Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ: Naši snovi postaju realnost

Novi trg površinom veći od Trga Krajine, zelene oaze, nova dvorana sa pet hiljada sjedećih mjesta, avenija koja povezuje Istočni tranzit i Ulicu Olimpijskih pobjednika sa turbo kružnim tokom i još mnoštvo pratećih sadržaja u Parku “Mladen Stojanović”, daće jednu potpuno novu dimenziju Banjaluci, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave. “Naši snovi postaju realnost. Gradimo Banjaluku 21. vijeka”, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Iz Gradske uprave navode da u okviru ovog najvećeg gradilišta, Banjaluka dobija prvi turbo kružni tok, koji je najmoderniji građevinski i saobraćajni poduhvat i najbrže će rasteretiti saobraćaj na potezu Gundulićeve, Olimpijskih pobjednika sve do Istočnog tranzita. “Radovi su ušli u završnu fazu”, navodi se u saopštenju Gradske uprave.
Takođe, pri kraju je, kako navode iz Gradske uprave formiranje nove avenije u Gundulićevoj ulici, a ovih dana, kako dodaju, asfaltiran je i parking kod Parka “Mladen Stojanović” i predstoji još njegovo obilježavanje.

Kada je riječ o rekonstrukciji i uređenju Parka “Mladen Stojanović”, on će, kako su naveli iz Gradske uprave, uskoro postati prava oaza i jedna od najposjećenih lokacija u gradu.

“Vodeći računa o svakom drvetu, modernizovaćemo postojeću glavnu šetačku stazu u Parku “Mladen Stojanović” i napraviti nešto širu i svakako ljepšu stazu koja će oplemeniti ambijent kompletnog parka, a istovremeno odgovoriti potrebama novog kompleksa jer sam uvjeren da će po završetku radova ovo mjesto posjećivati i znatno veći broj naših sugrađana.

Posadili smo i 300 novih stabala jer želimo da kompletan ovaj prostor postane prava oaza za uživanje”, istakao je nedavno gradonačelnik Banjaluke, navode iz Gradske uprave. U saopštenju dodaju da je u završnoj fazi i izgradnja tartan trim staze u Parku “Mladen Stojanović”, koja predstavlja najsavremeniju podlogu za trčanje koju mogu koristiti, kako rekreativci, tako i profesionalni sportisti.

Banjaluka će, kako su istakli iz Gradske uprave, dobiti i najveće dječije igralište u regionu, na prostoru Parka “Mladen Stojanović” na površini od 1.500 metara, koje će biti opremljeno najsavremenijim sadržajima za igru prilagođenu djeci od tri do 15 godina. “Potpuno sam uvjeren da će svi biti oduševljeni po završetku projekta koji izvodimo na ovom prostoru”, zaključio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Banjaluka

BORAC DOBIO NOVOG DIREKTORA

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas je održana prva sjednica novog Upravnog odbora, na kojoj su imenovani direktor i sportski direktor kluba, ali i direktor marketinga i prodaje.

Za novog direktora kluba izabran je Aleksandar Mićić, koji je do sada obavljao funkciju koordinatora omladinske škole, poziciju sportskog direktora vršiće Oliver Јandrić, a funkciju direktora marketinga i prodaje ubuduće će obavljati Dejan Ćato, koji je iste poslove obavljao u Banjalučkoj pivari, prenosi RTRS.

Njegov zamjenik biće Mirko Vujinović, diplomirani ekonomista.

Podsjećamo, Borac je u ponedjeljak na sjednici Skupštine dobio novo rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Milanom Tegeltijom.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ: Banjaluka u aprilu u epicentru svjetske javnosti

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” biće održana u periodu od 19. do 22. aprila, najavljeno je na današnjoj prezentaciji trke, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Biciklistički karavan će 17. godinu zaredom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Trka i ove godine ima četiri etape, start je u Beogradu 19. aprila, cilj u Banjaluci 22. aprila.

– Ova je trka više od trke. I ovo je događaj više od sportskog događaja. Ovo je događaj koji povezuje naš narod u Srbiji i u Republici Srpskoj, koji dodatno afirmiše sport, turizam, koji sa više aspekata znači našem gradu. Hvala organizatorima, partnerima i sponzorima što ova priča traje 17 godina kazao je Stanivuković.

Ono što je posebno zanimljivo je da će 22. aprila u Banjaluci biti završna etapa biciklističke trke i polufinalne borbe na ATP turniru Srpska open.

Završni kilometri trke “Beorad – Banjaluka” voziće se u ulici Kralja Petra I Karađeođevića uz koju se nalazi i park “Mladen Stojanović” gdje će biti igrani mečevi teniskog turnira. Biće to veliki organizacioni izazov.

– Gotovo pred polufinale i finale teniskog spektakla u našem gradu imamo i ovu trku. Grad je za to, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preispituje bezbjednosni aspekt, ali želimo da to sve bude u redu jer znam koliko je to važno. Idemo ka tome da tih dana u našem gradu dočekamo stotine biciklista iz preko 30 zemalja, ali i najbolje svjetske tenisere i da Banjaluka bude u epicentru svjetske javnosti, poručio je Stanivuković i napomenuo da “će Banjaluka od 17. do 24. aprila biti grad koji će najviše biti u svim svjetskim medijima i to je ono na šta treba da budemo ponosni”.

Organizatori biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” ističu da je sve spremno za ovu trku. Takmičari će u prvoj etapi preći preko graničnog prelaza između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja. Prva etapa trke se vozi od Beograda do Bijeljine 19. aprila, druga od Bijeljine do Vlasenice dan kasnije, treća iz Doboja do Prijedora 21. aprila, a četvrta od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške do Banjaluke 22. aprila.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA dobija novi panoramski autobus, u aprilu BESPLATAN

Kako bi turistima pružili najbolju uslugu tokom predstojećeg sportskog spektakla „Srpska Open“ ali i svih drugih planiranih dešavanja, Grad Banjaluka je nabavio i dvospratni panoramski autobus za razgledanje grada.

Saopštio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, rekavši da će tokom aprila vožnja ovim autobusom biti potpuno besplatna.

– Novi dvospratni panoramski autobus će sve posjetioce, ali i naše sugrađane voziti po znamenitim dijelovima grada, a vožnja će tokom aprila biti potpuno besplatna, rekao je Stanivuković.

Kako je pojasnio, nakon turnira ovaj panoramski autobus će i dalje na raspolaganju svim turistima kao dodatna turistička ponuda Banjaluke.

Nastavi čitati

Aktuleno