Connect with us

Hronika

Šokantan detalj ubistva u Prijedoru otkriven tokom obdukcije

Ubistvo Prijedorčanke Nede Milojević (44) jedno je od najmonstruoznijih koja su se proteklih decenija dogodila na području regije, otkrili su novi dokazi pronađeni tokom istrage, saznaje Srpskainfo.

Novi dokazi ukazuju da je bolesno ljubomorni Žarko Zorić (39) žrtvu izbo nožem, a zatim je teško povrijeđenoj partnerki stavio sunđer u usta kako slučajno ne bi mogla dozvati pomoć.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti tako bilo gušenje, pored iskrvarenja.

Istražioci su u međuvremenu pronašli dva noža za koja se pretpostavlja da su korištena u ubistvu četrdesetčetvorogodišnje Prijedorčanke.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da su na jednom nožu primjećena oštećenja. Da li su ona nastala tokom ubistva ili ranije, utvrdiće vještačenje koje je naredilo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Zorić je u međuvremenu priznao ubistvo Milojevićeve u potpunosti.

Istražioci su sada došli do kompletne slike ubistva koje je šokiralo javnost, a čiji je motiv bila bolesna ljubomora osumnjičenog.

Napad s leđa
Zorić je tako 20. januara u jutarnjim časovima nakon svađe Milojevićevu napao s leđa i prvo je ubo nožem u potiljak.

Jedan od uboda bio je toliko dubok da je žrtvi povrijedio kičmenu moždinu.

Nakon ovoga uslijedilo je više uboda takođe po vratu i glavi, a obdukcijom su pronađene i posjekotine na rukama, što govori da se nesrećna žena u posljednjim trenucima svoga života branila od pomahnitalog ubice.

Nakon što je partnerku izbo noževima, Zorić nije stao, već je teško povrijeđenoj ženi u ustao stavio i sunđer.

Zatim je podmetnuo vatru u stanu, nadajući se da će tako prikriti tragove mučkog zločina i mirno izašao napolje, kao da se ništa nije dogodilo.

Zahvaljujući brzoj intervenciji prijedorskih vatrogasaca spriječena je veća tragedija, jer se zapaljeni stan nalazi u starijoj, trošnoj zgradi.

Brza intervencija i gašenje požara spriječili su tako potencijalnu tragediju, ali i oštećenje tijela.

Tokom uviđaja odmah je utvrđeno da se radilo o nasilnoj smrti, jer su bile jasno vidljive višestruke povrede na Nedi Milojević, koja je inače bila i vlasnica stana.

Tokom istrage komšije nesrećne Prijedorčanke ispričale su istražiocima da su noć uoči ubistva i u jutarnjim časovima na dan ubistva iz stana čuli svađu.

Upravo je ovaj podatak bio jedan od krunskih dokaza da su se žrtva i osumnjičeni poznavali, što je omogućilo brzo otkrivanje identiteta ubice.

Doživotni zatvor
– Znalo se da sa Milojevićevom boravi upravo osumnjičeni Zorić, pa su ga policajci pozvali i ubrzo uhapsili. Tokom hapšenja, osumnjičeni nije pružao otpor, a kada su ga uhvatili bio je pijan i izbezumljen- otkrio je izvor iz istrage.

Nakon kriminalističke obrade u policiji, Zorić je prebačen u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

Nakon saslušanja, postupajući tužilac zatražio je određivanje jednomjesečnog pritvora o kojem će odlučiti Okružni sud u Prijedoru.

Mladen Mitrović glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, ranije je za Srpskainfo potvrdio da se osumnjičeni tereti za krivična djela teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti.

Žarku Zoriću prijeti doživotni zatvor.

Naime, prema Krivičnom zakoniku RS za ubistvo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo zaprijećena je kazna doživotnog zatvora.

Na visinu izrečene zatvorske kazne svakako će uticati otežavajuće, ali i olakšavajuće okolnosti koje sud primjenjuje u skladu sa zakonom.

Posebno otežavajuće okolnosti na strani Zorića biće upornost prilikom izvršenja krivičnog djela, jer je nesrećnu ženu čak osam puta izbo po tijelu, a zatim i dva puta po rukama.

Pored ove, sud će posebno cijeniti i to što je osumnjičeni nakon zločina pokušao prikriti ubistvo tako što je zapalio stan. Ovim činom Zorić je u opasnost doveo i druge stanare pa mu je na teret stavljeno i krivično djelo izazivanja opšte opasnosti. Za ovo krivično djelo KZ RS je zaprijetio kaznom do 10 godina zatvora.

Hronika

FILMSKA POTJERA U BANJALUCI Drogiran bježao od policije

Prava filmska potjera odvijala se u banjalučkom naselju Borik kada je policija pokušala zaustaviti “bmw” koji je vozio nepoznati muškarac.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su policijski službenici juče oko 1.20 pokušali zaustaviti “bmw” nakon što su primijetili da se nepravilno kreće ulicom.

