. februar (četvrtak) u 20 časova – “Celo telo tu me boli”

24. februar (petak) u 20 časova – “Neka ostane među nama” Kabare Nebojše Kuruzovića

25. februar (subota) u 20 časova – “Istina”

26. februar (nedjelja) u 20 časova – “Pastorala” Gradsko pozorište Gradiška

Nezavisne

Nastavi čitati

Banjaluka

ODLIČNA SARADNJA Kresojević se sastao sa menadžerom Beograda Miroslavom Čučkovićem

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević boravi u Beogradu, gdje se sastao sa gradskim menadžerom ovog grada, Miroslavom Čučkovićem a tema za razgovor bilo je mnogo.

– Bratski gradovi Banjaluka i Beograd imaju odličnu saradnju na svim poljima. Kao regionalna metropola Beograd se već ranije susreo sa brojnim izazovima koji su ispred nas i njihova podrška za nas je dragocjena.Na sastanku sa gradskim menadžerom Beograda, Miroslavom Čučkovićem, dogovoreno je da će saradnja biti dodatno osnažena na operativnom nivou. Na taj način će se održavati kvartalni sastanci sa konkretnim projektima i aktuelnim temama koji će omogućiti prenos iskustava i efikasnije funkcionisanje našeg grada – poručio je Kresojević.

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

– Važno je podsjetiti da je prije godinu dana Beograd i finansijski podržao infrastrukturni razvoj našeg grada sa 3 miliona evra – zaključio je gradski menadžer.

Nastavi čitati

Banjaluka

STIPENDIJE ZA 308 STUDENATA Dodijeljena prva rješenja o stipendiranju

Grad izdvaja značajna sredstava po različitim osnovama za obrazovanje, te je riječ o više miliona KM godišnje.

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je danas prva rješenja o dodjeli gradskih stipendija studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama.

– Grad na godišnjem nivou izdvaja 1,8 miliona KM za stipendije srednjoškolcima i studentima, a od ove godine povećali smo sve vrste stipendija za 20 odsto. Ove akademske godine, Grad će stipendirati 308 studenata, od kojih je stipendiju po osnovu uspjeha dobila 104 studenta, za deficitarna zanimanja njih osam i prema socijalnom statusu 196 studenata – kazao je gradonačelnik.

Kako je naveo, Grad izdvaja značajna sredstava po različitim osnovama za obrazovanje, te je riječ o više miliona KM godišnje.

– Ovim mladim ljudima sam poručio da budu motivisani da budu najbolji, da koliko mogu znaju da cijene to što je Grad u ovom trenutku u svim okolnostima tu uz njih, što znači da jedan dio sebe poklone gradu i svojoj otadžbini. To znači da sve što steknete znanja naravno da ćete upotrijebiti na lični napredak, ali dio i za opšte dobro – kazao je gradonačelnik, dodajući da je naša obaveza, da pored svih izazova, ostanemo ovdje na ovim prostorima.

Grad ima dosta planova u oblasti obrazovanja u periodu koji je pred nama, a kako je istakao – ulaže se puno i u infrastrukturu, poput buduće gradnje srednjoškolskog doma za šta je u toku izrada idejnog rješenja.

Podsjetimo, stipendije se dodjeljuju po tri osnova.

Naime, stipendije po osnovu socijalnog statusa i po osnovu uspjeha za studente dodjeljuje se u iznosu od po 150 KM, dok za deficitarna zanimanja taj iznos je 260 KM.

Miloš Malešević, student pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banaluci dobio je stipendiju po osnovu postignutog uspjeha.

– Bez obzira na novčani aspekt stipendije, ono što je značajno jeste da i dodjelom stipendija ljudi na poziciji vlasti dokazuju da im je stalo do obrazovanja i da imaju želju da nam pruže podršku i olakšaju proces studiranja i osiguraju da imamo više volje i motivacije da budemo što bolji – naveo je on, te zahvalio za ovu podršku.

Nastavi čitati

Aktuleno