Connect with us

Hronika

U BIJELJINI IZGORJELA KUĆA ” Ostalo mi je samo ovo što trenutno imam na sebi”

U Gornjem Magnojeviću kod Bijeljine danas je izbio požar u kojem je izgorjela kuća Boška Petrovića. Povrijeđenih nema, a šteta je totalna jer je stara kuća od ćerpiča morala da bude potpuno srušena kako bi se požar ugasio do kraja.

Požar su gasila dva vozila Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina.

U momentu izbijanja požara u trošnoj seoskoj kući, Boško koji inače živi sam, nije bio kod kuće. Šta je izazvalo požar koji se brzo širio, kaže, ne zna sa sigurnošću, ali pretpostavlja da su u pitanju loše instalacije, odnosno struja.

– Bio sam kod strica, potkresivali smo vinovu lozu, kada smo vidjeli dim. Dotrčali smo odmah ali je vatra već bila sve zahvatila. Krov, vrata i prozori su već gorjeli. Kabl koji je dovodio struju je već bio na zemlji, nismo smjeli ni da priđemo kući – priča vlasnik.

Dodaje da vatra u šporetu nije mogla da izazove požar jer se, kad je on krenuo od kuće, već polako gasila i nije htio više da loži jer bi se svakako brzo ugasila.

Na pitanje šta će nakon požara, Petrović kroz suze kaže da će se nekako snaći jer se oko njegove nalaze kuće njegove rodbine.

– Najgore od svega mi je što sam ostao bez svih dokumenata koja sam imao, a više nemam ni odjeću. Ostalo mi je samo ovo što trenutno imam na sebi – kaže Boško gledajući ostatke onoga što je nekad bio njegov dom.

Čini se da sva nesreća ide na običnog čovjeka i od njega uzima i ono malo što ima, kažu prijatelji i rodbina Petrovića, koji su odmah ponudili pomoć, podršku i toplu ljudsku riječ.

Zet Boška Petrovića, Vajo Knežević ističe da Boško uvijek može da računa na njega i njegovu suprugu, inače Petrovićevu sestru, prenosi InfoBijeljina.

– Ni naša finansijska situacija nije zavidna, ali ćemo pomoći u svemu u čemu možemo kako bi se što prije negdje smjestio i ponovo sagradio kuću. Situacija je teška, uvijek se sve lomi na onome koji ima malo – kaže Knežević.

Boškova kuća, iako stara, jedini je krov nad glavom i dom koji je imao. Na kraju optimistično, iako sa suzama u očima, ponavlja da će se sve izgraditi i napraviti uz pomoć ljudi, samo da je, kako ističe, živa glava.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno