Connect with us

Hronika

STRAVA U BRITANIJI! Djevojka odbila brak sa rođakom, STRIC JE UBIO, pa tijelo bacio u kontejner!

Mohamed Tarus Kan (53) osuđen je na doživotni zatvor sa minimalnom kaznom od 25 godina zbog ubistva bratanice Somaje Begum u Bradfordu.
Razlog ubistva je bilo odbijanje prisilnog braka sa jednim od rođaka.

Nakon izricanja presude, objavljen je snimak CCTV na kojoj se vidi kako Kan vozi automobil, u kojem je bilo tijelo Somaje, do transportnog kontejnera.

Vidi se kako otvara kontejner i nosi rukavice. CCTV je takođe prikazao snimak Somaje koja hoda ide s posla samo nekoliko sati prije kobnog napada.

Somaja, studentkinja biomedicine pronađena je mrtva nakon policijske potrage 2022.

Njeno tijelo bilo je zamotano prostirku vezanu uzicom, nalazilo se na zemlji koja se koristi kao odlagalište.

Tijelo je bilo u raspadnutom stanju te se nije moglo tačno reći od čega je umrla, ali u desnoj strani grudi otkrivena je zabodena oštrica duga 11 centimetara.

Živjela je s bakom i drugim ujakom nakon što je njenim roditeljima izdat nalog za zaštitu od prisilnog braka.

Zabrana je uslijedila nakon odbijanja očeve ponude da se uda za rođaka u Pakistanu kada je imala 16 godina.

Otvarajući slučaj pred porotnicima prije nešto više od nedjelju dana, Džejson Piter rekao je da je Somaja doživjela traumatičnu smrt nakon nasilnog napada u domu.

Kan se izjasnio krivim za ometanje pravde i rješavanja tijela i dokaza, ali je negirao ubistvo.

Na sudu je objašnjeno da je Somaji sa 16 godina otac ponudio brak s rođakom, ali je odbila.

Tužilac je rekao da je uprkos zabrani Kan posjetio njen dom tri puta prošle godine i da ju je kontaktirao telefonom, prenosi Blic.

“Oko 15.30 Somaja Begum poslala je posljednje poruke svom bliskom školskom prijatelju. Nedugo nakon toga njen telefon je prestao da radi. To se poklopilo sa dolaskom njenog rođaka optuženog Mohameda Tarusa Kana na kućnu adresu nekoliko minuta nakon toga. Dok tužilaštvo ne može tačno navesti kada je Somaja ubijena, možete zaključiti da se nešto značajno dogodilo oko ili nedugo nakon tog trenutka jer nakon tog vremena nije bilo nikakve dalje komunikacije između Somaje i bilo koga drugog”, rekao je tužilac.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno