Connect with us

Hronika

TOMA FILA: Pašajlića ne bih branio bez obzira na Kodeks!

Advokat Toma Fila izjavio je da oca “djevojčice iz kade”, Uroša Pašajlića (38) ne bi branio iako je to protivno advokatskom kodeksu”.

Prema njegovim riječima, obaveza advokata je da brani klijenta.

– Mi ne branimo čovjeka već krivično djelo. U svojoj praksi samo sam dva puta odbio da branim. U Podgorici kada je muškarac silovao, ubio i zapalio šestogodišnju djevojčicu i čovjeka koji je silovao svoju majku. Da mi daju slučaj ovog oca, odbio bih ga, rekao je Fila.

Poznati advokat zgrožen je ovim slučajem i ono što može da kaže nakon višegodišnjeg iskustva jeste da mu se čini da je osumnjičeni otac neuračunljiv.

– Ne mogu da zamislim da neko može da drži svoje dijete bez hrane i vode, zatvoreno u kupatilu i da ga ne upiše u školu. Volio bih da čujem kakva je njegova odbrana – doodaje Fila.

Jezivi slučaj koji se u Srbiji ne pamti otkriven je 24. marta ove godine kada je Ivana L. došla u policiju i prijavila partnera nasilnika. On je pet dana ranije pretukao. Nesretna žena policiji je rekla i da u stanu drži svoju omogodišnju ćerku zatvorenu u kupatilu.

– Djevojčica (8) je živjela sama u tom stanu, on je ponekad dolazio i obilazio. Živjela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa vanjske strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Cijeli stan je bio pun smeća – rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja za beogradske “Novosti”.

 

 

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno