Connect with us

Hronika

Tijelo starice koja je nestala prije 11 godina pronađeno u bunaru njenog komšije

Reklamni prostor


Hrvatska policija riješila je slučaj nestaka žene star 11 godina. Otkriveno je da je starica ubijena, a tijelo zamotano u tepih i bačeno u bunar.

Za ubistvo se sumnjiči njen prvi komšija, koji se nakon prijave nestanka sa porodicom uselio u njen stan.

Naime, u oktobru 2011. godine, tada 76-godišnja penzionerka Slavojka Senišin, nestala je pod nepoznatim okolnostima na području zagrabečkog naselja Trešnjevka, gdje je i živjela i imala stan. Skoro tačno 11 godina kasnije, misterija njenog nestanka otkriće nevjerovatan zločin koji bi mogao ući u anale hrvatske kriminalistike.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, nakon dugotrajne i vrlo zahtjevne istrage, kriminalisti zagrebačke policije danas su podnijeli prijavu za ubistvo Slavojke Senišin i uhapsili osobu koju sumnjiče za taj zločin.

Navodno je riječ o njenom prvom komšiji koji se, vrlo brzo nakon nestanka penzionerke, sa svojom porodicom uselio u njen stan i od tada tamo žive.

Jutarnji prenosi da su navodni ubica i njegova žrtva godinama živjeli u kući koja je imala dva stana. Međutim, nakon nestanka, navodni ubica, koji je u stanu živio sa suprugom, dvoje djece i ocem, jednostavno se “proširio” i na stan nestale Senišin.

To je učinio, kako navodno stoji u zemljišnim knjigama, na temelju Ugovora o kupoprodaji koji je pokazao sudu, i u kojem je naveo da je 2005. godine, dakle pet godina prije njenog nestanka, od Senišin kupio stan.

Na osnovu tog Ugovora, za koji policija sumnja da je falsifikovan, navodni ubica je 2016. zatražio uknjižbu na stanu nestale žene. Međutim, faktičko preuzimanje stana, tvrde komšije, dogodilo se skoro odmah nakon njenog misterioznog nestanka.

“Ona je samo nestala, a ljudima je bilo čudno da je on zauzeo čitavu kuću, odnosno da se proširio na njen stan, premda njih dvoje nisu bili u dobrim odnosima”, rekli su za Jutarnji komšije.

Novinari su danas u kući zatekli starijeg muškarca koji je otac osumnjčenog koji nije želio da daje izjave.

Iz policije je saopšteno da se sumnja da je zasad neutvrđenog dana, u periodu od 12. oktobra do 5. novembra 2011. godine, na neutvrđen način, iz koristoljublja, a s ciljem protivpravnog prisvajanja nekretnine odnosno stana oštećene, najvjerovatnije na adresi stanovanja, usmrtio oštećenu osobu posebno ranjivu zbog njene starosne dobi”.

“Potom je tijelo zamotao u tepih, prevezao ga na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje posjeduje vikend kuću. Zamotano tijelo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gde se nalazio bunar”, ističe se u saopštenju.

Budući da prvobitno nisu postojala saznanja da je oštećena žrtva krivičnog dela, članovi porodice su 2011. godine prijavili njen nestanak, dok provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno gdje se oštećena nalazi.

“Nakon pet godina od prijave nestanka, osumnjičeni je s ciljem protivpravnog prisvajanja stana oštećene, falsifikovao i overio dokumentaciju o kupovini stana, a sa kojom je prisvojio nekretninu oštećene u zajedničkoj stambenoj zgradi. Tokom sprovođenja sveobuhvatnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u protekle dvije godine došli do novih saznanja da se osumnjičeni 63-godišnjak može dovesti u vezu kao mogući počinilac navedenih krivičnih djela, nakon čega su nastavili sa započetim intenzivnim kriminalističkim istraživanjem”, ističu u policiji.

Dodaju da je dat nalog za pretragu imanja osumnjičenog, te je prekopano dvorište i pronađen bunar koji je osumnjičeni ranije zatrpao, kako bi prikrio mjesto gdje je bacio tijelo oštećene.

