Connect with us

Hronika

UHAPŠEN DILER U BANJALUCI! Bježao od policije, a drogu bacao kroz prozor

Policija u Banjaluci uhapsila je, nakon potjere, lice A.M. kod kojeg su pronađeni kokain i marihuana.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su policajci sinoć u 20.10 časova u u Ulici Branka Ćopića pokušali da zaustave automobil “Tojota” kojim je upravljalo lice A.M. iz Banjaluke, ali se ono, kada je uočilo policiju, dalo u bjekstvo vozilom i kroz prozor izbacilo nepoznat predmet.

– Nakon kraćeg vremena vozilo je sustignuto i zaustavljeno, a lice A.M lišeno slobode – navodi se u saopštenju.

Iz policije su istakli da je preduzimanjem operativnih mjera i radnji, kao i tokom vršenja pretresa prostorija i vozila koje koristi lice A.M. pronađena i oduzeta droga kokain ukupne bruto mase 3,9 grama, marihuana ukupne bruto mase 40,07 grama i digitalna vaga.

U saopštenju se dodaje da policijski službenici Policijske uprave Banjaluka preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem dokumenotvanja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

U toku je kriminalistička obrada lica, a o svemu su obaviješteni dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci.

Srna

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno