Connect with us

Politika

Sjednica o ukidanju akciza i smanjenju PDV neće biti održana zbog hakovanja i obaveza poslanika u izbornoj kampanji

Reklamni prostor


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je da sjednica ne može biti održana iz objektivnih razloga, a neki od njih su problem sa računarskim sistemom i obaveze poslanika u kampanji.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je Srni da iz objektivnih razloga u poslovničkom roku neće moći biti zakazana hitna sjednica ovog doma sa dnevnim redom u vezi sa finalnom procedurom usvajanja zakona o pomoći građanima i privredi u vrijeme krize promjenom stope PDV-a i ukidanjem akciza na gorivo.

“S obzirom na naglašeno interesovanje javnosti u vezi sa zakazivanjem sjednice Doma naroda na zahtjev pet delegata, moram da kažem da je iz objektivnih razloga neće biti moguće održati u poslovničkom terminu”, rekao je Špirić.

Prema njegovim riječima, od Sekretarijata Doma naroda članovima Kolegijuma doma je dostavljena informacija da još nije moguć pristup informacionom sistemu Parlamentarne skupštine BiH radi hakerskog napada.

“U ličnim komunikacijama sa članovima Kolegijuma i delegatima koji su u finišu predizborne kampanje, kako stranačke tako i lične, bio bi doveden u pitanje kvorum. Tako da u dogledno vrijeme ćemo održati sjednicu Kolegijuma i donijeti odluku kada će biti održana sjednica”, rekao je Špirić.

On je dodao da nije riječ ličnoj o želji da se zakaže sjednica ili ne, već o objektivnim okolnostima i mogućnostima da sjednica Doma održi u Poslovničkom roku.

Zahtjev za održavanje hitne sjednice su, u skladu sa Poslovnikom Doma naroda, u utorak, 20. septembra, podnijela petorica delegata – Mladen Bosić, Munib Jusufović, Denis Bećirović, Zlatko Miletić i Asim Sarajlić.

Prema Poslovniku, predsjedavajući Doma naroda bio je dužan da zakaže hitnu sjednicu u roku od tri dana.

Politika

Nešić: Glas za DNS je glas da poljoprivrednici ne budu više taoci loše politike već domaćini koji mogu da žive od svog rada

Reklamni prostor


“U programu DNS poljoprivreda je razvojna šansa a ne zadnja rupa na svirali. Republika Srpska ne smije strahovati za hranu i namirnice niti ih plaćati po nenormalnim cijenama pored plodne Semberije i drugih plodnih krajeva naše zemlje” rekao je u Bijeljini kandidat za člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić.

Nešić je istakao da DNS gleda na prirodne resurse kao na mogućnost a očuvanje prirodne sredine kao zavjet te da je plan DNS

“Investicija u prehrambenu industriju, u podršku malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima, u organsku proizvodnju – to je plan DNS. Kada kažemo da ćemo izdvojiti 100 miliona KM za subvencionisanje pokretanja biznisa to se odnosi i na poljoprivredu, ali ne samo to. Naš program predviđa mjere pametnog razvoja, ulaganja u modernu opremu i mašine koje štede energiju i donose veće prinose, u proizvodnju namirnica sa kojima možemo biti konkurentni u regionu. Nismo mi gori od drugih, samo smo imali goru crno bijelu politiku čiji su taoci poljoprivrednici već godinama. Glas za DNS je glas da poljoprivrednici više ne budu taoci loše politike već domaćini koji žive od svog rada”, rekao je predsjednik DNS.

Nastavi čitati

Politika

SRAMAN POTEZ: Izetbegović gurao djeda sa bine (VIDEO)

Reklamni prostor


Najednom od predizbornih skupova SDA, predsjednik te stranke, Bakir Izetbegović na sraman način, gurao je djeda sa bine.
Kako se može vidjeti na snimku koji je isplivao u javnost, djed je pokušao da zagrli Izetbegovića, ali mu ovaj to nije dozvolio, gurajući ga od sebe.

@bosnaihercegovina22 #fyp #viral #trending #bakirizetbegovic #sarajevo #zenica #tuzla #bosna #bosna_i_hercegovina ♬ original sound – BiH

Nastavi čitati

Politika

Dodik najavio veto: BiH niko i ne pita da li će priznati referendume u Ukrajini

Reklamni prostor


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH niko ne pita da li će priznati referendume u Ukrajini.
“Ja mislim da svi imaju pravo na tu vrstu referenduma. Mislim da je Zapad posijao tu vrstu neizvjesnosti, ako je prihvatio da na bazi odluke skupštine ili jedne grupe ljudi u Kosovu prizna nezavisnost, zašto onda ne bi moglo na bazi referenduma”, rekao je Dodik komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da BiH neće priznati referendume u Ukrajini.

On je dodao da se za to pita Predsjedništvo i da Džaferović može da govori šta hoće.

“Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome. BiH niko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati”, izjavio je Dodik za “Nezavisne novine”.

Dodik je ocijenio da Predsjedništvo BiH neće biti u prilici da odbije te referendume, barem ne u periodu u mjesec i nešto dana, dok ne dođe novo, a da ne vjeruje da će to učiniti ni novi saziv.

“Ja ću uložiti svaku vrstu veta, jer smatram da BiH nema s tim ništa. On (Džaferović) se boji ovog našeg referenduma, koji mu visi za glavom”, rekao je Dodik.

Od 23. do 27. septembra u Donjeckoj Narodnoj Republici i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj oblasti i oslobođenim teritorijama u Zaporoškoj oblasti, održani su referendumi o pripajanju Rusiji.

Ogromna većina birača u ovim oblastima podržala je priključenje Rusiji, a među posmatračima na ovim referendumima bili su i posmatrači iz Republike Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno