Connect with us

Region

Srbija nije poslala oružje ni Rusiji, ni Ukrajini

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su notorne laži spekulacije da je Srbija navodno izvozila oružje Ukrajini.

“Srbija nije poslala oružje nikome. Srbija proizvodi i prodaje municiju. Imamo mnogo fabrika u odbrambenoj industriji Srbije. Kada municiju proizvodite, onda ona uvek negde završi na ratištu ili kriznom svetskom području. Mi nismo prodali nijedan komad oružja, oruđa ili municije ni Rusiji ni Ukrajini”, rekao je Vučić novinarima u Dohi.

On je istakao da u Srbiji postoji takozvani dozvoljeni korisnik i da samo takvim zemljama Srbija može da izvozi.

Vučić je ocijenio da nije realno očekivati da NJemačka povuče priznanje takozvanog Kosova nakon što je stranka “Alternativa za NJemačku” podnijela takvu inicijativu u Bundestagu.

“Politiku Nemačke vodi Vlada Olafa Šolca i oni koji podržavaju nezavisnost takozvanog Kosova. To sada nije realno. Za mene je važno da postoje mnogi racionalni stavovi u Evropi onih koji racionalno razmišljaju”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije u glavnom gradu Katara učestvuje na međunarodnoj konferenciji u organizaciji UN.

SRNA

Region

Mladić teško ranjen u Skadarliji

Osamnaestogodišnji mladić teško je ranjen rano jutros hladnim oružjem u Skadarskoj ulici u Beogradu, javio je RTS.

Hitna pomoć je poziv od policije primila u 2.25 zbog ranjavanja lica u Skadarskoj 17.

Muškarac je teško povrijeđen hladnim pružjem i prevezen je u Urgentni centar, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Nastavi čitati

Region

Pucnjava u Prišini, više ranjenih

Dvije osobe povrijeđene su u Prištini nakon pucnjave u centru grada, u Ulici Ćamilja Hodže, potvrđeno je iz Kosovske policije za Tanjug.

Policija je oko 20.20 dobila informaciju o pucnjavi u Ulici Ćamilja Hodže u Prištini.

“Prema prvim informacijama, dve osobe su povređene, od kojih se sumnja da je jedna zadobila povrede iz vatrenog oružja”, navode iz Kosovske policije.

Povrijeđeni su upućeni na bolničko liječenje.

“Policijski istražitelji, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju istražne radnje radi potpunog rasvetljavanja slučaja i tragaju za osumnjičenim licima koje je policija već identifikovala”, navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Region

SAMO PRESTIŽ! Đukanović pozvan na krunisanje kralja Čarlsa III

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvan je na ceremoniju krunisanja kralja Čarlsa Trećeg.

– Na poziv Njegovog kraljevskog veličanstva, ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji u Londonu 6. maja 2023, u ime Crne Gore prisustvovaće predsjednik Đukanović sa suprugom Lidijom – saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Đukanović je, između ostalog, kandidat i na predstojećim izborima za predsjednika Crne Gore, a drugi krug njih se održava 2. aprila.

Avaz

Nastavi čitati

Aktuleno