Connect with us

Hronika

UKINUT PRITVOR Majstorovićevoj i Popoviću

Sud BiH ukinuo je pritvor Jeleni Majstorović i Radenku Popoviću, službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, i odredio mjere zabrane.
Oni su uhapšeni u okviru operativne akcije “Brend četiri”, usmjerene na suzbijanje koruptivnih krivičnih djela.

Osumnjičeni su, prema navodima medija, zaposleni u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalne kancelarije Uprave za indirektno oporezivanje u Banjaluci.

Iz Suda BiH je saopšteno da se ovim rješenjem ukida mjera pritvora Majstorovićevoj i Popoviću i određuju zabrane napuštanja boravišta, putovanja, preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti kao i sastajanja sa određenim licima.

Mjere zabrane mogu trajati dok za njima postoji potreba ili do nove odluke Suda, a kontrola opravdanosti trajanja mjera vršiće se svaka dva mjeseca.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba vijeću Apelacionog odjeljenja Suda BiH u roku od tri dana od prijema rješenja.

Hronika

UŽAS U KOZARSKOJ DUBICI! U obračunu zbog imovine ranjen muškarac

Muškarac čiji su inicijali D.V. povrijeđen je danas u mjestu Kriva Rijeka na području Kozarske Dubice prilikom sukoba sa bračnim parom I.K. i B.K., koji su pucali u njega.

Do fizičkog sukoba je došlo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Oni su se sukobili na lokalnom putu, a u toku obračuna I.K. i B.K. su upotrijebili pištolj, ispalili su jedan hitac u pravcu D.V., te ga pogodili u stomak, piše ATV.

Povrijeđeni muškarac je smješten u Opštu bolnicu u Prijedor. Policajci Policijske stanice Kozarska Dubica su na mjestu događaja.

Nastavi čitati

Hronika

ZADOBIO POVREDE KIČME! Banjalučanin povrijeđen u prevrtanju traktorske prikolice

Nedeljko D. iz Banjaluke teže je povrijeđen prilikom prevrtanja traktorske prikolice.

Nesreća se dogodila danas u popodnevnim časovima u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke.

Kako saznajemo Nedeljko D. zadobio je povrede kuka i kičme.

Više informacija biće poznato nakon što policija obavi uviđaj i po okončanju istrage.

Glas Srpske

Nastavi čitati

Hronika

“I DA SE ZABIJEMO BOLI NAS …” Onda je uslijedio udar (VIDEO)

Dvojica maloljetnika iz Nove Gradiške doživjela su težak udes, koji je bio posljedica “divjačke vožnje”.Sve ovo su snimali, tako da se u jednom trenutku čuje poziv da preteknu kamion, a potom i “I da se zabijemo, boli nas.”

Na žalost, zabili su se u betonski stub, te je vozač, 17-godišnjak bez vozačke dozvole teže, a njegov suvozač lakše povrijeđen.

Nastavi čitati

Aktuleno