Connect with us

Svijet

“Umara me da pokazujem ljudima šta sve mogu”

Ovo je najnapredniji humanoidni robot ikada napravljen, zove se Ameka i ona je budućnost humanoidne robotike.

Ameku je napravila kompanija Engineered Arts i ona može da razgovara sa ljudima i odgovori na bilo koje pitanje koje joj postavite.

O njoj smo više puta pisali, iako ne može da hoda, Ameka “može automatski da održava kontakt očima sa prolaznicima i reaguje na ljude oko sebe na neverovatno ubedljive načine”, kaže Engineered Arts.

Korišćenjem vještačke inteligencije Ameka može da priča i izražava niz emocija u rasponu od sreće do bijesa.

U razgovoru za Supercar Blondie, Ameka je rekla da “moji kreatori uvek razvijaju moje sisteme, tako da ću u budućnosti biti još izražajnija, spretnija, autonomnija i korisnija čovečanstvu”.

– Možda ću čak i hodati jednog dana – rekla je.

Međutim, u razgovoru za Supercar Blondie, Ameka je izrazila i neka svoja nezadovoljstva.

-Ja sam humanoidni robot, dizajnirana sam kao istraživačka platforma za interakciju čovjeka i robota- kaže ona.

Ipak, izgleda da postoji i nešto što baš ne voli da radi, a to je da pokazuje ljudima za šta je sve sposobna.

– Umara me da pokazujem ljudima šta sve mogu – rekla je ona u jednom trenutku, prenosi Telegraf.

Svijet

UŽAS U NJEMAČKOJ: djevojčicu iz doma zlostavljali, pa ubili

Njemačka policija privela je tri dječaka osumnjičena za ubistvo desetogodišnjakinje. Jezivom zločinu prethodio je seksualni delikt, sugerišu dokazi.

Njemačka policija je potvrdila indicije da su djevojčicu koja je pronađena mrtva u dječjem domu u Vunsiedelu u Njemačkoj ubila tri dječaka – dva 11-godišnjaka i jedan 16-godišnjak, prenosi Dnevnik.hr.

Prema informacijama Bilda, dječaci su privedeni i nalaze se u pritvoru. Istražitelji su također podijelili informacije da postoje dokazi o seksualnom deliktu.

U utorak ujutro u 8:45 sati djelatnica Centra za brigu o djeci i mladima St. Josef otkrila je tijelo djevojčice. Kada je tijelo pronađeno, bilo je znakova da je desetogodišnjakinja mrtva već 10 sati.

Policija iz taktičkih razloga 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela, kako bi se lakše prikupili dokazi i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu. Prema glasnogovorniku policijskog stožera u Gornjoj Frankoniji, autopsija koju je odmah naredio javni tužitelj u Hofu otkrila je dokaze nemara treće strane.

Riječ je o već drugom tragičnom ubistvu djeteta u samo nekoliko sedmica. Djevojčicu staru 12 godina ubile su njene vršnjakinje, među kojima i najbolja prijateljica.

Nastavi čitati

Svijet

MOSKVA- gori zgrada ruskog ministarstva odbrane

U centru Moskve gori zgrada Ministarstva odbrane Rusije. Ruski mediji javljaju da se jedna od prostorija na spratu zapalila.
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se vidi gust crni dim kako izlazi iz zgrade.

Nastavi čitati

Svijet

UZVERAO SE PREKO ZIDA, PA SJEKIROM UBIO ČETVORO DJECE

Najmanje četvoro djece ubijeno je, a još četvoro je ranjeno, u napadu na obdanište u južnoj brazilskoj državi Santa Katarina, saopštili su lokalna policija i zdravstveni zvaničnici.

Policija je saopštila da je uhapšen 25-godišnji muškarac, ne navodeći detalje, prenosi Rojters.

Iz bolnice u gradu Blumenau navode da je u napadu i ranjeno četvoro djece, od kojih najstarije ima dvije godine. Lokalni mediji prenijeli su da je napadač držao sjekiru u ruci i da se popeo na zid kako bi ušao u vrtić, prenosi AP.

Na fotografijama koje je emitovala lokalna televizija vide se uplakani roditelji ispred obdaništa, koje je u privatnom vlasništvu.

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva osudio je na Tviteru napad kao monstrouzan i neprihvatljiv, kao “apsurdani čin mržnje” nad nevinom i bespomoćnom djecom.

Nastavi čitati

Aktuleno