Connect with us

Politika

Ujedinjena Srpska predstavila spot ,,U krizi se donose strateške odluke i odmah djeluje” (VIDEO)

Ujedinjena Srpska objavila je novi promotivni spot pod nazivom ,,U krizi se donose strateške odluke i odmah djeluje”, u kom se govori prioritetnim odlukama koje vlast mora da donese, a odnose se na obezbjeđivanje sigurnosti građana Republike Srpske, prvenstveno kroz osiguranje dovoljnih zaliha hrane i energije, ali i obezbjeđivanje funkcionalnosti države u situacijama velikih kriza.

Na naš upit predsjedniku Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandiću koji su vitalni interesi Republike Srpske on nam je odgovorio da je vojna intervencija u Ukrajini ubrzala tok istorije, i vidimo da velike države poput Njemačke već upadaju u tešku krizu. Prioritet malih država poput Republike Srpske mora da bude proizvodnja hrane i energije, jer velike sile nemaju problem da u krizi otimaju od
drugih, dok mi moramo da se potrudimo da sami sebi obezbjedimo opstanak i sigurnost.

Stevandić dodaje da je nezadovoljan trenutnom politikom koja se odnosi na poljoprivredu, jer kako on kaže, Republika Srpska ima najviše obradive površine po jednom stanovniku a proizvodi manje
hrane i od Slovenije ili Izraela, iako su po veličini približno iste a imaju neuporedivo manju i nekvalitetnije zemljište .Razlog tome je što ne postoji dovoljno podsticaja od države za mala gazdinstva, jer Republika Srpska nema velike poljoprivredne proizvođače, i da deset hiljada plastenika može da obezbjedi trideset hiljada radnih mjesta, i da se podsticaji države moraju okrenuti upravo tim malim gazdinstvima.
Stevandić dodaje da se na primjeru Stanara u kojim Ujedinjena Srpska ima vlasti u kojoj su otvorene dve njemačke fabrike, na isti način može razviti kompletna Ujedinjena Srpska, jer Srpska proizvodi dovoljno struje, odnosno najviše kilovat časova po stanovniku u Evropi, i da je ta struja jeftinija i u odnosu na region i u odnosu na Evropu, i to je prednost koja mora da privede investicije, jer operativni troškovi mogu da budu i do šest stotina puta manji nego bilo gdje drugo u Evropi.

Politika

OD ČEGA ĆE ŽIVJETI Hoće li Šarović i Izetbegović na biro za zapošljavanje ili u penziju?

Bakir Izetbegobić, lider SDA, nakon poraza na izborima ostaje bez posla, što bi značilo da će se njegovo ime naći na birou za zapošljavanje ili u proceduri fonda penzionog osiguranja za sticanje penzije. Ali, nije jedini politički gubitnik na ovim izborima. Tu je i generacija Mirko Šarović.

Ova priča nije od juče. Pričalo se o Bakiru na birou i prije četiri godine, čak ju je i sam lider SDA potencirao u jednoj od izjava, ali nikada se nije prijavio kao nezaposlena osoba.

On vjerovatno ni ove godine, kao ni tada nema namjeru da se prijavi na Biro. Njegov plan je sigurno da ponovo “dobije posao” u Domu naroda Parlamenta BiH, ali ako SDA dobije tri poslanika kako bi on mogao biti izabran za predsjedavajućeg.

Tada će Izetbegović umjesto naknade na birou mjesečno zarađivati više od 5.000 KM. Ako SDA ne dobije tri poslanika, Izetbegović će profesionalizovati svoj status predsjednika stranke, te tako biti prijavljen kao zaposlenik SDA. Kolika bi mu plata tada bila, nije poznato.

Ali nije Bakir jedini, tu je i Mirko Šarović. Za razliku od Jelene Trivić koja je do sada obavljala poslove Narodnog poslanika i univerzitetskog profesora, sada joj samo preostaje jedna plata na fakultetu.

Mirko Šarović, kao diplomirani pravnik i političar bez funkcije, osim toga što je predsjednik SDS-a u odbrojavanju, takođe sa svojih 66 godina ispunjava uslove za penziju, ne i za biro.

Kakav će biti rasplet političkih gubitnika pred nama je, ali vjeruje se da će politički veterani ipak stranku iskoristiti kao firmu za pokriće troškova života.

Nastavi čitati

Izbori 2022.

KAKAV PRIZOR! Borenović priča, u pozadini SNSD poručuje: Pobjeda!

Fotografija govori 1000 riječi. Baš tako je izgledalo tokom govora predsjednika PDP-a Branislava Borenovića jedan od fotoreportera je zabilježio zanimljivu fotografiju.

Naime dok je Borenović držao govor, iza njega je na bilbordu osvanula izborna poruka SNSD-a.

Nastavi čitati

Politika

STANIVUKOVIĆ SE OBRATIO NA SKUPU! Ne mogu da podnesem da moj narod zbog političara napušta Republiku Srpsku (UŽIVO)

Prisutnima na skupu obratio se i gradonačelnik Banjaluke.

Banjaluka je slobodan grad. Mi smo dostojanstveni i jedino što želimo jeste istina, makar to bio samo edan posto mi ćemo učiniti da to bude 100 posto, rekao je Stanivuković.

 

Nastavi čitati

Aktuleno