Connect with us

Politika

Stanivuković: Nema kod mene izborne godine, šest godina sam aktivan svaki dan

Reklamni prostor


Autobus “Ko to tamo krade” nema veze sa izborima, već sa ljudima koji su potpisali sporne ugovore o javnom prevozu, a onda ušli u isti daj prevoz da kritikuju.

Rekao je ovo je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, gostujući na N1 televiziji.
Kaže da su odgovori na sva pitanja u komitetu SNSD jer se tamo donose odluke i stvaraju blokade i problemi u Banjaluci.

-Ne borim se protiv kriminala samo u izbornoj godini. Prošle godine smo rušili Kajak, otkrili aferu kiseonik, dijelili besplatne udžbenike, podnijeli desetine krivičnih prijava, predstavljali Tim za reviziju… Nije bila izborna godina. Nema kod mene izborne godine, od početka svoje političke karijare sam aktivan – rekao je Stanivuković za N1.

Objasnio je da je njegova uloga u ovim izborima da doprinese boljem društvu i da niko nema pravo da sjedi po starni.
-Meni bi bilo lakše da nisam u izborima. Ovo zahtijeva žrtvu, rad, borbu i predanost. Ja bih ljude i Republiku Srpsku, Jelenu, Mirka izdao kada se bih ukljucio u ove izbore – rekao je on.

Izvor: Insajder.in

Politika

Tegeltija: Trivić i Šarović izgubili kredibilitet; Јedino časno bilo bi da povuku kandidature

Reklamni prostor


Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija kaže da je nakon svega što smo vidjeli i čuli posljednjih dana, više ne može biti dileme ni za jednog patriotu u Republici Srpskoj.

– Јednostavno opozicija i njeni kandidati za funkcije predsjednika Republike Srpske Јelena Trivić i Mirko Šarović za srpskog člana Predsjedništva BiH su potpuno izgubili kredibilitet i jedino časno što bi u ovom trenutku mogli da urade, da bi koliko toliko spasili obraz i sebi i strankama koje su ih kandidovale, je da povuku svoje kandidature, a da rukovodstvo PDP podnese ostavke i otvori prostor za restruktuiranje opozicije u Republici Srpskoj – istakao je Tegeltija.


Ako to sami ne urade, kaže Tegeltija, patriotske snage unutar tih partija, kojih sasvim sigurno ima, ali ih podaničko liderstvo tih partija guši, bi to otvoreno i javno morali zatražiti od njih.

– U suprotnom će PDP i SDS nakon ovih izbora biti političke ruševine, prokazane kao stranke koje za račun političkog Sarajeva i stranaca rade protiv Republike Srpske u vlastitom interesu. Čak i krajnjim skepticima je nakon svega jasno da se podaništvo i opozicije i njen rad sa stranim faktorom protiv interesa Republike Srpske ne može više razumno negirati. Vrijeme je da patriotske snage u samoj opoziciji, javno naprave ograde i distancu od takve politike, jer odgovornost prema Srpskoj nadilazi svaku stranačku lojalnost ili lojalnost prema nekom stranačkom lideru ili kandidatu – navodi Tegeltija.

Autor: RTRS

Nastavi čitati

Politika

Postoje indicije o namjerama izvoza naoružanja iz FBiH u Ukrajinu

Reklamni prostor


Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac upozorio je da postoje indicije o namjerama određenih kompanija namjenske industrije iz FBiH da izvoze naoružanje i vojnu opremu u Ukrajinu.

-Moram jasno naglasiti da za takve aktivnosti ne postoji podrška nas iz Republike Srpske. Pomno ćemo pratiti takve tendencije i u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, spriječiti potencijalan izvoz na ukrajinsko tržište – poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je dodao da su upozorenja o ovim namjerama primarno stigla od predstavnika poslovne zajednice i određenih institucija.

-Informacije govore da pojedine kompanije namjenske industrije iz Federacije BiH, ponukane i ohrabrene politikama zapadnih zemalja, žele na taj način pokazati različit pristup iz BiH prema dešavanjima u Ukrajini. Za nas je to potpuno neprihvatljivo. Smatramo da je to pogrešan pristup i definitivno ćemo osujetiti takve namjere – zaključio je Košarac.

Nastavi čitati

Politika

Kandidat SDA (2016) predsjednik biračkog odbora ispred SNSD!

Reklamni prostor


Admir Alibašić, član SDA, postavljen je za predsjednika biračkog odbora u ime SNSD-a u Jablanici. On je poziciju predsjednika biračkog odbora u ime SNSD prihvatio dok je bio član SDA, navodi se u prijavi koju je Centralnoj izbornoj komisiji BiH uputila organizacija “Pod lupom”.

Centralna izborna komisija je kaznila SNSD i SDA zbog trgovine biračkim odborima u Jablanici sa po 4000 maraka. Kazna je izrečena na osnovu dopunjenih nametnutih izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Izmjene zakona, nedavno, je nametnuo visoki predstavnik u BiH, Kristijan Šmit.

CIK navodi da je Alibašić prihvatio funkciju predsjednika biračkog odbora dok je bio član SDA kao i da je utvrđena trgovina biračkim odborima. Takođe, nvodi se da SNSD u Jablanici nema kandidate kao ni mjesne ili opštinski odbor.

“SNSD je s ciljem pogodovanja drugom političkom subjektu, SDA, zloupotrijebio zakonsko pravo na učešće u radu biračkih odbora“, navodi se u prijavi.

Admir Alibašić je kažnjen sa 1000 maraka i zabranjen mu je rad u biračkim odborima.

GERILA info

Nastavi čitati

Aktuleno