Connect with us

Politika

Smjenu Kukavice zatražilo 11 odbornika

Opozicioni odbornici u Skupštini opštine Novi Grad predali su danas inicijativu za opoziv predsjednika lokalnog parlamenta Zorana Kukavice.

Inicijativu je potpisalo 11 odbornika – četiri iz Kluba SDS/SRS, tri iz Kluba odbornika DNS-a, te tri odbornika iz Kluba odbornika PDP-a i nacionalnih manjina.

Šef Kluba odbornika SDS/SRS Mladen Šumar tvrdi da problemi u lokalnom parlamentu postoje još od konstituisanja, da opozicija nema nijednog predstavnika u radnim tijelima, te da joj je onemogućeno da adekvatno učestvuje u radu.

“Direktan povod za pokretanje inicijative je način na koji se održavaju sjednice Skupštine opštine Novi Grad”, naveo je Šumar i dodao da opozicija smatra da Kukavica nije dorastao funkciji.

Mirko Zgonjanin, šef Kluba Odbornika DNS-a, kaže da ova partija i opozicione stranke žele da se bore za projekte koji su u interesu građana.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajilica, kao bivši šef Kluba odbornika PDP-a i nacionalnih manjina u Skupštini opštine Novi Grad, kaže da su dešavanja na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta vrhunac svega.

“Smatram da se sa načinom na koji Kukavica vodi sjednice ne slažu ni svi odbornici skupštinske većine”, rekao je Mihajilica, koji je ubijeđen da će biti obezbijeđena većina za opoziv, a krajnji cilj je, kako kaže, formiranje nove skupštinske većine i promjena cijele lokalne vlasti u Novom Gradu.

Posljednja sjednica Skupštine opštine Novi Grad završena je 18. novembra bez prisustva odbornika opozicije, a ulazak u skupštinsku salu obezbjeđenje je onemogućilo odbornicima kojima je na prvom i drugom nastavku izrečena mjera udaljenja.

Politika

NE SMIJE BITI PROBLEMA! Dodik od nove VLADE OČEKUJE socijalnu i energetsku bezbjednost!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će zajednički rad predsjednika i Vlade Republike Srpske biti prioritet i da očekuje da Vlada odgovori na značajne političke izazove, ekonomska i socijalna pitanja, te da obezbijedi stabilnost i socijalnu i energetsku bezbjednost ljudi.

– U nedjelji iza nas obavio sam konsultacije s predstavnicima političkih partija i imenovao Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove vlade – napisao je Dodik na “Instagramu”.

On je naveo da je njegova prva zvanična posjeta po stupanju na dužnost predsjednika Srpske bila Srbiji, gdje se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– Upoznao sam ga sa složenom situacijom u BiH. Ponovio sam opredjeljenje Republike Srpske da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji – naglasio je Dodik.

On je dodao da je prisustvovao i slavi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i otvaranju novoizgrađenih objekata Policijske akademije i Centra za obuku.

– Otvaranjem nove zgrade Ustavnog suda Republike Srpske, izgrađen je još jedan u nizu reprezentativnih objekata koje želimo da gradimo – istakao je Dodik.

On je podsjetio da je razgovarao s ambasadorima Grčke i Rusije, Dimitriosom Papandreuom i Igorom Kalabuhovom, kao i sa direktorom Uprave Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujonom.

– Družio sam se i sa mladim članovima SNSD-a koji su budućnost SNSD-a – napisao je Dodik.

Nezavisne

Nastavi čitati

Politika

Fadil Novalić pao na planinarenju: Primljen u bolnicu na posmatranje

Premijer Federacije Fadil Novalić doživio je danas nesreću prilikom planinarenja saznaje klix.ba.

Kako je potvrđeno iz više izvora, Novalić se okliznuo prilikom planinarenja i pao, prilikom čega je zadobio tjelesne povrede.

Izvor portala je rekao da je Novalić nakon pada primljen u bolnicu na preventivno posmatranje.

“Visina s koje je pao nije bila velika, tako da je Novalić samo malo ugruhan. Zadobio je povrede desne šake, ali uglavnom nije ništa strašno”, kazao nam je naš izvor.

Iz Novalićevog kabineta su rekli da se premijer dobro osjeća i planira se vrlo brzo vratiti svojim radnim obavezama.

Podsjećamo, Novalić je inače strastveni palninar i često na društvenim mrežama dijeli fotografije sa brojnih bosanskohercegovačkih, ali i regionalnih planinskih destinacija.

Nastavi čitati

Politika

STEVANDIĆ ČESTITAO: Sara Ćirković je na najbolji način prikazala Srbe

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Sari Ćirković i njenom timu osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u boksu u Španiji, istakavši da su na najbolji mogući način predstavili i branili boje srpskog sporta.

– Pokazali ste da rad, upornost i predanost donose rezultat – naveo je Stevandić.

Sara Ćirković, reprezentativka Srbije i član Bokserskog kluba “Obilić” iz Zvornika, postala je svjetski šampion u boksu nakon što je u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Sofi Vinter Roshaug iz Danske.

(Agencije)

Nastavi čitati

Aktuleno