Connect with us

Politika

Ugljevik je uz Treći put i DNS

“Ugljevik je uz Treći put i DNS, put stabilnosti i ravnomjernog razvoja Republike Srpske”, poručio je kandidat za člana Predsjedništva BiH, Nenad Nešić nakon razgovora sa građanima Ugljevika.

Nešić je istakao da DNS ima ekonomski plan koji će podići Ugljevik i cijelu Srpsku na noge i koji predviđa podršku privredi, porodicama i mladima.

“Za razvoj su potrebne konkretne mjere ali i dobra društvena klima. Zato se nećemo baviti politikantstvom i svađama koje tjeraju ljude, već načinima na koje možemo dostići prosječnu platu od 2000KM i penziju koja će biti 50% plate”, rekao je predsjednik DNS.

„Svaki put kada dođem u moj Ugljevik dobijem novu energiju da se borim za naše ljude, da se borim za njihov bolji život“ rekao je u Ugljeviku Radislav Jovičić, kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske.

On je dodao da će u toku svog predsjedničkog mandata raditi na tome da osnaži svaki dio Srpske i tako omogući da ljudi ostanu na svojim ognjištima i da se zaustavi odliv radno sposobnog stanovništva u inostranstvo.

„Za mene je Republika Srpska nedjeljiva i ona mora biti jedinstvena. Svaki grad, opština, mjesna zajednica, svaki čovjek je Republika Srpska. Mi moramo prvo zaustaviti propadanje i devastiranje Republike Srpske pa se onda posvetiti unapređenju i razvoju. Razvoja nema ako nije ravnomjeran. Svaki dio naše Republike ima svoje specifičnosti koje treba uvažavati i na osnovu tih specifičnih mogućnosti i resursa taj kraj kroz ulaganja i razvijati. Nama treba potpuna obnova, potpuni restart u svim oblastima društva i svim dijelovima naše prelijepe Republike. I upravo to je ono što u svom ekonomskom i političkom programu nudi Treći put DNS“ zaključio je Jovičić.

Politika

OD ČEGA ĆE ŽIVJETI Hoće li Šarović i Izetbegović na biro za zapošljavanje ili u penziju?

Bakir Izetbegobić, lider SDA, nakon poraza na izborima ostaje bez posla, što bi značilo da će se njegovo ime naći na birou za zapošljavanje ili u proceduri fonda penzionog osiguranja za sticanje penzije. Ali, nije jedini politički gubitnik na ovim izborima. Tu je i generacija Mirko Šarović.

Ova priča nije od juče. Pričalo se o Bakiru na birou i prije četiri godine, čak ju je i sam lider SDA potencirao u jednoj od izjava, ali nikada se nije prijavio kao nezaposlena osoba.

On vjerovatno ni ove godine, kao ni tada nema namjeru da se prijavi na Biro. Njegov plan je sigurno da ponovo “dobije posao” u Domu naroda Parlamenta BiH, ali ako SDA dobije tri poslanika kako bi on mogao biti izabran za predsjedavajućeg.

Tada će Izetbegović umjesto naknade na birou mjesečno zarađivati više od 5.000 KM. Ako SDA ne dobije tri poslanika, Izetbegović će profesionalizovati svoj status predsjednika stranke, te tako biti prijavljen kao zaposlenik SDA. Kolika bi mu plata tada bila, nije poznato.

Ali nije Bakir jedini, tu je i Mirko Šarović. Za razliku od Jelene Trivić koja je do sada obavljala poslove Narodnog poslanika i univerzitetskog profesora, sada joj samo preostaje jedna plata na fakultetu.

Mirko Šarović, kao diplomirani pravnik i političar bez funkcije, osim toga što je predsjednik SDS-a u odbrojavanju, takođe sa svojih 66 godina ispunjava uslove za penziju, ne i za biro.

Kakav će biti rasplet političkih gubitnika pred nama je, ali vjeruje se da će politički veterani ipak stranku iskoristiti kao firmu za pokriće troškova života.

Nastavi čitati

Izbori 2022.

KAKAV PRIZOR! Borenović priča, u pozadini SNSD poručuje: Pobjeda!

Fotografija govori 1000 riječi. Baš tako je izgledalo tokom govora predsjednika PDP-a Branislava Borenovića jedan od fotoreportera je zabilježio zanimljivu fotografiju.

Naime dok je Borenović držao govor, iza njega je na bilbordu osvanula izborna poruka SNSD-a.

Nastavi čitati

Politika

STANIVUKOVIĆ SE OBRATIO NA SKUPU! Ne mogu da podnesem da moj narod zbog političara napušta Republiku Srpsku (UŽIVO)

Prisutnima na skupu obratio se i gradonačelnik Banjaluke.

Banjaluka je slobodan grad. Mi smo dostojanstveni i jedino što želimo jeste istina, makar to bio samo edan posto mi ćemo učiniti da to bude 100 posto, rekao je Stanivuković.

 

Nastavi čitati

Aktuleno