Connect with us

Hronika

UHAPŠEN VIŠE OD 100 PUTA: Prijedorčanin ukrao lutku iz izloga, čak i protetitčku nogu

Ranko Rakić iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je pretukao muškarca ispred „Tržnice“ u Banjaluci.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da se sve desilo utorak, 28. marta te da osumnjičenom na teret stavljaju da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda, potvrđeno je “Glasu Srpske” .

– Policijskoj stanici je tog dana oko 15.05 časova, prijavljeno je da je ispred gradske „Tržnice“ došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom između dva lica. Policijski službenici su izašli na lice mjesta, te potvrdili navode prijave i utvrdili da je lice R.R. fizički napalo oštećeno lice na način da mu je zadalo više udaraca u predjelu glave i tijela, uslijed čega je zadobilo tjelesne povrede – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je oštećenom ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

– U toku je kriminalistička obrada lica R.R., a o svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka -navodi se u saopštenju policije.

Rakić je jedan od najpoznatijih lopova u Srpskoj, a hapšen je više od 100 puta – u svojoj kriminalnoj biografiji ima više od 100 počinjenih krivičnih djela i često je hapšen uglavnom zbog teških krađa, razbojništava, tuča i oduzimanja i oštećenja tuđe stvari.

Posljednji put je iza rešetaka završio u januaru. Samo u septembru prošle godine  hapšen je dva puta jer je napao maloljetnika i udario ga u leđa, te zbog tuče u krugu banjalučke „Nove pijace“ gdje je napao i udario  jednu osobu.

On je u februaru prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na pet godina zatvora jer je opljačkao osobu sa invaliditetom, Ljubomira B. od koga je ukrao 200 maraka kao i protezu za nogu.

Rakić je poznat je i po tome što je ispred butika u banjalučkom naselju Lauš ukrao lutku.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno