Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ O VELIKIM PROJEKTIMA: Za dvije godine riješili smo mnoge višedecenijske probleme

Ovi projekti će našem gradu dati jedan potpuno novi pečat – kaže Stanivuković.

Za nešto više od dvije godine mandata pokrenuli smo velike infrastrukturne projekte koji će našem gradu dati jedan potpuno novi pečat, ali i projekte kroz koje smo riješili višedecenijske probleme.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da nakon 50 godina Banjaluka dobija novu sportsku dvoranu veću od dvorane „Borik“, kao i da se nakon pet decenija radi potpuna rekonstrukcija i obnova Parka „Mladen Stojanović“.

– Projekat koji radimo u Parku „Mladen Stojanović“ najveći je u Republici Srpskoj, a odmah po njegovom okončanju u našem gradu počinje i rekonstrukcija hotela „Palas“, na koji Banjaluka čeka 39 godina – rekao je gradonačelnik Stanivuković, podsjetivši da će uskoro početi radovi na ovaj lokaciji.

Kako je istakao, započeta je i obnova „Kuće Milanovića“, najstarijeg objekta u užem centru grada, dok se mostu u Trapistima kao najstarijem mostu u Banjaluci vraća nekadašnji sjaj.

Prema riječima gradonačelnika, u proteklom periodu pokrenuta su i pitanja za rješavanje problema na koje građani čekaju godinama.

– Pokrenuli smo inicijativu i omogućili besplatnu legalizaciju za preko 20 000 objekata u našem gradu, čime će biti riješena životna pitanja brojnih sugrađana među kojima je mnogo izbjeglih i raseljenih lica, naših boraca i ratnih vojnih invalida i drugih kategorija koje su na ovaj način trajno riješili pitanje svoje imovine – rekao je Stanivuković.

On je istakao da će nakon skoro tri decenije od završetka posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata u čast boraca koji su svoje živote položili za Republiku Srpsku biti izgrađeno Centralno-spomen obilježje.

Gradonačelnik je takođe dodao da Banjaluka nakon skoro dvije decenije dobija i novu školu, u naselju Ada.

Kako je kazao, riješena su i pitanja vodosnabdijevanja i kanalizacije u više naselja, brojne ulice dobile su asfalt, a počela je i gradnja mosta u Česmi.

– Od 2014. godine mještani Česme muku muče sa nedostatkom mosta, a već naredne godine završavamo izgradnju dugo čekanog mosta – rekao je Stanivuković, naglasivši da će dvije obale našeg grada uskoro biti spojene i mostom u Docu.

Prema riječima gradonačelnika, Banjalučani će napokon moći da se vrate na rijeku, jer počinje izgradnja prvog kolektora za prečišćavanje otpadnih voda.

-Osim prvog kolektora, aktivno radimo na uređenju obala Vrbasa. Izgradili smo dajak pristanište i uredili prve gradske plaže – rekao je Stanivuković, te dodao da će i u narednom periodu Banjalučni će dobiti i nove oaze uz Vrbas.

Takođe, gradonačelnik je naglasio da će posebna pažnja biti posvećena i uređenju rekreativne zone na Banj brdu, gdje uskoro počinje izgradnja prvog vidikovca.

Banjaluka

BORAC DOBIO NOVOG DIREKTORA

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas je održana prva sjednica novog Upravnog odbora, na kojoj su imenovani direktor i sportski direktor kluba, ali i direktor marketinga i prodaje.

Za novog direktora kluba izabran je Aleksandar Mićić, koji je do sada obavljao funkciju koordinatora omladinske škole, poziciju sportskog direktora vršiće Oliver Јandrić, a funkciju direktora marketinga i prodaje ubuduće će obavljati Dejan Ćato, koji je iste poslove obavljao u Banjalučkoj pivari, prenosi RTRS.

Njegov zamjenik biće Mirko Vujinović, diplomirani ekonomista.

Podsjećamo, Borac je u ponedjeljak na sjednici Skupštine dobio novo rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Milanom Tegeltijom.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ: Banjaluka u aprilu u epicentru svjetske javnosti

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” biće održana u periodu od 19. do 22. aprila, najavljeno je na današnjoj prezentaciji trke, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Biciklistički karavan će 17. godinu zaredom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Trka i ove godine ima četiri etape, start je u Beogradu 19. aprila, cilj u Banjaluci 22. aprila.

– Ova je trka više od trke. I ovo je događaj više od sportskog događaja. Ovo je događaj koji povezuje naš narod u Srbiji i u Republici Srpskoj, koji dodatno afirmiše sport, turizam, koji sa više aspekata znači našem gradu. Hvala organizatorima, partnerima i sponzorima što ova priča traje 17 godina kazao je Stanivuković.

Ono što je posebno zanimljivo je da će 22. aprila u Banjaluci biti završna etapa biciklističke trke i polufinalne borbe na ATP turniru Srpska open.

Završni kilometri trke “Beorad – Banjaluka” voziće se u ulici Kralja Petra I Karađeođevića uz koju se nalazi i park “Mladen Stojanović” gdje će biti igrani mečevi teniskog turnira. Biće to veliki organizacioni izazov.

– Gotovo pred polufinale i finale teniskog spektakla u našem gradu imamo i ovu trku. Grad je za to, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preispituje bezbjednosni aspekt, ali želimo da to sve bude u redu jer znam koliko je to važno. Idemo ka tome da tih dana u našem gradu dočekamo stotine biciklista iz preko 30 zemalja, ali i najbolje svjetske tenisere i da Banjaluka bude u epicentru svjetske javnosti, poručio je Stanivuković i napomenuo da “će Banjaluka od 17. do 24. aprila biti grad koji će najviše biti u svim svjetskim medijima i to je ono na šta treba da budemo ponosni”.

Organizatori biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” ističu da je sve spremno za ovu trku. Takmičari će u prvoj etapi preći preko graničnog prelaza između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja. Prva etapa trke se vozi od Beograda do Bijeljine 19. aprila, druga od Bijeljine do Vlasenice dan kasnije, treća iz Doboja do Prijedora 21. aprila, a četvrta od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške do Banjaluke 22. aprila.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA dobija novi panoramski autobus, u aprilu BESPLATAN

Kako bi turistima pružili najbolju uslugu tokom predstojećeg sportskog spektakla „Srpska Open“ ali i svih drugih planiranih dešavanja, Grad Banjaluka je nabavio i dvospratni panoramski autobus za razgledanje grada.

Saopštio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, rekavši da će tokom aprila vožnja ovim autobusom biti potpuno besplatna.

– Novi dvospratni panoramski autobus će sve posjetioce, ali i naše sugrađane voziti po znamenitim dijelovima grada, a vožnja će tokom aprila biti potpuno besplatna, rekao je Stanivuković.

Kako je pojasnio, nakon turnira ovaj panoramski autobus će i dalje na raspolaganju svim turistima kao dodatna turistička ponuda Banjaluke.

Nastavi čitati

Aktuleno