Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Neprihvatljive su PODVALE IZ SARAJEVA da Banjaluku predstave kao grad nasilja”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je da su neprihvatljive i opasne konstantne podvale iz Sarajeva i Federacije BiH /FBiH/ u pokušaju da se Banjaluka predstavi kao grad u kome odstoji nasilje.

Stanivuković je osudio incident u kome je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo aktiviste “BH povorke ponosa” u Banjaluci i istakao da je Banjaluka grad u kojoj je nulta tolerancija na nasilje.

– Svi imaju svoja prava, to ne uskraćujemo, ali zlonamjerni su stavovi pojedinaca da je neko od nas pojedinačno odgovoran za to što se desilo – naglasio je Stanivuković.

On je dodao da svi imaju pravo na stav, ali da su “politike Republike Srpske možda tradicionalne, ali su i patrijarhalne, kao i društveno odgovorne”.

– Sarajevo kaže da je to za njih prihvatljivo i oni hoće da imaju te vrste žvrijednostiž. Mi imamo druge. Banjaluka ima pravo da ima svoju zvaničnu politiku i stav, a to je da javno promovišemo porodične vrijednosti, vrijednosti oca i majke. Ako neko ima drugačiji stav, ima pravo na to, ali mi nismo za javnu promociju tih stavova – rekao je Stanivuković za RTRS.

On je naveo da drugi gradovi, organizacije i pojedinci koji nisu prijateljski raspoloženi prema Srbima i Republici Srpskoj, žele od Banjaluke da naprave grad incidenta.

– Naša vjera i naše vrijednosti nas održavaju. Oni koji ne žele da mi opstanemo, propagirajue neke druge vrijednosti i druge trendove, ako je to za njih ispravno neka sporovode to tamo gdje hoće. Svako drugi može da štiti svoje društvo i državu kako hoće, samo mi to ne možemo, nama se to uskraćuje – istakao je Stanivuković.

(Srna)

Banjaluka

VRIJEDNE RUČICE BANJALUČKIH MALIŠANA! Djeca iz vrtić pokupila smeće sa gradske plaže

Mališani iz banjalučkog vrtića “Anđeo” obilježili su Svjetski dna voda tako što su zajedno sa svojim vaspitačicama danas pokupili smeće sa plaže Abacija.
“Kad se male ruke slože” stihovi su jedne od najpoznatijih dječijih pjesama, a danas smo na djelu mogli vidjeti kako se mladi drugari složno, sa mnogo elana, želje i ljubavi čiste poznatu plažu pored Vrbasa.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA: Park “Mladen Stojanović” dobija tartan stazu

U parku “Mladen Stojanović” počeli su radovi na izgradnji tartan trim-staze, odnosno staze sa podlogom prilagođenom za trčanje, koja će biti na raspolaganju sportistima i rekreativcima.

Rečeno je ovo iz Gradske uprave, a kako su objasnili, nova staza će biti dužine 1,2 kilometra.

“Radimo na izgradnji nove tartan staze dužine 1,2 kilometra, a po okončanju građevinskih radova pristupiće se završnoj obradi, kada će nova staza širine 1,85 metara biti obložena tartanom, odnosno sertifikovanom elastičnom sportskom oblogom”, kazali su.

Kako dalje navode, uporedo sa ovim radovima, počela je i rekonstrukcija trotoara od parka do Arhiva Republike Srpske u dužini od jednog kilometra.
Nezavisne

Nastavi čitati

Banjaluka

SAOPŠTENJE IZ ATP-a “Banjaluka možda posljednji domaćin Srbija opena”

Nema Srbjia opena u ATP kalendaru za narednu godinu.
Izašao je kalendar ATP turnira za 2024. godinu i u njemu nema Srbija opena.

U nedjelji od 15. aprila sljedeće godine igraće se turniri u Minhenu, Barseloni i još jedan turnir u Evropi čiji će domaćin biti naknadno objavljen.

Ovo je posljednja godina u kojoj će se igrati Srbija open. Ovog proleća on je premješten u Banjaluku gdje će od 17. aprila teniseri predvođeni Novakom Đokovićem, da se bore za titulu najboljeg.

Kako je rekao Đorđe Đoković, direktor turnira, u intervjuu za Sportal, organizatori Serbia opena pokušaće ponovo od nekoga da iznajme licencu, ali je problem što u narednoj godini osim ponovnog iznajmljivanja licence od Bukurešta, nema drugih opcija jer je kalendar popunjen.

– Mi smo sada u pregovorima, jurim… Jako je mali krug turnira, ne izdaju se nove licence, teško je. Želimo dvije licence kako bismo ih spojili. Gledamo način na koji možemo da dođemo do toga da imamo našu licencu makar i 250 bila, kako bismo došli do 500. Mi sve to možemo u narednih godinu dana da uradimo, ali je jako teško. Da smo znali to da radimo 2019. ili 2020. kada je cijena dosta pala, nismo znali da ćemo raditi turnir. Mi smo tek poslije Adria Toura poželjeli da radimo turnire. Sada su licence dosta poskupile, pa se sada svi odlučuju za iznajmljivanje što je bio i naš slučaj. Ovo je naša posljednja godina licence koju smo uzeli od Rumuna, ali na sve strane jurim, ko god želi da nam iznajmi licencu, mi ćemo je uzeti, ko god želi da proda, mi ćemo je uzeti – rekao je Đorđe Đoković za Sportal.

Đoković je istakao i želju:

– Više bih i volio da naš turnir bude na tvrdoj podlozi, nego na šljaci. Iskreno bih to više volio, i da bude u nekom ljetnjem periodu kada ne moram da razmišljam o nekim stvarima. Vidjećemo šta će biti. Svi znaju na svijetu da mi tražimo licencu. U cilju nam je da Serbia open bude i sljedeće godine, apsolutno. Serbia open je jedna prelijepa tradicija koju smo započeli, jedan od top tri turnira iz serije 250, uz Dohu i neki turnir u Americi, recimo. Banjaluka je uložila jako velika sredstva da naprave kompleks koji je trenutno u izradi i taj teren koji će njima kasnije služiti kao hala za različite sportove jako puno košta.

Australijan open se sljedeće godine igra od 15. do 28. januara, Rolan Garos je na programu od 26. maja do 9. juna, Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula, dok je US Open na programu od 26. avgusta do 8. septembra.

Nastavi čitati

Aktuleno