Connect with us

Svijet

UBIO ŽENU I SINA zbog potrošnje struje

Reklamni prostor


Muškarac iz Floride uhapšen je jer je navodno ubio svoju bivšu suprugu i njenog odraslog sina, nakon svađe oko potrošnje struje u kući.

Optuženi, identifikovan kao 47-godišnji Majkl Vilijams, pucao je i ubio svoju bivšu suprugu, Maršu Ebanks-Vilijams (48), i njenog sina, Roberta Adamsa (28), jer je bio ljut što su zloupotrijebili struju držeći upaljena svjetla.

Kancelarija šerifa regiona Volusia rekao je u saopštenju da su zastupnici odgovorili na rezidenciju u DeLandu, koja se nalazi 54 kilometra sjeverno od Orlanda, u nedjelju prije 20 sati. Policija nakon što je primila poziv od Vilijamsa, koji je rekao da je ubio svoju bivšu suprugu i njenog sina u samoodbrani.

Tokom poziva, Vilijams je očigledno rekao zastupnicima da su ga žrtve “nasilno napale”
Adamsovo dvoje djece, starosti od 5 i 6 godina, navodno su bili u kući kada se pucnjava dogodila.

Zamjenik šefa kancelarije šerifa regiona Volusia, Brajan Henderson rekao je tokom konferencije za novinare u ponedjeljak da je Vilijams rekao zamjenicima da su ga žena i njen sin držali i udarali u lice. Međutim, Henderson je novinarima pokazao sliku Vilijamsa bez ikakvih vidljivih povreda na licu.

(IB Times)

Svijet

Sindikati u Španiji traže smanjenje radne nedjelje na 35 sati

Reklamni prostor

Ministarstvo finansija Španije razmatra povećanje plata javnih službenika od 3,5 odsto, navode sindikalni izvori, a prenosi RTVE.

U intervjuu za TV kanal “24 casa”, generalni sekretar radničkih komisija Unai Sordo nije želio da spekuliše o brojkama, ali je jasno iznio stav svog sindikata da očekuje dogovor o povećanju zarada.

Prema pisanju lista El Pais, zajedno sa povećanjem plata, ministarstvo koje vodi Marija Hesus Montero ima namjeru da ponudi mogućnost skraćenje radne nedjelje javnih službenika na 35 sati.

Iz Ministarstva finansija nisu željeli da potvrde cifre koje će ponuditi jer su pregovori otvoreni.

Hiljade zaposlenih u javnim upravama izašlo je na ulice u Madridu, 24. septembra, tražeći od španske vlade “pravedno” povećanje plata i “efikasne” ekonomske mjere koje pomažu u borbi protiv rasta cijena.

Centralni nezavisni sindikat (CSIF) je saopštio da je više od 70.000 ljudi prisustvovalo demonstracijama, kojima se pridružila i jedna policijska organizacija, dok su predstavnici vlade dali privremenu procjenu da ih je bilo između 15.000 i 17.000.

Demonstranti su pozvali vladu da ažurira plate u javnom sektoru 2022. godine, retroaktivno, po ugledu na mjere koje je Francuska usvojila prošlog jula, da povrati kupovnu moć i da pregovara o višegodišnjem povećanju plata kako bi se nadoknadila kupovna moć koja je smanjena od 2010. godine.

Nastavi čitati

Svijet

U požaru poginulo 17 ljudi, vatra progutala restoran

Reklamni prostor


U požaru, koji je izbio danas u restoranu na sjeveroistoku Kine, poginulo je 17 ljudi, a tri osobe su povrijeđene, javila je državna televizija ČTV.

Vatra je izbila oko 13 čsova po lokalnom vremenu u malom restoranu u Čengčuenu, glavnom gradu provincije Jilin, prenosi Rojters.

Svi povrijeđeni su prebačeni u bolnicu, a toku je istraga nadležnih kako bi se utvrdio uzrok nesreće, prenosi b92.

Nastavi čitati

Svijet

Ambasada SAD pozvala Amerikance da hitno napuste Rusiju

Reklamni prostor


Ambasada SAD u Moskvi pozvala je američke državljane da hitno napuste Rusiju, dok još imaju mogućnost za to, navodi se u preporukama objavljenim na internet stranici Ambasade.

“Američki državljani ne treba da putuju u Rusiju, a oni koji su već tamo ili putuju ka Rusiji treba smjesta da napuste tu zemlju, dok još postoji ograničena mogućnost za komercijalna putovanja”, saopšteno je iz Ambasade.

Poruka sadrži upozorenje da bi Rusija mogla da odbije da prizna državljanstvo SAD onima koji imaju dvojno državljanstvo, da im zabrani pristup američkim konzularnim uslugama, spriječi njihov odlazak iz Rusije i mobiliše ih, prenio je TASS.

Ambasada tvrdi da su trenutno opcije za putničke letove ekstremno ograničene i uglavnom nedostupne u kratkom roku.

“Kopnene rute automobilom i autobusom i dalje su otvorene. Ako želite da napustite Rusiju, treba da što prije napravite nezavisan plan”, dodaje se u saopštenju.

Bugarska i Poljska su juče preporučile svojim državljanima da razmisle o mogućnosti hitnog napuštanja Rusije i da se suzdrže od putovanja u tu zemlju.

Nastavi čitati

Aktuleno