Connect with us

Hronika

STRAVA U ZATVORU U VOJKOVIĆIMA Narkobos iz Trebinja zašio sebi usta

Milan Matković, kao i još neke osobe koje su uhapšene po nalogu Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima, a koje se trenutno nalaze u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima, stupili su u štrajk glađu.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio upravnik državnog zatvora Siniša Perković koji kaže da je Matković to uradio jutros.

“Zatvorenik je nanio sebi tjelesne povrede tako da je sebi zašio usta. Njegove povrede su sanirane i nisu teške”, rekao nam je Perković.

Dodao je da je Matković takođe stupio i u štrajk glađu.

Kako prenose mediji osumnjičeni Milan Matković i druge osobe koje se sumnjiče u kaznenom predmetu koji se vodi pred Sudom BiH, a trenutno se nalaze u pritvorskim jedinicama Državnog zatvora radi izvršenja kaznenih sankcija u Vojkovićima, jutros su stupili u štrajk glađu zbog, kako navode, kršenja njihovih ljudskih prava.

Osumnjičeni smatraju da u njihovom slučaju nemaju pravo na nepristrano suđenje i istragu zbog stalnih pritisaka kako medija, tako i raznih visokih dužnosnika, uključujući i međunarodne dužnosnike vezane uz BiH.

Advokati u ovom kaznenom predmetu, Lejlu Čović i Jasmina Alikadića su potvrdili ove navode.

“Upoznati smo da su naši branjenici stupili u štrajk glađu u pritvorskoj jedinici, kao i da je došlo do samopovređivanja osumnjičenog Milana Matkovića. Mi kao branioci, nažalost, nismo iznenađeni ovakvim postupanjem naših branjenika, imajući u vidu kontinuirane pritiske na postupak u ovom krivičnom predmetu, uključujući stalne neistinite, medijske napise, objavljivanje službenih dokumenata u medijima, direktne pritiske međunarodnih zvaničnika na Tužilastvo BiH i Sud BiH, što ima izuzetno negativnu konotaciju u ovom postupku. Mi kao branioci učinit ćemo sve da zaštitimo njihova ljudska prava i iskoristit ćemo sve moguće pravne lijekove, kako pred domaćim, tako i pred međunarodnim sudovima u cilju pravičnosti ovog postupka koji se, u najmanju ruku, mora tretirati u skladu sa zakonom i bez bilo kakvih pritisaka izvan pravosudnih institucija”, stoji u zajedničkoj izjavi Čović i Alikadić.

(Klix.ba)

Hronika

UŽAS U KOZARSKOJ DUBICI! U obračunu zbog imovine ranjen muškarac

Muškarac čiji su inicijali D.V. povrijeđen je danas u mjestu Kriva Rijeka na području Kozarske Dubice prilikom sukoba sa bračnim parom I.K. i B.K., koji su pucali u njega.

Do fizičkog sukoba je došlo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Oni su se sukobili na lokalnom putu, a u toku obračuna I.K. i B.K. su upotrijebili pištolj, ispalili su jedan hitac u pravcu D.V., te ga pogodili u stomak, piše ATV.

Povrijeđeni muškarac je smješten u Opštu bolnicu u Prijedor. Policajci Policijske stanice Kozarska Dubica su na mjestu događaja.

Nastavi čitati

Hronika

ZADOBIO POVREDE KIČME! Banjalučanin povrijeđen u prevrtanju traktorske prikolice

Nedeljko D. iz Banjaluke teže je povrijeđen prilikom prevrtanja traktorske prikolice.

Nesreća se dogodila danas u popodnevnim časovima u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke.

Kako saznajemo Nedeljko D. zadobio je povrede kuka i kičme.

Više informacija biće poznato nakon što policija obavi uviđaj i po okončanju istrage.

Glas Srpske

Nastavi čitati

Hronika

“I DA SE ZABIJEMO BOLI NAS …” Onda je uslijedio udar (VIDEO)

Dvojica maloljetnika iz Nove Gradiške doživjela su težak udes, koji je bio posljedica “divjačke vožnje”.Sve ovo su snimali, tako da se u jednom trenutku čuje poziv da preteknu kamion, a potom i “I da se zabijemo, boli nas.”

Na žalost, zabili su se u betonski stub, te je vozač, 17-godišnjak bez vozačke dozvole teže, a njegov suvozač lakše povrijeđen.

Nastavi čitati

Aktuleno