Connect with us

Banjaluka

SPEKTAKL BEZ PREMCA! Astana, Bardijani i Koratek stižu u Banjaluku

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” ove godine biće bez sumnje najjača do sada jer posljednja tri tima koja su potvrdila učešće spadaju u grupu najboljih na svijetu. Kada se pomenu Astana, Bardijani i Koratek, čak i oni koji površno prate ovaj sport znaju da se radi o elitnim ekipama koje na svaku trku dolaze sa istim ambicijama – da pobijede.

Zato je izuzetno veliki uspjeh organizatora najjače zeleni regionu što će se među 25 ekipa na startu u Beogradu naći momci koji brane boje ovih timova, a bilo bi iznenađenje da neki od njih 22. aprila iz Banjaluke ne obnesu majice namijenjene najboljim.

Ono što je Real Madrid u fudbalu, to je Astana u biciklizmu – decenijama jedan od najboljih timova svijeta.

Pobjede u upečatljivom svijetlo plavom dresu bilježili su između ostalih današnji menadžer ekipe, olimpijski šampion iz Londona Aleksandr Vinokurov, šampion tri najveće trke na svijetu, Đira, Tura i Vuelte Alberto Kontador, italijanski as Vinćenco Nibali, te Janez Brajković, Fabio Aru… Danas je član Astane jedan od najboljih sprintera ikada Mark Kevendiš, a tu su i Vinokurovi nasljednici Nikolas i Aleksandre.

Za kakva god sastav da se odluči sportski sektor kazahstanskog tima jasno je da će na drumovima od Beograda do Banjaluke biti prava atrakcija i u grupi najvećih favorita. Manadžmenti italijanskih timova Bardijani i Koratek već su najavili da dolaze u najjačim postavama jer će im ova trka biti posljednja provjera za prvi veliki cilj sezone – Điro.

Imajući u vidu da su od ranije na listi četvorostruki uzastopni pobjednici Masovše, te Adrija, Tarteleto, Maloja Pušbajkers i drugi, jasno je da nas od 19. do 22. čeka spektakl na dva točka u svakom smislu. – Kada vam na trku dođu ovakve ekipe i to bez naknada za učešć jasno je da ste uradili veliki posao. Naša politika od prvog izdanja je da nikom ne plaćamo da dođe iako je to praksa i na najvećim trkama.

Ono što možemo da ponudimo su vrhunska organizacija, gostoprimstvo i spektakl, a bez lažne skromnosti očigledno je da smo dobri u svim segmentima čim iz godine u godinu okupljamo jače društvo – rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Do prije nekoliko godina bilo je nezamislivo da startna lista bude prepuna biciklističkim alama, a sada je postalo realnost.

Da podsjetimo, prva etapa trke na programu je 19. aprila od Beograda do Bijeljine, druga je dan kasnije od Bijeljine do Vlasenice koja je i najteža etapa na trci. Treća se vozi od Doboja do Prijedora, a veliko finale je 22. aprila kada će biciklisti krenuti iz Novog Grada, a na cilj stići u Banjaluci.

Banjaluka

BORAC DOBIO NOVOG DIREKTORA

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas je održana prva sjednica novog Upravnog odbora, na kojoj su imenovani direktor i sportski direktor kluba, ali i direktor marketinga i prodaje.

Za novog direktora kluba izabran je Aleksandar Mićić, koji je do sada obavljao funkciju koordinatora omladinske škole, poziciju sportskog direktora vršiće Oliver Јandrić, a funkciju direktora marketinga i prodaje ubuduće će obavljati Dejan Ćato, koji je iste poslove obavljao u Banjalučkoj pivari, prenosi RTRS.

Njegov zamjenik biće Mirko Vujinović, diplomirani ekonomista.

Podsjećamo, Borac je u ponedjeljak na sjednici Skupštine dobio novo rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Milanom Tegeltijom.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ: Banjaluka u aprilu u epicentru svjetske javnosti

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” biće održana u periodu od 19. do 22. aprila, najavljeno je na današnjoj prezentaciji trke, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Biciklistički karavan će 17. godinu zaredom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Trka i ove godine ima četiri etape, start je u Beogradu 19. aprila, cilj u Banjaluci 22. aprila.

– Ova je trka više od trke. I ovo je događaj više od sportskog događaja. Ovo je događaj koji povezuje naš narod u Srbiji i u Republici Srpskoj, koji dodatno afirmiše sport, turizam, koji sa više aspekata znači našem gradu. Hvala organizatorima, partnerima i sponzorima što ova priča traje 17 godina kazao je Stanivuković.

Ono što je posebno zanimljivo je da će 22. aprila u Banjaluci biti završna etapa biciklističke trke i polufinalne borbe na ATP turniru Srpska open.

Završni kilometri trke “Beorad – Banjaluka” voziće se u ulici Kralja Petra I Karađeođevića uz koju se nalazi i park “Mladen Stojanović” gdje će biti igrani mečevi teniskog turnira. Biće to veliki organizacioni izazov.

– Gotovo pred polufinale i finale teniskog spektakla u našem gradu imamo i ovu trku. Grad je za to, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preispituje bezbjednosni aspekt, ali želimo da to sve bude u redu jer znam koliko je to važno. Idemo ka tome da tih dana u našem gradu dočekamo stotine biciklista iz preko 30 zemalja, ali i najbolje svjetske tenisere i da Banjaluka bude u epicentru svjetske javnosti, poručio je Stanivuković i napomenuo da “će Banjaluka od 17. do 24. aprila biti grad koji će najviše biti u svim svjetskim medijima i to je ono na šta treba da budemo ponosni”.

Organizatori biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” ističu da je sve spremno za ovu trku. Takmičari će u prvoj etapi preći preko graničnog prelaza između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja. Prva etapa trke se vozi od Beograda do Bijeljine 19. aprila, druga od Bijeljine do Vlasenice dan kasnije, treća iz Doboja do Prijedora 21. aprila, a četvrta od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške do Banjaluke 22. aprila.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA dobija novi panoramski autobus, u aprilu BESPLATAN

Kako bi turistima pružili najbolju uslugu tokom predstojećeg sportskog spektakla „Srpska Open“ ali i svih drugih planiranih dešavanja, Grad Banjaluka je nabavio i dvospratni panoramski autobus za razgledanje grada.

Saopštio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, rekavši da će tokom aprila vožnja ovim autobusom biti potpuno besplatna.

– Novi dvospratni panoramski autobus će sve posjetioce, ali i naše sugrađane voziti po znamenitim dijelovima grada, a vožnja će tokom aprila biti potpuno besplatna, rekao je Stanivuković.

Kako je pojasnio, nakon turnira ovaj panoramski autobus će i dalje na raspolaganju svim turistima kao dodatna turistička ponuda Banjaluke.

Nastavi čitati

Aktuleno