Connect with us

Svijet

STRAVIČNI DETALJI ubistva djevojčice (12) kojoj su presudile drugarice! ISKRVARILA DO SMRTI!

Na putu kući od prijatelja, Luiz (12) je nestala. Sutradan je pronađena mrtva na nasipu, a za njeno ubistvo osumnjičene su djevojčice od 12 i 13 godina.
Ovo je šokantan događaj i poseban slučaj. Luiz je žrtva nasilnog zločina. Obdukcija je obavljena u univerzitetskoj bolnici u Majncu. Prema rezultatu, dijete je iskrvarilo od brojnih rana nožem – rekao je viši javni tužilac Mario Manvajler na konferenciji za novinare u utorak.

Prema dosadašnjim informacijama, nije bilo dokaza o seksualnom nasilju. Hitan poziv od Luizinih roditelja policija je primila u 19.45 u subotu nakon što ih je pozvala Luizina najbolja prijateljica.

Zvaničnici su prvobitno pretpostavili da se djevojčica izgubila, a onda i da joj se tamo nešto dogodilo. Policija je uzalud pretraživala okolnu šumu, a onda su se tokom istrage pojavili određeni tragovi koji su počeli da ukazuju da se djevojčici dogodilo nešto loše. To se ispostavilo kao tačno jer je policijski vodič za pse otkrio Luizino tijelo na nasipu u 12.30.

Prema riječima tužioca, dokazi su govorili da su samo dvoje djece mogući počinioci.

Svijet

UŽAS U NJEMAČKOJ: djevojčicu iz doma zlostavljali, pa ubili

Njemačka policija privela je tri dječaka osumnjičena za ubistvo desetogodišnjakinje. Jezivom zločinu prethodio je seksualni delikt, sugerišu dokazi.

Njemačka policija je potvrdila indicije da su djevojčicu koja je pronađena mrtva u dječjem domu u Vunsiedelu u Njemačkoj ubila tri dječaka – dva 11-godišnjaka i jedan 16-godišnjak, prenosi Dnevnik.hr.

Prema informacijama Bilda, dječaci su privedeni i nalaze se u pritvoru. Istražitelji su također podijelili informacije da postoje dokazi o seksualnom deliktu.

U utorak ujutro u 8:45 sati djelatnica Centra za brigu o djeci i mladima St. Josef otkrila je tijelo djevojčice. Kada je tijelo pronađeno, bilo je znakova da je desetogodišnjakinja mrtva već 10 sati.

Policija iz taktičkih razloga 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela, kako bi se lakše prikupili dokazi i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu. Prema glasnogovorniku policijskog stožera u Gornjoj Frankoniji, autopsija koju je odmah naredio javni tužitelj u Hofu otkrila je dokaze nemara treće strane.

Riječ je o već drugom tragičnom ubistvu djeteta u samo nekoliko sedmica. Djevojčicu staru 12 godina ubile su njene vršnjakinje, među kojima i najbolja prijateljica.

Nastavi čitati

Svijet

MOSKVA- gori zgrada ruskog ministarstva odbrane

U centru Moskve gori zgrada Ministarstva odbrane Rusije. Ruski mediji javljaju da se jedna od prostorija na spratu zapalila.
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se vidi gust crni dim kako izlazi iz zgrade.

Nastavi čitati

Svijet

UZVERAO SE PREKO ZIDA, PA SJEKIROM UBIO ČETVORO DJECE

Najmanje četvoro djece ubijeno je, a još četvoro je ranjeno, u napadu na obdanište u južnoj brazilskoj državi Santa Katarina, saopštili su lokalna policija i zdravstveni zvaničnici.

Policija je saopštila da je uhapšen 25-godišnji muškarac, ne navodeći detalje, prenosi Rojters.

Iz bolnice u gradu Blumenau navode da je u napadu i ranjeno četvoro djece, od kojih najstarije ima dvije godine. Lokalni mediji prenijeli su da je napadač držao sjekiru u ruci i da se popeo na zid kako bi ušao u vrtić, prenosi AP.

Na fotografijama koje je emitovala lokalna televizija vide se uplakani roditelji ispred obdaništa, koje je u privatnom vlasništvu.

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva osudio je na Tviteru napad kao monstrouzan i neprihvatljiv, kao “apsurdani čin mržnje” nad nevinom i bespomoćnom djecom.

Nastavi čitati

Aktuleno