Connect with us

Politika

Trivićeva narodu umjesto programa nudi osmijeh sa Šmitom i uporne laži

Jelena Trivić odbrojava dane do izbora, hrabri sebe i onih 50-100 ljudi koji je prate od jednog do drugog propalog skupa po Srpskoj. Tačno je da je još 25 dana, ali do kraja političke karijere žene koja je u jednom mandatu uspjela da slaže sve prijatelje, a da narodu umjesto programa i rješenja ponudi osmijeh sa Šmitom i uporne spletke i laži.- izjavila je danas Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

– Priča Trivićeva licemjerno o nekoj opstrukciji Stanivukovićevih dobrih poteza, iako je upravo zahvaljujući konstruktivnosti SNSD-a usvojen i rebalans budžeta za prošlu i budžet Banjaluke za ovu godinu. Jedini koji opstruiše je Stanivuković koji je prihvatio pa slagao da penzionerima isplati pomoć. Jedino što Stanivuković ne opstruiše je partijsko i rođačko zapošljavanje, između ostalih i prvog rođaka Jelene Trivić.-ističe Vulićeva.

Sanja Vulić dodaje da je licemjerje Trivićeve ne samo u tome što napada republičku vlast, a na očigledne zloupotrebe i nezakonitosti Stanivukovića ćuti.

– Licemjerje je time veće jer je upravo Jelena Trivić ta koja je preko raznih blogera i portala plasirala u javnost sve o Stanivukovićevom ponašanju u Banjaluci, ali i o njegovom privatnom životu i sklonostima. Jelena Trivić misli da se to ne zna. Zna veoma dobro, kao i da je iskoristila porodicu Dragičević da uđe u skupštinu pa slagala, i Nebojšu Vukanovića pa se potom privila uz Šarovića, a najviše se obrušila upravo na Stanivukovića. Jasno je da sada pokušava njegovim glasačima da se prikaže kao prijatelj, ali i pticama na grani je jasno da ona nema ni prijatelja ni saveznika, samo tajkune koji je finansiraju i nezajažljivu želju za vlašću.- zaključuje Vulićeva.

Sanja Vulić na kraju poručuje da se od profesora ekonomije očekivalo nešto konkretno i stručno, a ne kampanja uvreda i prijetnji.

– Za 16 godina nisu shvatili da se vlast ne dobija pljuvanjem po Dodiku, nego nuđenjem kvalitetnih rješenja i kadrova koji će ta rješenja da sprovedu. Nemaju ni jedno ni drugo i zato će opet proći kao bosi po trnju.- poručuje Sanja Vulić.

Politika

Varhelji: Kandidatski status za BiH moguć već 15. decembra

Bude li u BiH nastavljen ubrzan proces formiranja vlasti na svim nivoima, nakon decembarskog samita EU – Zapadni Balkan, već 15. decembra Evropski savjet mogao bi odobriti BiH status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, potvrdio je evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji.

– Bude li u BiH nastavljen ubrzan proces formiranja vlasti na svim nivoima, nakon decembarskog samita EU – Zapadni Balkan, već 15. decembra Evropski savjet mogao bi odobriti BiH status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji – potvrdio je evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji u razgovoru za RTRS.

– Imao sam priliku da se sastanem sa novom predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i zaista sam ohraben porukama koje sam čuo od nje, odnosno spremnošću za ubrzan put ka EU – istakao je on.

Varhelji je dodao da on i predsjednik Srpske Milorad Dodik dijele zajednički interes za što brži napredak na evropskom putu i osiguranje mira, stabilnosti i razvoja.

RTRS

Nastavi čitati

Politika

„PODRŠKA DODIKA KANDIDATSKOM STATUSU JE UMIRUJUĆA“ Varhelji poručio da je političko lidersvo ključ

Podrška predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika radu na kandidatskom statusu BiH je umirujuća, saopštio je danas komesar EU za proširenje Oliver Varhelji.

On je u objavi na „Tviteru“ nakon sastanka sa Dodikom napisao da je potrebno ubrzati reforme da bi se dobila pozitivna odluka Evropske komisije.

– Političko liderstvo je ključ – napisao je Varhelji.

(Srna)

Nastavi čitati

Politika

Višković: Povećanje penzija imperativ u radu buduće vlade

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da jedan od imperativa i u radu buduće vlade ostaje obezbjeđenje redovnosti isplata, ali i konstantno povećanje penzija.

Višković, koji je u okviru konsultacija sa socijalnim partnerima u Banjaluci razgovarao sa delegacijom Udruženja penzionera, naglasio je da će buduća vlada biti fokusirana na obezbjeđenje fiskalne i političke stabilnosti Srpske, te najavio da će se sa posebnom pažnjom odnositi prema daljem unapređenju položaja socijalno osjetljivih kategorija.

Predstavnici Udruženja penzionera Srpske, koje je predvodio predsjednik te organizacije Ratko Trifunović, pozdravili su najavljeno povećanje penzija u narednoj godini, te zahvalili Viškoviću što je tokom protekle četiri godine doprinio znatnom poboljšanju položaja najstarije populacije.

Oni su izrazili očekivanje da će poboljšanje položaja penzionera biti jedan od ključnih ciljeva buduće vlade, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Radovan Višković danas se u Banjaluci sastao I sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Srpske u okviru konsultacija o formiranju nove vlade.

Višković će u 14 časova razgovarati sa predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske.

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske u petak, 25. novembra, počeo je razgovore sa predstavnicima političkih partija.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodijelio je 23. novembra Viškoviću mandat za sastav nove vlade, te odluku o tome uputio Narodnoj skupštini Srpske.

Višković je ranije rekao da očekuje da već početkom decembra Srpska dobije novu vladu.

Srna

Nastavi čitati

Aktuleno