Connect with us

Banjaluka

U okviru “Evropske noći pozorišta”: Nagrada “Dobrica Stefanović” za Јelenu Šukalo

Nagrada “Dobrica Stefanović” za najboljeg profesionalnog saradnika u 2022. godini otišla je u ruke violončelistkinji Јeleni Šukalo, za izvođenje muzike u predstavi “Anastasija”.

Nagrada nosi naziv prema umjetničkom imenu prvog profesionalnog glumca koji je, na poziv tadašnjeg umjetničkog rukovodioca Gorana Јokića, igrao u Studentskom pozorištu.

Predstava je nosila naziv “Kinološka farsa”.

Proglašenje pobjednika održano je sinoć u okviru “Evropske noći pozorišta” koja je održana u Stidentskom pozorištu u Banjaluci.

“Evropska noć pozorišta” je umjetnički projekat u kojem uživaju svi koji žive kulturu (izvođači, muzičari, scenski radnici i ostali profesionalci, amateri), a posebno gledaoci.

“Evropska noć pozorišta” Studentsko pozorište uvezuje u jedinstvenu evropsku porodicu kulture i teatra.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije održane u Banjalučkom studentskom pozorištu bio je Grad Banja Luka, prenosi RTRS.

Nagrada Јeleni Šukalo će biti dodjeljena na svečanom zatvaranju 46. sezone 30. novembra u Podrum sceni.

Banjaluka

FUDBALSKA GROZNICA NIKOG NIJE ZAOBIŠLA! Stanivuković se našalio “SUTRA LETIM ZA KATAR”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana najavio je produženu pauzu za sve radnike Gradske uprave kako bi mogli pratiti sljedeći meč Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Danas se ponovo dotakao fudbala te objavio sljedeći post

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVI KONCEPT SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA Velika jednosmjerna ulica, kilometri biciklističkih staza

Velika jednosmjerna ulica kroz širi centar grada je novi koncept saobraćaja u Banjaluci, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat trebalo da doprinese rasterećenju saobraćajnih gužvi u centru grada, te da unaprijedi biciklistički saobraćaj.

U narednom periodu uslijediće javna rasprava po ovom pitanju.

Ovaj projekat obuhvata preko tri kilometra novih biciklističkih staza, dvije saobraćajne trake za automobile i traku za javni gradski prevoz i taksi vozila – poručio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

Novo dječije igralište dobili i mališani u Šargovcu

Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići

Mnogobrojni mališani Šargovca, ali i najmlađi sugrađani koji su u blizini ovog naselja, dobili su novo dječije igralište za zdravo i kvalitetno odrastanje.

Novoizgrađeno mjesto za igru je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da je ovo osmo po redu dječije igralište, koje je izgrađeno u toku ove godine.

– Mališani naselja Šargovac dobili su novo mjesto za okupljanje, igru i srećno djetinjstvo. Naša obaveza je da im to pružimo i to činimo u svakom trenutku – poručio je gradonačelnik.

Novo igralište u Šargovcu, koje je sagrađeno uz Osnovnu škola „Đura Jakšić“, otvorena je uređena površina sa spravama za igru, poput ljuljaški, njihalica, piramida, tobogana, klackalica, a sve ispunjavaju potrebne bezbjednosne zahtjeve.

Inače, ove godine u više naselja sagrađena su nova igrališta. Tako su vesela i sigurna mjesta za igru dobili mališani u naseljima: Dragočaj, Kuljani, Kočićev vijenac, Centar, Petrićevac, Racune, kao i Bulevar. Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići, za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.

Nastavi čitati

Aktuleno