Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ O TV DUELU SA VUKANOVIĆEM “Imam HRABROSTI, PAMETI I ODGOVORNOSTI da znam da bi to bila usluga političkim protivnicima”

-Kada sam vidio upit da idem na ATV na duel sa ljudima sa kojima sam gradio sve ovo, pitao sam se kako bi izgledalo da gledate sučeljavanje Milorad Dodika i Željke Cvijanović, Mirka Šarovića i Jelene Trivić ili Mladena Ivanića i Vukote Govedarice. Ko može na to da pristane? To bi bila najveća usluga našim političkim protivnicima.

Rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković komentarišući razlog iz kog nije pristao da bude dio TV duela sa Nebojšom Vukanovićem.

-Zar stvarno neko misli da sam ja tako male pameti? Ja ne mogu da vjerujem da to nekome može da padne na pamet. Gdje je tu logika? Ti, koji mene pozivaju na duel ne znaju ništa o Banjoj Luci. Imam hrabrosti, ali imam i pameti i odgovornosti da znam da bi to bila usluga političkim protivnicima. Znam ja da bi to bilo gledano, da bi režimska vlast i cijeli SNSD uzeli kokice i uživali u duelu. To im ja neću dati, jer poriv za gledanošću i pratiocima ja sam prošao prije deset godina, kada sam počeo da se bavim ovim poslom– poručio je Stanivuković.

Iskoristio je priliku da pozove Vukanovića da se kandiduje za gradonačenika Trebinja, da vidi kako će tamo proći, naglašavajući da na njegovu podršku može da računa.

-One, koji traže mane svemu što se radi u Banjaluci pozivam da se kandiduju za gradonačelnike u svojim gradovima. Ja sam svom saborcu Vukanoviću rekao da se kandiduje za gradonačelnika Trebinja još onda kada sam se ja kandidovao za gradonačelnika Banjaluke, da vidimo tu političku snagu. Pozivam ga da se kandiduje za gradonačelnika Trebinja, ja ću mu dati svoju iskrenu podršku, on meni za Banjaluku ne mora jer sam siguran da ću opet pobijediti – rekao je on.

Naglašava kako je njegovo da i dalje odgovorno radi posao gradonačelnika Banjaluke, ali i da se odgovorno ponaša unutar opozicije, jasno ističući kako nikada nije i nikada neće biti faktor podjela i sukoba unutar opozicije.

-Razlike u opoziciji su normalne, prirodne i poželjene ali podjele nisu – zaključio je gradonačelnik Banjaluke. 

Banjaluka

BANJALUKA PIŠE ISTORIJU Gradonačelnik poručio da je naš grad rame uz rame sa najvećim svjetskim teniskim turnirima

Banja Luka se i zvanično nalazi na ATP kalendaru i to u aprilu, kada se odigravaju najveći svjetski teniski turniri.

Banja Luka je među najvećim svjetskim turnirima i gradovima, uz turnir u Monte Karlu, Madridu i Barseloni, u mjesecu aprilu igra se turnir u našem gradu, što se sada može vidjeti na zvaničnom sajtu i ATP kalenadaru – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako svi zajedno treba da budemo ponosni na projekat, koji će naš grad pozicionirati na evropskoj, ali i svjetskoj teniskoj listi.

-Radimo najveću sportsku i turističku priču u našem Gradu i Republici Srpskoj i zato je ovo vrijeme kada svi treba da budemo ponosni i da zajedno damo svoj doprinos, ako ništa, bar pozitivnim mislima – poručio je Stanivuković.

Podsjećamo, Banja Luka će biti domaćin ATP 250 turnira, koji će se igrati u periodu od 17. do 23. aprila, kada u naš grad dolazi i najbolji svjetski teniser, Novak Đoković.

Nastavi čitati

Banjaluka

“JAZAVAC” POKLANJA POPUST OD 50 ODSTO na cijenu ulaznica za februarski repertoar

Gradsko pozorište “Jazavac” i ATOS BANK a.d. Banjaluka poštovaocima pozorišne umjetnosti poklanjaju popust na ulaznice za predstave na februarskom repertoaru.

– Svi koji dođu da kupe karte u petak, 10. februara od 16 do 20 časova na biletarnici Gradskog pozorišta ‘Jazavac’ ostvaruju pravo na popust od 50 odsto za sve predstave koje su na repetoaru od 12. do 26. februara – pojasnili su iz “Jazavca”.

Repertoar
12. februar (nedjelja) u 20 časova – “Banjaluka”

15. februar (srijeda) u 20 časova – “Vitez iz Vilsonove” (predstava za djecu)

16. februar (četvrtak) u 20 časova – “Bog masakra”

18. februar (subota) u 20 časova – “Malo blago”

23. februar (četvrtak) u 20 časova – “Celo telo tu me boli”

24. februar (petak) u 20 časova – “Neka ostane među nama” Kabare Nebojše Kuruzovića

25. februar (subota) u 20 časova – “Istina”

26. februar (nedjelja) u 20 časova – “Pastorala” Gradsko pozorište Gradiška

Nezavisne

Nastavi čitati

Banjaluka

ODLIČNA SARADNJA Kresojević se sastao sa menadžerom Beograda Miroslavom Čučkovićem

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević boravi u Beogradu, gdje se sastao sa gradskim menadžerom ovog grada, Miroslavom Čučkovićem a tema za razgovor bilo je mnogo.

– Bratski gradovi Banjaluka i Beograd imaju odličnu saradnju na svim poljima. Kao regionalna metropola Beograd se već ranije susreo sa brojnim izazovima koji su ispred nas i njihova podrška za nas je dragocjena.Na sastanku sa gradskim menadžerom Beograda, Miroslavom Čučkovićem, dogovoreno je da će saradnja biti dodatno osnažena na operativnom nivou. Na taj način će se održavati kvartalni sastanci sa konkretnim projektima i aktuelnim temama koji će omogućiti prenos iskustava i efikasnije funkcionisanje našeg grada – poručio je Kresojević.

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

– Važno je podsjetiti da je prije godinu dana Beograd i finansijski podržao infrastrukturni razvoj našeg grada sa 3 miliona evra – zaključio je gradski menadžer.

Nastavi čitati

Aktuleno