“Unazad dva dana sprovedeno je iskopavanje bunara, gdje je juče, 22. septembra, na dubini od sedam metara, pronađeno tijelo za koje se sumnja da je tijelo oštećene. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu tijelo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su osumnjičenog 63-godišnjaka pritvorskom nadzorniku dok su krivičnu prijavu podnijeli Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu”, stoji u saopštenju policije.

Hronika

Vozilo Hitne pomoći udarilo auto koje je “odjetjelo” na pješačko ostrvo

Reklamni prostor


Teška saobraćajna nezgoda dogodila se danas oko 17 časova kod jednog marketa u Kragujevcu.

Naime, u nezgodi u kojoj su pokošena dva pješaka, učestvovali su vozilo hitne pomoći i automobil „alfa romeo“, piše @ucentar.rs.

Na putu su vidni tragovi krvi, a povrijeđeni su prevezeni u UKC u Kragujevcu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema pisanju portala iKragujevac, vozilo Hitne pomoći pod intervencijom, udarilo je u drugo vozilo koje je “odletjelo“ na pješačko ostrvo i tom prilikom oborilo nekoliko pješaka.

Njihovo stanje za sada nije poznato.

Nastavi čitati

Hronika

PRESUDA BIVŠEM DIREKTORU UIO! Čauševiću za primanje mita 5,5 godina zatvora

Reklamni prostor

Apelaciono odjeljenje Suda BiH pravosnažno je osudilo Kemala Čauševića, bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje na 5,5 godina zatvora za prvu tačku optužnice Tužilaštva BiH kojom se teretio za primanje mita.

U prvostepenoj presudi za ovu tačku dobio je ukupno četiri godine, čime mu je sada pravosnažno ova kazna povećana.

Kada je u pitanju druga tačka optužnice za krivično djelo pranja novca, presuda je ukinuta kako bi se pred Apelacionim vijećem utvrdilo koja imovina će se oduzeti od Čausevica s obzirom da su neke nekretnine pripadale supruzi i maloljetnom djetetu.

Pravosnažnom presudom, Anes Sadiković, kojem se sudilo s Čauševićem, osuđen je na dvije godine zatvora.

Čaušević je uhapšen u junu 2014. zajedno sa još 53 osobe u akciji “Pandora”. Među uhapšenima su bili i uposlenici UIO, kao i carinskih terminala. Sadiković se predao dan poslije. U septembru 2014. je pušten iz pritvora, ali su mu određene pojedine mjere zabrane.

Nastavi čitati

Hronika

Prijeti mu do 10 godina robije: Novitović prebačen u Okružni sud u Banjaluci

Reklamni prostor


Milan Novitović v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite RS prebačen je u Okružni sud u Banjaluci koji će nakon saslušanja osumnjičenog donijeti konačnu odluku po zahtjevu Republičkog javnog tužilaštva za određivanje jednomjesečnog pritvora.

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Milana Novitovića, v.d. direktora u Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske, zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Republički javni tužilac mjeru pritvora predložio je zbog okolnosti koje upućuju na bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, korištenjem svog službenog položaja i funkcije koju obavlja, mogao preduzeti radnje kojima bi ometao krivični postupak uticajem na svjedoke u cilju prilagođavanja njihovih iskaza interesima svoje odbrane, a sve u namjeri da izbjegne ili umanji svoju krivičnu odgovornost.

Mjeru pritvora tužilac je predložio i zbog težine krivičnog djela, odnosno činjenice da se istom na teret stavlja kvalifikovani oblik krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja za koje je propisana kazna zatvora od jedne do deset godina.

Novitović je uhapšen u ponedjeljak, a tokom istrage pretresene su i prostorije civilne zaštite u zgradi Vlade RS.

Nebojša Pantić, advokat Novitovića izjavio je ranije da se njegov branjenik tereti za nezakonito zapošljavanje Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS protiv koga je u međuvremenu podignuta optužnica zbog milionske zloupotrebe u postupcima javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije virusa korona.

Izvor: Srpskainfo

Nastavi čitati

Aktuleno