Connect with us

Politika

ŠPANSKA SAPUNICA SE NASTAVLJA! Vukan u “ljutom” ratu sa Stanivukovićem, NAJAVIO NAPAD NA PDP!

Rat između doskorašnjih saboraca, a sada već ljutih neprijatelja, Draška Stanivukovića i Nebojše Vukanovića ne prestaje, i čini se da ni jedan od njih nema namjeru da stane.

Međusobne optužbe, smicalice, podvale i “iznošenje prljavog veša” postale su svakodnevica ovog dvojca koja odavno ne kriju netrpeljivost jedan prema drugom.

Posljednji u nizu njihovih ratova odigrao se tokom ovog vikenda kada je Stanivuković odlučio da “navuče” Vukanovića koji nije časio časa da napadne nekadašnjeg prijatelja.

Naime, Stanivuković je boravio na Jahorini i odlučio da, kako kaže, “demaskira Vukanove laži”.

Fotografije i snimke na kojima Vukanović temelji svoje napade poslao mu je upravo Stanivuković kako bi ga “navukao na tanak led i dokazao da laže”.

Ovaj sukob sada se popeo na “višu instancu” pa se Vukanović javno obrušio na sve visoke funkcionere PDP-a.

Naime, on je na svom blogu naveo da funkcioneri PDP-a imaju rok do večeras u ponoć da se javno ograde od Stanivukovića.

– Niko se iz PDP-a nije oglasio niti osudio ovakve niskosti i podlosti, a imaju još ponedeljak rok da se ograde od svog podmuklog pulena, od Borenovića do ostalih funkcionera PDP-a, a ko bude ćutao i ne bude se distancirao od njega do sutra, ponedeljka 6.3. u ponoć, snosiće posljedice i biti u istom košu, a prva neka se za kanonadu pripremi Mirna Savić Banjac, desna ruka Podmuklog Spletkaroša, skromna podvižnica i trojeručica koja grabi tri plate, u Narodnoj skupšštini, Muzičkoj školi i gradu Banjaluci – napisao je Vukanović.

Vukanović je javno zaprijetio čelnicima PDP-a, ne prezajući od posljedica koje to nosi sa sobom.

ATV

Politika

Ne osnivam stranku sa Jelenom Trivić

Igor Radojičić, bivši istaknuti član SNSD-a i nekadašnji gradonačelnik Banjaluke, opovrgnuo je pisanja medija kako zajedno s Jelenom Trivić osniva novu političku stranku Narodni front.

“Ne bavim se politikom. Povukao sam se prije tri godine. Ne znam ništa o stranci Jelene Trivić, to ćete morati da pitate nju. Javio sam se zbog toga što znam šta je vaš posao, bavio sam se novinarstvom. Ne bavim se politikom”, rekao je Radojičić za N1.

Špekulacije u vezi s osnivanjem nove stranke Jelene Trivić i njenog odlaska iz PDP-a zbog neslaganja s Draškom Stanivukovićem, traju od njenog poraza na izborima za predsjednika Republike Srpske od Milorada Dodika.

Trivić nije potvrdila niti negirala navode o novoj stranci.

Igor Radojičić je bio dugogodišnji član Dodikovog SNSD-a, ali se povukao nakon poraza u utrci za gradonačelnika Banjaluke 2020. godine, kada je pobijedio Draško Stanivuković. Ubrzo je isključen iz SNSD-a.

Nastavi čitati

Politika

Novoizabrane sudije Ustavnog suda Srpske položili zakletvu

Narodna skupština Republike Srpske je na sjednici prošle sedmice izabrala Lukića i Brkovićevu za sudije Ustavnog suda Srpske.

Novoizabrane sudije Ustavnog suda Republike Srpske Svetlana Brković i Radomir Lukić položili su danas zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Podsjećamo, Narodna skupština Republike Srpske je na sjednici prošle sedmice izabrala Lukića i Brkovićevu za sudije Ustavnog suda Srpske.

I Vijeće naroda Republike Srpske potrdilo je Svetlanu Brković i Radomira Lukića za sudije Ustavnog suda.

U Banjaluci je u toku sjednica Narodne skupštine Srpske.

Nastavi čitati

Politika

Postoje indicije da se spremala krađa, ali SDS je agažovao 1.000 aktivista da to spriječi

Milan Mličević, v.d. predsjednika SDS rekao je da je preko hiljadu članova Srpske demokratske stranke “čuvalo izborni rezultat” tokom referenduma o povjerenju gradonačelniku u Bijeljini, bilo kao članovi biračkih odbora, bilo kao posmatrači.

Kaže da je Ljubiša Petrović ostao gradonačlenik jer je kvalitetan i nekompromitovan kandidat, koji ima ugled u narodu i da je to, uz organizaciju, bio uslov da SNSD izgubi.

“Postoje informacije da su bili spremni odštampani glasački listići i ozbiljan scenario za izbornu krađu, koji je osujećen u startu pojavom velikog broja posmatrača Srpske demokratske stranke uz panične objave bliskih SNSD-u zadnjih par dana uoči održavanja referenduma”, izjavio je Miličević juče.

“Mi upravo provođenjem unutarstranačkih izbora i jačanjem stranačke organizacije SDS od mjesnih odbora naviše, radimo na tome da u cijeloj Republici Srpskoj imamo dovoljno jaku organizaciju da spriječi izborne krađe i manipulacije. Uz sve to insistiraćemo na suštinskim i tehničkim izmjenama izbornog zakona koje će značajno smanjiti mogućnost izbornih prevara”, dodao je Miličević.

Nastavi čitati

Aktuleno