Connect with us

Politika

Stanivuković o vožnji SNSD: Trebali su da uđu u autobus za Tunjice

Published

on

Dio odbornika koji se danas vozio u autobusu i podrugljivo govorio kako nema dvije KM za kartu promašio je stanicu, trebalo je da uđu u autobus koji vozi prema Tunjicama – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Pokrenuću inicijativu da se uvede linija od sjedišta SNSD-a ka Tunjicama na svakih sat vremena, jer ih tamo za zatvor ima pozamašan broj, a druga linija da ide od kancelarije direktora UKC-a takođe u pravcu Tunjica.

Govoreći na temu cijena prevoza u Banjaluci, gradonačelnik je rekao da je Grad Banjaluka uložio maksimalne napore da ublaži udar na budžet građana.

-Penzioneri u Banjaluci imaju najjeftiniji prevoz u regionu i za vrijeme mog mandata plaćaju povoljniji javni prevoz nego što je to ikada bilo. Kompletan teret poskupljenja za penzionere, koji je sa sobom donio novi cjenovnik preuzeće Grad Banjaluka, kao i teret poskupljenja karata za studente i srednjoškolce, dok je prevoz za studente i srednjoškolce iz višečlanih porodica besplatan– poručio je gradonačelnik, dodavši da je Grad Banjaluka ove godine izdvojio rekordan iznos subvencija.

On je rekao da je novim cjenovnikom došlo do poskupljenja pojedinačnih i radničkih karata, koje u 90 odsto slučajeva snose poslodavci.

-Odgovornost za poskupljenje prevoza leži u rukama onih koji u situaciji enormnog poskupljenja goriva nisu ukinuli akcize niti uveli bilo kakve mjere kako do ove situacije ne bi došlo – istakao je on.

Gradonačelnik je podsjetio da je ugovor između Grada Banjaluke i prevoznika potpisan za vrijeme prethodne gradske administracije, te istakao da je tim ugovorom definisano da svako poskupljenje goriva iziskuje promjenu cjenovnika.

-Iako se u javnosti pokušava predstaviti da je došlo do poskupljenja prevoza za penzionere, to nije tačno, a ono što mogu da najavim da će pri sljedećoj kupovini mjesečne karte, penzioneri sa najnižom penzijom imati potpuno besplatan prevoz. Riječ je o penzionerima čija penzija iznosi do 285 KM, a takvih je 10.000 u Banjaluci – istakao je on, te dodao da će pored besplatnog prevoza biti obezbjeđena još jedna mjera podrške penzionerima.

Izvor: Blink.ba

Nastavi čitati

Politika

SKANDAL Auto Palate Republike Srpske odvezlo Jerkovića na more, Begić najavio nove krivične prijave

Published

on

By

Službeni automobil Palate Republike Srpske odvezao je na Vis u Hrvatsku Josipa Jerkovića, aktuelnog potpredsjednika Republike Srpske na Vis, gdje posjeduje veliki broj nekretnina.

– Sutra ću predati krivičnu prijavu protiv kriminalca Josipa Jerikovića jer je službenim automobilom Palate Republike Srpske skoknuo malo do Vira. Dosta vas je bahata gamadi, napisao je kandidat za Predsjednika Republike Srpske Ivan Begić na društevnim mrežama.
Nastavi čitati

Politika

Borenovićev komentar zgrozio javnost

Published

on

By

”Daj se opusti malo, ljeto je… Imaš pametnijeg posla, ajde neki ručkić spremi, malo šoping, teretana, spa, plaža, kupanje, turizam, još malo taj aviončić iskoristi.”

Ovo je odgovor lidera PDP-a na tvit Gorice Dodik u kome se sam prepoznao da ga je prozvala da je vječito na kompenzacioim listama i da ne smije da izađe na crtu i direktno se kandiduje. Takav Borenovićev komentar zgrozio je  javnost.

Ipak, Borenović u njemu ne vidi ništa sporno. Iako je jasno da je uvredljiv i za sve žene i da ih Borenović postavlja na mjesto za koje on misli da im pripada. Svojim potezom Borenović je izazvao lavinu komentara, jasno, onih negativnih. Zapitali su se mnogi i kakva je to Borenovićeva podrška Jeleni Trivić, kandidatu za predsjednika Srpske, kada smatra da je za žene kuhinja i spa ,a ne konstruktivna  rasprava.

”Trebali ste da Gorici odgovorite na inteligentniji način, ovo govori o Vama, kako i gdje vidite žene. Šaljete baš krasnu poruku.”

”Ajd što je idiot već što je i šovinist, Jeca će mu poslije izbora izgleda završiti u kuhinji  PDP da kuva i pere.”

”Možete vi u raspravu sa ženom i bez šovinizma”, neki su od komentara.

Žene se i danas nažalost percipiraju kroz tradicionalne uloge i često se komentarišu na taj način, kažu iz udruženja „Udružene žene“ Banjaluka. Seksističkim i uvredljivim komentarima ženama se onemogućava da ravnopravno učestvuju u društvenom dijalogu.

”Moje uvjerenje jeste da je potreba ,u stvari iz nekog suštinskog uvjerenja, da ženi u stvari nije mjesto u političkom javnom životu, nego da joj je još uvijek mjesto u kući da se brine za djecu, da se brine za porodicu, njeguje stare, da kuha, spreia, čisti, pegla a da ona nema šta da traži na mjestima odlučivanja, u javnom političkom životu. mMislim da je to suštinski izvor ove vrste komentara”, istakla je Gorica Ivić iz Udruženja “Udružene žene” Banjaluka.

Javne ličnosti kažu iz udruženja treba da imaju veći nivo odgovornosti, naročito kada se javno obraćaju, djeluju i rade posao za koji su angažovani.

Izvor: Atv

Nastavi čitati

Politika

NEZADOVOLJNO ČLANSTVO GO SNSD BL POSLALO PISMO DODIKU: Evo ko je bio meta, EVO KOGA SU OPTUŽILI DA RADI ZA ŠAROVIĆA I TRIVIĆEVU

Published

on

By

Nezadovoljno članstvo GO SNSD Banja Luka danas je uputilo pismo predsjedniku stranke Miloradu Dodiku upozoravajući na rad odbora, ali i da brojni funkcioneri SNSD u najvećem gradu Republike Srpske otvoreno rade za Mirka Šarovića i Jelenu Trivić.

Nekada najsnažniji odbor i stub ove stranke postao je najveća opasnost za stranku i njegovi problemi su se proširili na čitavu stranku, a šta se nalazi u pismu možete pročitati na fotografijama koje je ekskluzivno dobio naš portal:

Nastavi čitati

Aktuleno