Vozač je ignorisao i policijske rotacije i sirenu, te je pobjegao.

Ipak, nakon potjere, auto je zaustavljen, ali je vozač ponovo pobjegao

Na kraju su ga stigli policajci i uhapsili i utvrdili da se radi o B.G.

Tokom kontrole na prisustvo droga utvrđeno je da je B.G. bio pod uticajem kokaina, kanabisa i amfetamina.

Nastavi čitati

Hronika

Zbog nepažnje umalo podletio pod voz, polomio polubranik u Vrbanji (VIDEO)

Juče je na pružnom prelazu “Vrbanja” izbjegnuta velika tragedija koju je mogao da izazove vozač automobila koji je ignorisano svejtlosna i zvučna upozorenja da dolazi voz, nevedeno je u objavio Željeznica Republike Srpske.

Kako je rečeno iz ŽRS, juče oko 14.30 časova nesavjesni vozač se nije zaustavio na propisanoj udaljenosti od putnog prelaza te je usljed spuštanja polubranika, došlo do loma i kvara na uređaju. Na sreću, voz se zaustavio prije prelaza.

“Odgovornošću i posvećenošću željezničkog osoblja, bezbednost željezničkog i drumskog saobraćaja niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Primijenjeni su svi zakonski propisi u okviru odvijanja željezničkog saobraćaja, kada je uređaj za obezbjeđivanje putnog prelaza privremeno u kvaru. Voz se zaustavio ispred putnog prelaza, nakon čega je ponovo nastavio opreznu vožnju“, navedeno je u objavi.

Željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez.

Kako kažu iz ŽRS, na lice mjesta pored nadležnih službi Željeznica Republike Srpske izašli su i pripadnici Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Banjaluka, koji su izvršili uviđaj.

“Brzom reakcijom nadležnih službi iz Sekcije za ETP Banjaluka i radovima na otklanjanju kvara, uređaj osiguranja na putnom prelazu ‘Vrbanja’ u 16.20 istog dana, pušten je u redovan rad“, navode iz Željeznica, prenosin ATV.

Iz ŽRS dodaju da su lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i nedozvoljeno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

“Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i vožnju prilagode uslovima puta i vremenskim prilikama. Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima. Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvek ima prednost!“, naglašavaju iz ŽRS.

Nastavi čitati

Hronika

Evo šta je ostalo iza Slobodana Stankovića

Vlasnik i direktor kompanije “Integral inženjering” Slobodan Stanković preminuo je danas u Banjaluci u 74. godini.
Slobodan Stanković rođen je 1. januara 1949. u Bosanskoj Krupi. Osnovnu i srednju Građevinsku školu završio je u Banjaluci, a Građevinski fakultet u Zagrebu 1975. godine.

Po završetku studija radio je kao građevinski inženjer u građevinskim firmama širom bivše Jugoslavije: Institut za puteve Beograd, Građevinsko preduzeće Hercegovina, Građevinsko preduzeće Mostar, Građevinsko preduzeće “Jedinstvo” Bosanska Gradiška, Građevinsko preduzeće “Put” Sarajevo i Građevinsko preduzeće “Vektor” LJubljana.

Firmu “Integral” d.o.o. osnovao je 1989. godine u Laktašima.

“Integral” je danas jedna od najvećih i najsavremenijih građevinskih firmi koja radi širom regiona, a na poslovima u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Sloveniji zapošljava oko 10.000 radnika.

Firma “Integral”, zahvaljujući viziji i vođstvu Slobodana Stankovića, izvela je neke od najvećih projekata u Republici Srpskoj, među kojima su auto-put Banjaluka – Gradiška i auto-put Banjaluka – Doboj, izgradila je Administrativni centar Republike Srpske u Banjaluci, zgradu Radio-televizije Republike Srpske.

Radila je i velike kapitalne projekte u Crnoj Gori, ali i najtežu dionicu auto-puta iz Beograda prema Atini i Sofiji kroz Grdeličku klisuru…

Već duži niz godina “Integral inženjering” je najveća kompanija u oblasti građevinarstva u BiH, ali i najveća po vrijednosti godišnjeg izvoza.

Slobodan Stanković bio je veliki dobrotvor i humanista, ali nikada nije želio da se objavljuju njegova darivanja, vodeći se onom “da ne zna ljevica, šta daje desnica”. Pomagao je zdravstvene ustanove, vjerske zajednice, porodice kojima je pomoć bila potrebna, te stipendirao veliki broj studenata.

Iza Slobodana Stanivukovića ostala je supruga, dvoje djece i unučad.

Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Nastavi čitati

Aktuleno